Як зробити мастику для торта своїми руками?

Кілька слів про мастиці
Перш ніж розповісти, як зробити мастику для торта своїми руками, уточнимо: мова йде про спеціальну кондитерської маси, якої можна покрити поверхню десерту, приховати огріхи, чудово прикрасити солодощі. Мастика за консистенцією схожа на дуже пластичний пластилін: з неї можна ліпити фігурки або спеціальною формочкою вирізати, її можна розкачати в пласт і кроїти заготовки на поверхню торта або тістечка. Загалом, це відмінний спосіб проявити фантазію, весело провести час на кухні і поліпшити смак десерту.
Готуємо просту мастику
Для початку розповімо, як самому зробити мастику для торта. З простої мастики найчастіше виліплюють невеликі фігурки: квіточки, листочки, героїв мультфільмів або тваринок. Фарбується маса вже після приготування, так що, відокремлюючи невеликі грудочки і фарбуючи їх в потрібні кольори (можна використовувати для цього прості харчові барвники), ви зможете створити будь-який шедевр.
Інгредієнти:
Приготування
Мастику заважаємо в скляній або емальованій ємності. Насипаємо вершки (їх можна купити в супермаркеті), додаємо пудру. Для початку беремо рівні пропорції, потім пудру подсыплем у міру потреби. Вливаємо 2 ч. ложки лимонного соку і згущене молоко. Від його густини залежить консистенція мастики і те, скільки пудри піде на вимішування. Місимо до тих пір, поки маса не стане пластичною і не перестане прилипати до поверхні. Скачуємо її в кулю, закутуємо в плівку і кладемо в холодильник на пару годин. Тепер постає питання, як зробити кольорову мастику для торта. Харчові барвники або сиропи яскравих кольорів (апельсиновий, малиновий, вишневий, чорничний) додаємо до грудочок нашої маси і добре вимішуємо. Далі сміливо творимо.
Зефірна мастика
Набагато більш пластична маса готується іншим способом з тягучого жувального зефіру. Розповімо, як зробити мастику з маршмеллоу для торта. Вона теж не містить шкідливих інгредієнтів, а виходить навіть простіше, ніж перший варіант.
Інгредієнти:
Приготування
В ємність для мікрохвильової печі викладаємо зефір (він повинен бути одного кольору), додаємо лимонний сік і масло. Встановлюємо на розігрів і тримаємо наші маршмеллоу до тих пір, поки вони не збільшаться в об'ємі

Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити мастику з маршмеллоу?
Чудовою альтернативою дорогій покупної мастиці стане матеріал, зроблений власноруч. Винахідливі господині придумали досить бюджетний спосіб

Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому

Як робити мастику для торта?
Проходячи повз прилавка з кондитерськими виробами, прямо душа радіє, дивлячись на справжні витвори мистецтва, які звуться нині торти. Ну і як же цю

Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині

Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх

Мастика з згущеного молока
Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо