» » Сливовий фруктовий торт

Сливовий фруктовий торт

Сливовий фруктовий торт
Пропонуємо рецепт неймовірно смачного сливового торта. Гармонійне поєднання сливового пюре з сиром і виноградним соком в цьому десерті просто зводять з розуму. Шоколадний корж з кукурудзяних пластівців вносить свою родзинку і чудово доповнює найніжніший желейний мус із слив і сиру.
При бажанні виноградний сік можна замінити вишневим, а замість чорного шоколаду використовувати молочний.

Шоколадно-сливовий пиріг з сиром і желе - рецепт


Інгредієнти:

  • сливи темних сортів – 720 г;

  • чорний шоколад – 120 г;

  • кукурудзяні пластівці – 110 г;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • сік виноградний (червоний) – 260 мл;

  • сир – 420 г;

  • вершки жирністю 20% – 210 мл;

  • желатин – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Даний рецепт торта зі сливовим мусом і желе позбавлений випічки і передбачає швидке приготування ласощів.
    Спочатку розтоплюємо будь-яким зручним способом шоколад, висипаємо до нього пластівці і перемішуємо. Тепер вистилаємо харчовою плівкою роз'ємну форму діаметром 22 см і викладаємо в неї пластівці з шоколадом. Розрівнюємо масу і поміщаємо для застигання на полицю холодильника.
    Тепер приступаємо до приготування сливового крему для торта. Желатин замочуємо в невеликій порції виноградного соку і залишаємо хвилин на двадцять. По закінченні часу прогріваємо желатинову суміш (не кип'ятимо!) і даємо при безперервному помішуванні розпуститися всім гранулам. Вимиті сливи позбавляємо від кісточок, з'єднуємо в сотейнику з іншим виноградним соком і цукровим піском, даємо закипіти й варимо до розм'якшення сливових половинок. Після цього трохи охолоджуємо сливову масу, пробиваємо блендером до максимально можливого однорідного пюре, після чого вливаємо желатин і ще раз збиваємо.
    У мисці або ємності блендера з'єднуємо сир з вершками і пробиваємо до легкості все тим же блендером (занурювальним або стаціонарним відповідно). Тепер з'єднуємо дві третини сливової желейної маси з отриманої пишною сирно-вершковою сумішшю і збиваємо все разом до однорідності.
    Завершуючи оформлення торта, викладаємо сливово-сирний крем на застиглий корж з шоколаду і пластівців, а зверху за допомогою ложки розподіляємо довільно порції залишилася сливово-желейної маси. По всьому периметру на поверхні торта хаотично проводимо виделкою, роблячи розлучення. Залишилося тільки дочекатися повного застигання вироби на полиці холодильника. Для цього знадобиться не менше чотирьох годин, а краще приготувати такий тортик сьогодні на завтра.
    Додав: admin | 21-09-2016, 15:52
    Переглядів: 187