Швидкий пиріг з вишнею
Щоб спекти чудовий пиріг знадобиться не так багато інгредієнтів, причому всі вони зі списку недорогих і доступних продуктів. На замішування тіста піде 15 хвилин, ще приблизно три чверті години на випічку. І через годину можна наливати чай або компот, нарізати і сервірувати, наприклад, з морозивом швидкий і дуже смачний пиріг з вишнею.
Якщо є кефір
Якщо у вас в холодильнику є кисломолочні продукти, які не хочеться пити, можна спекти, наприклад, швидкий пиріг з вишнею на кефірі або кисляку.
Інгредієнти:
ягоди без кісточок, черешків і сміття – 2 склянки;
кефір 25% жирності – 2 склянки;
вітчизняний білий цукровий пісок – 15 склянки;
сіль – 1 щіпка;
велике куряче яйце – 4-5 шт.;
пекарський порошок (розпушувач) – 1 пакетик;
масло вершкове – 30 г;
пшеничне борошно із зерна твердих сортів – 3-35 склянки.
Приготування
Щоб спекти швидкий пиріг зі свіжою вишнею, спершу підготуємо ягоди: переберемо, промиємо і винесемо кісточки. Вишні перекладемо на сито, щоб зайвий сік стікав, інакше пиріг не підніметься. Якщо заморожені вишні, розморожуємо їх і залишаємо на ситі. Консервовану ягоду відразу відкидаємо на друшляк. Яйця розбиваємо в миску, присаливаем і починаємо збивати, порціями всипаючи цукор, до тих пір, поки крупинки не перестануть відчуватися. Після цього наливаємо кефір, змішаний з содою. Якщо використовуєте пекарський порошок або розпушувач, його краще додати в борошно. Борошно, природно, просіваємо. Це потрібно, щоб сміття не потрапив в тісто, і щоб пиріг вийшов пишним. Порціями, в 3-4 прийоми вмішуємо борошно. Стежимо, щоб не було грудочок. Форму (краще використовувати роз'ємну) вистилаємо пекарської папером і мажемо маслом. Виливаємо тісто, на нього розподіляємо вишню. Печемо при температурі від 180 до 200 градусів.
Якщо дуже жарко
Влітку деякі господині купують в торгових мережах напівфабрикат – пиріг з вишнею швидкого приготування, який потрібно тільки підпекти в мікрохвильовій печі або духовці. Не варто ризикувати здоров'ям близьких – набагато простіше, дешевше, а, головне, корисніше приготувати швидкий пиріг з вишнею в мультиварці.
Інгредієнти:
велике свіже яйце – 4 шт.;
«Селянське» масло – 30 г;
ягоди без кісточок і гілочок – 1 склянка;
вітчизняний очищений цукор-пісок – 1 склянка;
ванілін – 1 ч. ложка;
просеянная якісна пшеничне борошно – 250-270 р.
Приготування
Поділяємо яйця на білки (охолоджуємо їх у морозилці хвилин 10) і жовтки, їх залишаємо на столі в мисочці. В емальованому посуді збиваємо білки до стійкої піни, після чого акуратно – по 3-4 ст. ложки додаємо цукор, продовжуючи процедуру збивання. Додаємо ванілін, кладемо жовтки і ще раз добре збиваємо. Просіяне борошно ділимо. В 2 ст. ложках добре обвалюємо ягоди, решту порціями замішуємо тісто, використовуючи ложку або лопатку, щоб тісто не опало. Чашу мультиварки змащуємо маслом, вливаємо частину тіста, кладемо вишеньки, заливаємо рештою тестом. Вибираємо режим «Випічка», таймер треба встановити в залежності від моделі мультиварки – на 40-55 хвилин. Після цього виймаємо на блюдо наш швидкий пиріг з вишнею, рецепт можна використовувати і для приготування пирога з малиною або абрикосами.
Якщо є кефір
Якщо у вас в холодильнику є кисломолочні продукти, які не хочеться пити, можна спекти, наприклад, швидкий пиріг з вишнею на кефірі або кисляку.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб спекти швидкий пиріг зі свіжою вишнею, спершу підготуємо ягоди: переберемо, промиємо і винесемо кісточки. Вишні перекладемо на сито, щоб зайвий сік стікав, інакше пиріг не підніметься. Якщо заморожені вишні, розморожуємо їх і залишаємо на ситі. Консервовану ягоду відразу відкидаємо на друшляк. Яйця розбиваємо в миску, присаливаем і починаємо збивати, порціями всипаючи цукор, до тих пір, поки крупинки не перестануть відчуватися. Після цього наливаємо кефір, змішаний з содою. Якщо використовуєте пекарський порошок або розпушувач, його краще додати в борошно. Борошно, природно, просіваємо. Це потрібно, щоб сміття не потрапив в тісто, і щоб пиріг вийшов пишним. Порціями, в 3-4 прийоми вмішуємо борошно. Стежимо, щоб не було грудочок. Форму (краще використовувати роз'ємну) вистилаємо пекарської папером і мажемо маслом. Виливаємо тісто, на нього розподіляємо вишню. Печемо при температурі від 180 до 200 градусів.
Якщо дуже жарко
Влітку деякі господині купують в торгових мережах напівфабрикат – пиріг з вишнею швидкого приготування, який потрібно тільки підпекти в мікрохвильовій печі або духовці. Не варто ризикувати здоров'ям близьких – набагато простіше, дешевше, а, головне, корисніше приготувати швидкий пиріг з вишнею в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Поділяємо яйця на білки (охолоджуємо їх у морозилці хвилин 10) і жовтки, їх залишаємо на столі в мисочці. В емальованому посуді збиваємо білки до стійкої піни, після чого акуратно – по 3-4 ст. ложки додаємо цукор, продовжуючи процедуру збивання. Додаємо ванілін, кладемо жовтки і ще раз добре збиваємо. Просіяне борошно ділимо. В 2 ст. ложках добре обвалюємо ягоди, решту порціями замішуємо тісто, використовуючи ложку або лопатку, щоб тісто не опало. Чашу мультиварки змащуємо маслом, вливаємо частину тіста, кладемо вишеньки, заливаємо рештою тестом. Вибираємо режим «Випічка», таймер треба встановити в залежності від моделі мультиварки – на 40-55 хвилин. Після цього виймаємо на блюдо наш швидкий пиріг з вишнею, рецепт можна використовувати і для приготування пирога з малиною або абрикосами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заливний пиріг з вишнею
Побалуйте себе і домашніх ніжною, ароматною випічкою, приготувавши заливний пиріг з яскравою, кисленькой вишнею. Це ласощі сподобається кожному, а на
Пиріг з абрикосами на кефірі
Коли терміново треба придумати що-небудь солоденьке до незапланованого чаювання, то рецепти пирогів на основі кефіру завжди прекрасно виручають.
Віденський пиріг з вишнею
Ніжний ягідний пиріг, який готується дуже просто і з доступних продуктів. Тим більше влітку, коли можна частіше балувати своїх рідних цій чудовій
Пиріг з вишнею з листкового тіста
Пиріг з вишнею за цим рецептом приготувати зможе кожен. Для того, щоб спекти його, вам знадобиться мінімум вільного часу та інгредієнтів. Побалуйте
Сирний пиріг з вишнею
З сиру можна приготувати багато різних страв. Дуже смачними виходять десерти - особливо якщо доповнити їх сезонними ягодами і фруктами. Спробуйте
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам