Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пироги зі щавлем - секрет соковитою начинки

Пироги зі щавлем - секрет соковитою начинки

21-09-2016, 14:57
577
Пироги зі щавлем - секрет соковитою начинки
Якщо ви ще не пробували пироги зі щавлем, обов'язково приготуйте таку випічку будинку. Тим більше, що вона абсолютно не витратна, особливо якщо щавель росте у вас на ділянці.
Секрет соковитою начинки для пирогів зі щавлем досить простий. Необхідно просто приправити нарубані свіжі листя цукровим піском, трохи розім'яти їх та наповнити отриманою масою виріб. Неймовірно смачний соковитий смак такого пирога обов'язково доведеться вам до душі, хоча на перший погляд може і здасться трохи незвичним.

Пиріг зі щавлем з листкового дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • готове листкове дріжджове тісто – 390 г;

  • щавель свіжий – 260 г;

  • яйце невелика куряче – 1 шт.;

  • пісок цукровий – 150-170 г;

  • борошно пшеничне – 30 р.


  • Приготування
    Готове листкове дріжджове тісто необхідно за деякий час до передбачуваного приготування пирога вийняти з морозильної камери і дати йому розтанути. За цей час щавель перебираємо, промиваємо і розстилаємо на рушник для просушування. Тепер промиваємо листи, позбавляє від хвостиків і нарізаємо дрібно.
    З розмороженого тіста формуємо два рівних пласта, розгорнувши їх трохи на припыленном борошном столі, і викладаємо один з них на дно промасленим форми або дека. Щавель розтираємо з цукровим піском і відразу ж викладаємо зверху. Прикриваємо пиріг другим пластом, стуляємо і защипуємо краю, промазуємо поверхню виробу збитим курячим яйцем і маємо для випікання в гарячій духовці. Її необхідно завчасно розігріти до 185 градусів. Через двадцять хвилин пиріг підрум'яниться, і можна буде витягувати його з духової шафи. Після того як виріб трохи охолоне, розрізаємо на порційні шматочки і можемо пробувати.

    Як приготувати смачний пиріг зі щавлем - рецепт з пісочного тіста


    Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 330 г;

  • масло селянське вершкове – 185 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • щавель свіжий – 180-240 г;

  • яйце середнього розміру куряче – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 90-120 р.


  • Приготування
    Спочатку займемося приготуванням пісочного тіста. Для цього просіюємо в миску борошно, додаємо трохи цукрового піску (приблизно столову ложку з гіркою), всипаємо туди ж додаємо розпушувач і куряче яйце і масло вершкове селянське. Ретельно і спішно все вимішуємо і поділяємо отримане тісто на дві нерівні частини. Меншу з них поміщаємо в морозильну камеру, а більшу маємо на полиці холодильника, попередньо поклавши її в пакет.
    Приступаючи до оформлення пирога, розподіляємо більшу частину пісочного тіста по дну промасленим форми для випічки, формуючи не надто високі бортики. Попередньо промитий, обсушенный і дрібно нарізаний щавель змішуємо з рештою цукровим піском, викладаємо у форму на тісто і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Виймаємо підморожене трохи тісто з морозилки і натираємо його на крупній тертці, розподіляючи стружку поверх щавлю.
    Тепер залишилося тільки спекти пісочний пиріг в розігрітій духовці. Для цього прогріваємо її до температури 185 градусів і витримуємо в ній виріб хвилин тридцять або до бажаної рум'яності.

    Пиріг з листкового тіста з щавлем і сиром


    Інгредієнти:

  • готове листкове дріжджове тісто – 490 г;

  • щавель свіжий – 290 г;

  • м'який сир – 210 г;

  • яйце невелика куряче – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • борошно пшеничне – 30 р.
  • Пироги зі щавлем - секрет соковитою начинки


    Приготування
    В даному випадку начинку зі щавлем ми доповнимо сиром. Краще якщо це буде будь-м'який сир, який необхідно просто розім'яти виделкою і додати до нарізання та змішаного з цукровим піском щавелю. Але якщо такого немає, можна потерти наповнення для пирога і більш твердий сорт продукту.
    Листкове тісто розрізаємо на дві рівні частини і кожну трохи розкачуємо. Одну з них укладаємо у форму для запікання, промазавши її попередньо маслом і викладаємо зверху підготовлену начинку. Прикриваємо другим розкатаним пластом, защипуємо краю, промазуємо виріб трохи збитим яйцем і робимо за допомогою гострого ножа кілька насічок.
    Для випікання пирога поміщаємо його на десять хвилин у розігріту до 210 градусів духовку, після чого жар знижуємо до 185 градусів і витримуємо виріб до бажаного ступеня готовності і рум'яності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з щавлем з листкового тіста
    Пиріжки з щавлем з листкового тіста
    Чудове, по-справжньому літнє частування можна зробити швидко і вразити домашніх абсолютно незвичайним смаком. Розповімо, як спекти дивовижно хрусткі
    Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
    Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
    Коли всі банки з щавлем закатані можна, нарешті, приготувати з його участю щось надзвичайно смачне. Спробуйте спекти дивовижні пиріжки з тонким
    Пиріг з чорною смородиною
    Пиріг з чорною смородиною
    Шалено смачну завжди виходить домашня випічка, наповнена ягодами. Такі вироби радують і зовнішнім виглядом, і чудовим смаком. Спробуйте спекти
    Пиріг з листкового тіста з сиром
    Пиріг з листкового тіста з сиром
    Добре, що листкове тісто сьогодні доступно повсюдно. З нього виходить напрочуд смачна і безперечно проста випічка. У цій статті ви дізнаєтеся, як
    Пиріжки з щавлем
    Пиріжки з щавлем
    Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
    Пиріг з щавлю
    Пиріг з щавлю
    Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних