Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з щавлем з листкового тіста

Пиріжки з щавлем з листкового тіста

21-09-2016, 14:57
587
Пиріжки з щавлем з листкового тіста
Такий корисний продукт, як щавель часто обділений слухаємо кулінарів, адже як ми його готуємо? Ну в борщ, ну максимум в салат, а в ньому стільки вітаміну А, калію, заліза. Терміново виправляємо цю несправедливість і готуємо незвичайні пиріжки зі щавлем.

Рецепт пиріжків зі щавлем з листкового бездріжджового тіста


Хоч для такого тісто потрібно досить багато часу затратити, але воно того варто. Ніжне розсипчасте і м'яке, його можна використовувати для пиріжків та пирогів з будь солоною начинкою.
Інгредієнти:

  • сир адигейський – 200 г;

  • яйце – 6 шт.;

  • вода 225 мл;

  • молоко – 150 мл;

  • щавель – 400 г;

  • вершкове масло – 600 г;

  • оцтова кислота 70% - 5 мл;

  • борошно – 975 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Сіль і оцет розводимо до розчинення в холодній воді, обов'язково саме холодною. 3 яйця збиваємо і змішуємо з водою до однорідності, а також просіваємо туди половину борошна, вимішуємо. Наступним йде знову ж саме холодне молоко, тепер вимішуємо тісто з ним, а потім ще 300 м від залишилася борошна і замішуємо тісто, воно повинно відпочити в холодильнику близько півгодини. Тепер настала черга масла, воно не повинно бути дуже м'яким, але і не тільки з холодильника. Просіваємо в нього залишки борошна і вимішуємо щоб вона рівномірно розподілилася, до однорідності маси, його теж залишимо в холоді відпочити хвилин на 25.
    Тісто вже відпочило, дістаємо його і розгортаємо в прямокутник, тільки зробити це потрібно таким чином, щоб краї були трохи тонше, ніж середина пласта. На цю саму середину викладаємо остигле масло, і загортаємо краю з двох сторін конвертом. Злегка розкачуємо від центру до країв і прибираємо в холодильник. Дістаємо, обережно розгортаємо і складаємо втричі, також конвертом. Такі маніпуляції проводимо всього 3 рази.
    А поки тісто знаходиться в холодильнику підготуємо начинку. Щавель ретельно миємо і просушуємо, яйця відварюємо круто, подрібнюємо сир, можна на тертці. Листочки ріжемо дрібно, як зможемо, тому що чим дрібніше будуть шматочки, тим більше начинки поміститься в один пиріжок, яйця можна порізати кубиком. Все змішуємо, але не солимо. По-перше, тому що сир досить солоний, а по-друге, якщо додати сіль, щавель віддасть сік і начинка перетвориться в рідину.
    Готове тісто можна розрізати на кілька смужок і розкачати кожну окремо, так буде зручніше. Розкачуємо і ріжемо на квадратики, в центр кожного квадратика кладемо начинку і закріплюємо краю, можна прямокутником, можна трикутником, кому як подобається, головне, щоб краї були щільно склеєні, інакше при випіканні начинка може вилізти. Коли пиріжки наліплені, викладаємо їх на лист і змащуємо збитим яйцем. Духовку гріємо до 200 градусів і печемо десь 25 хвилин.

    Солодкі пиріжки з щавлем з листкового дріжджового тіста


    Щавель часто сприймається як учасник солоних страв: борщ, пиріг, салат А от виявляється з ним можна приготувати і солодку начинку для пиріжків. А чому б і ні? Щавель кислий, збалансуємо його смак цукром і отримуємо чудову літню, легку начинку.
    Інгредієнти:

  • тісто листкове дріжджове – 500 г;

  • щавель – 400 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор.


  • Приготування
    Щавель для такої начинки повинен бути сухий і чистий. Товсті ніжки його видаляємо, т. к. вони набагато жорсткіше і кисліше листя. Якщо листя великі, то спочатку розрізаємо вздовж, а потім шаткуємо поперек смужками шириною 1 див
    Пиріжки з щавлем з листкового тіста
    Трохи примнем качалкою, щоб став податливі.
    Тісто розгортаємо в прямокутник, щоб зручніше було нарізати на квадратики. На кожен квадратик кладемо цукор, зверху щавель, якщо зробити навпаки, то щавель пустить сік і пиріжки будуть сирі. З цієї ж причини щавель не змішується з цукром відразу. Краї защипуємо виделкою, потрібно просто пройтися зубчиками по краю лежить на столі пиріжка. Змащуємо верх пиріжків збитим яйцем і випікаємо поки не зарум'яняться, температура в цьому випадку не принципова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пироги зі щавлем - секрет соковитою начинки
    Пироги зі щавлем - секрет соковитою начинки
    Спробуйте спекти незвичайний пиріг з яскравою і досить незвичайною начинкою. У цій статті описані різні рецепти основи для випічки з соковитим
    Начинка з щавлю для пиріжків
    Начинка з щавлю для пиріжків
    Неймовірно смачною виходить випічка, наповнена щавлем, але за умови правильно приготованої начинки. Розповімо, як впоратися з цим завданням і
    Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
    Пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста
    Коли всі банки з щавлем закатані можна, нарешті, приготувати з його участю щось надзвичайно смачне. Спробуйте спекти дивовижні пиріжки з тонким
    Смажені пиріжки зі щавлем
    Смажені пиріжки зі щавлем
    Коли урожай зелені зашкалює, хочеться готувати з неї щось зовсім незвичайне. Наприклад, швидкі і прості пиріжки з щавлевим наповненням. До речі такі
    Солодкі пиріжки з щавлем
    Солодкі пиріжки з щавлем
    У традиційної російської кухні щавель використовують в абсолютно різних стравах. Багато звикли бачити його лише в супі або в щах. Але адже його
    Пиріжки з щавлем
    Пиріжки з щавлем
    Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з