Пропонуємо рецепт неймовірно смачного сливового торта. Гармонійне поєднання сливового пюре з сиром і виноградним соком в цьому десерті просто зводять з розуму. Шоколадний корж з кукурудзяних пластівців вносить свою родзинку і чудово доповнює найніжніший желейний мус із слив і сиру.
При бажанні виноградний сік можна замінити вишневим, а замість чорного шоколаду використовувати молочний.
Шоколадно-сливовий пиріг з сиром і желе - рецепт
Інгредієнти: сливи темних сортів – 720 г; чорний шоколад – 120 г; кукурудзяні пластівці – 110 г; цукровий пісок – 220 г; сік виноградний (червоний) – 260 мл; сир – 420 г; вершки жирністю 20% – 210 мл; желатин – 2 ст. ложки. Приготування Даний рецепт торта зі сливовим мусом і желе позбавлений випічки і передбачає швидке приготування ласощів.
Спочатку розтоплюємо будь-яким зручним способом шоколад, висипаємо до нього пластівці і перемішуємо. Тепер вистилаємо харчовою плівкою роз'ємну форму діаметром 22 см і викладаємо в неї пластівці з шоколадом. Розрівнюємо масу і поміщаємо для застигання на полицю холодильника.
Тепер приступаємо до приготування сливового крему для торта. Желатин замочуємо в невеликій порції виноградного соку і залишаємо хвилин на двадцять. По закінченні часу прогріваємо желатинову суміш (не кип'ятимо!) і даємо при безперервному помішуванні розпуститися всім гранулам. Вимиті сливи позбавляємо від кісточок, з'єднуємо в сотейнику з іншим виноградним соком і цукровим піском, даємо закипіти й варимо до розм'якшення сливових половинок. Після цього трохи охолоджуємо сливову масу, пробиваємо блендером до максимально можливого однорідного пюре, після чого вливаємо желатин і ще раз збиваємо.
У мисці або ємності блендера з'єднуємо сир з вершками і пробиваємо до легкості все тим же блендером (занурювальним або стаціонарним відповідно). Тепер з'єднуємо дві третини сливової желейної маси з отриманої пишною сирно-вершковою сумішшю і збиваємо все разом до однорідності.
Завершуючи оформлення торта, викладаємо сливово-сирний крем на застиглий корж з шоколаду і пластівців, а зверху за допомогою ложки розподіляємо довільно порції залишилася сливово-желейної маси. По всьому периметру на поверхні торта хаотично проводимо виделкою, роблячи розлучення. Залишилося тільки дочекатися повного застигання вироби на полиці холодильника. Для цього знадобиться не менше чотирьох годин, а краще приготувати такий тортик сьогодні на завтра.