Заливний пиріг з вишнею
Влітку, особливо в період сильної спеки, часто не охота морочитися з готуванням і простоювати біля гарячої плити годинами.
Якщо у вас залишився кефір (трохи більше склянки або пів-літровий пакет), можна спекти справжнє диво – заливний пиріг з вишнею на кефірі. Він виходить ніжним і дуже смачним.
Інгредієнти:
будь (можна знежирений, але краще 25%) кефір – 230-250 мл;
білий очищений вітчизняний цукор-пісок – 150-200 г;
яйце велике – 4 шт.;
ягоди без черешків і листочків – 2 великі жмені;
якісна пшеничне (в/с) борошно – близько 300-350 м;
розпушувач або гашене сода – 1 ч. ложка/1/3 ч. ложки;
масло «Селянське» – 25-30 р.
Приготування
Для початку підготуємо ягоди, так як знадобиться час, щоб зцідити з них надлишки соку. Якщо цього не зробити, пиріг вийде занадто вологим і не пропечеться як слід. Вишню добре промиваємо, коли волога випарується, акуратно виймаємо кісточки будь-яким способом, намагаючись не пошкодити ягоди. Перекладемо ягоди в друшляк і займемося тестом.
Охолоджені яйця акуратно на великій швидкості міксером або віночком збиваємо з цукром. За бажанням можна додати ванілін. Коли цукор і яйця з'єдналися в однорідну пінисту масу, вливаємо кефір і, поступово подсеивая, вмішуємо борошно з розпушувачем. Якщо використовуєте соду, її додаємо разом з кефіром. Тісто виходить середньої рідини – трохи щільніше, ніж магазинна сметана.
Роз'ємну форму змащуємо маслом, наливаємо тісто, а на нього укладаємо ягідки. Якщо не хочете, щоб у процесі випікання вони впали на дно, злегка обваляйте їх у борошні. Печеться пиріг в заздалегідь розігрітій духовій шафі на 180 градусах близько 50 хвилин. Рум'яна кірочка і суха дерев'яна шпажка при проколюванні пирога повідомлять про його готовність.
Сервіруємо з чаєм чи компотом заливний пиріг з вишнею, рецепт якого можна використовувати і для приготування випічки з малиною, полуницею, абрикосами та іншими ягодами і фруктами.
І інші варіанти
Щоб приготувати такий же заливний пиріг з вишнею в мультиварці, скористайтеся інструкцією до вашої моделі.
Якщо кефіру під рукою не виявиться, не відмовляйте собі у смачних стравах. Його цілком можна замінити кислим молоком. Також гарний пиріг з вишнею заливний зі сметаною. Готується він таким же принципом – замінюємо кефір сметаною, але тісто виходить трохи важче і щільніше по консистенції. Вибирати, який варіант кращий, звичайно, вам. Спробуйте і вирішите, що смачніше.
Пиріг в кошику
Якщо просто пиріг пекти нудно, побалуйте себе вишуканим блюдом – приготуйте заливний пиріг з вишнею з пісочного тіста. Він готується в 2 етапи.
Інгредієнти:
ягоди солодкої, м'ясистою вишні – 500-550 г;
масло «Селянське» – 1/2 пачки (близько 125 р);
цукор вітчизняний очищений білий – 1 стакан з гіркою;
сметана домашня (або не нижче 20% жирності) – 1 стакан + 3 ст. ложки;
біла мука з пшениці твердих сортів – 15 склянки;
ванілін або ванільний цукор – 1-2 пакетика;
крохмаль (який знайдеться під рукою) – 2 ст. ложки без гірки;
розпушувач – 1 маленький пакетик;
кам'яна сіль – 1 маленька щіпка.
Приготування
За цим рецептом вийде солодкий заливний пиріг з вишнею, якщо ви хочете отримати кисло-солодкий варіант, цукру можна взяти менше.
Першим справою і в цьому рецепті підготуємо ягоди – перебираємо, промиваємо, а коли вони стечуть, виймаємо кісточки і даємо їм полежати в друшляку. Замішуємо тісто. Для цього холодне масло з борошном, розпушувачем, пакетиком ваніліну і цукром (3 ст. ложки) перетираємо в крихту. Додаємо 1/2 склянки сметани, трохи підсолюємо і швидко формуємо грудку тіста, обертаємо плівкою і охолоджуємо. Решту сметану з цукром і крохмалем швидко збиваємо до однорідності. Можна і в цю масу додати ванілін. У форму викладаємо тісто, формуємо з нього підкладку-кошик, викладаємо ягоди і заливаємо сметанною масою. Печеться пиріг швидко – близько півгодини в прогрітому духовій шафі при 200 градусах.
Дуже смачно виходить заливний пиріг з вишнями і сиром . Для його приготування підійде цей рецепт – просто спершу викладаємо шар сиру – близько 200 г, потім вишню, потім все заливаємо і випікаємо.
Якщо у вас залишився кефір (трохи більше склянки або пів-літровий пакет), можна спекти справжнє диво – заливний пиріг з вишнею на кефірі. Він виходить ніжним і дуже смачним.
Заливний пиріг з вишнею на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для початку підготуємо ягоди, так як знадобиться час, щоб зцідити з них надлишки соку. Якщо цього не зробити, пиріг вийде занадто вологим і не пропечеться як слід. Вишню добре промиваємо, коли волога випарується, акуратно виймаємо кісточки будь-яким способом, намагаючись не пошкодити ягоди. Перекладемо ягоди в друшляк і займемося тестом.
Охолоджені яйця акуратно на великій швидкості міксером або віночком збиваємо з цукром. За бажанням можна додати ванілін. Коли цукор і яйця з'єдналися в однорідну пінисту масу, вливаємо кефір і, поступово подсеивая, вмішуємо борошно з розпушувачем. Якщо використовуєте соду, її додаємо разом з кефіром. Тісто виходить середньої рідини – трохи щільніше, ніж магазинна сметана.
Роз'ємну форму змащуємо маслом, наливаємо тісто, а на нього укладаємо ягідки. Якщо не хочете, щоб у процесі випікання вони впали на дно, злегка обваляйте їх у борошні. Печеться пиріг в заздалегідь розігрітій духовій шафі на 180 градусах близько 50 хвилин. Рум'яна кірочка і суха дерев'яна шпажка при проколюванні пирога повідомлять про його готовність.
Сервіруємо з чаєм чи компотом заливний пиріг з вишнею, рецепт якого можна використовувати і для приготування випічки з малиною, полуницею, абрикосами та іншими ягодами і фруктами.
І інші варіанти
Щоб приготувати такий же заливний пиріг з вишнею в мультиварці, скористайтеся інструкцією до вашої моделі.
Якщо кефіру під рукою не виявиться, не відмовляйте собі у смачних стравах. Його цілком можна замінити кислим молоком. Також гарний пиріг з вишнею заливний зі сметаною. Готується він таким же принципом – замінюємо кефір сметаною, але тісто виходить трохи важче і щільніше по консистенції. Вибирати, який варіант кращий, звичайно, вам. Спробуйте і вирішите, що смачніше.
Пиріг в кошику
Якщо просто пиріг пекти нудно, побалуйте себе вишуканим блюдом – приготуйте заливний пиріг з вишнею з пісочного тіста. Він готується в 2 етапи.
Інгредієнти:
Приготування
За цим рецептом вийде солодкий заливний пиріг з вишнею, якщо ви хочете отримати кисло-солодкий варіант, цукру можна взяти менше.
Першим справою і в цьому рецепті підготуємо ягоди – перебираємо, промиваємо, а коли вони стечуть, виймаємо кісточки і даємо їм полежати в друшляку. Замішуємо тісто. Для цього холодне масло з борошном, розпушувачем, пакетиком ваніліну і цукром (3 ст. ложки) перетираємо в крихту. Додаємо 1/2 склянки сметани, трохи підсолюємо і швидко формуємо грудку тіста, обертаємо плівкою і охолоджуємо. Решту сметану з цукром і крохмалем швидко збиваємо до однорідності. Можна і в цю масу додати ванілін. У форму викладаємо тісто, формуємо з нього підкладку-кошик, викладаємо ягоди і заливаємо сметанною масою. Печеться пиріг швидко – близько півгодини в прогрітому духовій шафі при 200 градусах.
Дуже смачно виходить заливний пиріг з вишнями і сиром . Для його приготування підійде цей рецепт – просто спершу викладаємо шар сиру – близько 200 г, потім вишню, потім все заливаємо і випікаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Швидкий пиріг з вишнею
В кінці трудового дня деколи хочеться порадувати рідних чимось домашнім і особливо смачним. Не варто годинами простоювати біля плити, щоб спекти
Пиріг з абрикосами на кефірі
Коли терміново треба придумати що-небудь солоденьке до незапланованого чаювання, то рецепти пирогів на основі кефіру завжди прекрасно виручають.
Заливний пиріг з абрикосами
Заливні пироги відрізняються своєю легкістю і простотою виконання, як раз те що потрібно влітку. А головне, в сезон його можна доповнювати свіжими
Пиріг з вишнею та сметанною заливкою
Пирогов з вишнею безліч. І кожен раз випічка буде абсолютно різною, не схожою на попередній рецепт. Загальне тільки одне — соковита і ароматна вишня,
Сирний пиріг з вишнею
З сиру можна приготувати багато різних страв. Дуже смачними виходять десерти - особливо якщо доповнити їх сезонними ягодами і фруктами. Спробуйте