Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливовий фруктовий торт

Сливовий фруктовий торт

21-09-2016, 15:52
336
Сливовий фруктовий торт
Пропонуємо рецепт неймовірно смачного сливового торта. Гармонійне поєднання сливового пюре з сиром і виноградним соком в цьому десерті просто зводять з розуму. Шоколадний корж з кукурудзяних пластівців вносить свою родзинку і чудово доповнює найніжніший желейний мус із слив і сиру.
При бажанні виноградний сік можна замінити вишневим, а замість чорного шоколаду використовувати молочний.

Шоколадно-сливовий пиріг з сиром і желе - рецепт


Інгредієнти:

  • сливи темних сортів – 720 г;

  • чорний шоколад – 120 г;

  • кукурудзяні пластівці – 110 г;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • сік виноградний (червоний) – 260 мл;

  • сир – 420 г;

  • вершки жирністю 20% – 210 мл;

  • желатин – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Даний рецепт торта зі сливовим мусом і желе позбавлений випічки і передбачає швидке приготування ласощів.
    Спочатку розтоплюємо будь-яким зручним способом шоколад, висипаємо до нього пластівці і перемішуємо. Тепер вистилаємо харчовою плівкою роз'ємну форму діаметром 22 см і викладаємо в неї пластівці з шоколадом. Розрівнюємо масу і поміщаємо для застигання на полицю холодильника.
    Тепер приступаємо до приготування сливового крему для торта. Желатин замочуємо в невеликій порції виноградного соку і залишаємо хвилин на двадцять. По закінченні часу прогріваємо желатинову суміш (не кип'ятимо!) і даємо при безперервному помішуванні розпуститися всім гранулам. Вимиті сливи позбавляємо від кісточок, з'єднуємо в сотейнику з іншим виноградним соком і цукровим піском, даємо закипіти й варимо до розм'якшення сливових половинок. Після цього трохи охолоджуємо сливову масу, пробиваємо блендером до максимально можливого однорідного пюре, після чого вливаємо желатин і ще раз збиваємо.
    У мисці або ємності блендера з'єднуємо сир з вершками і пробиваємо до легкості все тим же блендером (занурювальним або стаціонарним відповідно). Тепер з'єднуємо дві третини сливової желейної маси з отриманої пишною сирно-вершковою сумішшю і збиваємо все разом до однорідності.
    Завершуючи оформлення торта, викладаємо сливово-сирний крем на застиглий корж з шоколаду і пластівців, а зверху за допомогою ложки розподіляємо довільно порції залишилася сливово-желейної маси. По всьому периметру на поверхні торта хаотично проводимо виделкою, роблячи розлучення. Залишилося тільки дочекатися повного застигання вироби на полиці холодильника. Для цього знадобиться не менше чотирьох годин, а краще приготувати такий тортик сьогодні на завтра.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосовий торт
    Абрикосовий торт
    В пору ягідно-фруктового достатку хочеться творити незвичайні частування і радувати рідних новими, дивно смачними десертами. Спробуйте зробити
    Банановий крем для торта
    Банановий крем для торта
    Серед неймовірної кількості всіляких наповнень для торта можна не помітити такий чудовий крем, як банановий. Ваш десерт вийде неймовірно смачним,
    Торт без випічки з желатином і фруктами
    Торт без випічки з желатином і фруктами
    Для того, щоб отримати смачний домашній десерт, зовсім не обов'язково возитися з тестом і коржами. Приготуйте торт з желатином і фруктами, так як він
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки
    Желейний торт без випічки - чудовий десерт до святкового столу, коли немає часу або бажання возитися з тестом. Розберемо кілька рецептиков цього
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його