Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як спекти хмиз у домашніх умовах - рецепт

Як спекти хмиз у домашніх умовах - рецепт

21-09-2016, 14:10
292
Як спекти хмиз у домашніх умовах - рецепт
Хмиз – улюблені ласощі з дитинства, яке досить просто зробити зі звичайних продуктів. Існує кілька способів приготування і кожен з них цікавий і смачний. Використовуючи наші рецепти, ви дізнаєтеся, як спекти справжній хмиз в домашніх умовах.

Як спекти хмиз на кефірі?


Інгредієнти:

  • кефір 3% – 495 мл;

  • цукор – 115 г;

  • яйце – 85 м;

  • сода – 5 г;

  • олія рослинна – 105 мл;

  • борошно – 545 г;

  • цукрова дрібна пудра.


  • Приготування
    У мисці збиваємо міксером яйця з цукром. Окремо змішуємо кефір із содою і виливаємо суміш у миску з яйцями. Тепер поступово всипаємо борошно і вимішуємо тісто. Викладаємо його на стіл, тоненько розкачуємо, розрізаємо на ромбики і перекручуємо. Обсмажуємо хмиз у великій кількості олії, а потім перекладаємо на паперові рушники і витираємо. Готове ласощі присипаємо пудрою і подаємо до столу.

    Як спекти хмиз в домашніх умовах на сметані?


    Інгредієнти:

  • борошно – 455 г;

  • цукор – 35 г;

  • олія рослинна;

  • яйце – 1 шт.;

  • сода – 5 г;

  • сметана нежирна – 65 мл;

  • цукрова пудра – 85 р.


  • Приготування
    У борошно додаємо яйце, додаємо сметану, додаємо цукор і соду. Замішуємо круте тісто, тоненько його розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі кожного робимо проріз і засовуємо краю в отвір. У глибоку посудину наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо до рум'яного кольору. Готові вироби обсушуємо на паперовому рушнику, а потім розподіляємо на плоскому блюді і присипаємо цукровою пудрою.

    Як спекти хрусткий хмиз?


    Інгредієнти:

  • борошно – 395 м;

  • горілка – 35 мл;

  • яйце – 145 г;

  • олія рослинна;

  • лимонна цедра – на смак;

  • масло вершкове – 35 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо, додаємо борошно, додаємо подрібнену цедру, розм'якшене масло і цукор. Перемішуємо всі інгредієнти і вливаємо потихеньку горілку. Скачуємо тісто в кулю, залишаємо на 40 хвилин, а потім розгортаємо в тоненький пласт. Вирізаємо ромбики, робимо на кожному надрізи по центру і протягуємо один кінець тесту через отвір. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо заготовки і обсмажуємо їх до рум'яного кольору. Після цього викладаємо ласощі на рушник, витираємо і подаємо до чаю, присипавши цукровою пудрою.

    Як спекти хмиз на воді?


    Інгредієнти:

  • вода – 215 мл;

  • борошно – 345 г;

  • яйце – 105 г;

  • цукор – 55 г;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Як спекти хмиз у домашніх умовах - рецепт

    У глибоку миску розбиваємо сирі яйця, додаємо цукор і злегка збиваємо до однорідної консистенції. Далі вливаємо холодну воду, збовтуємо і вводимо поступово пшеничне борошно. Замішуючи чистими руками еластичне тісто, а потім тонко розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі робимо прорізи, беремо один кінець і протягуємо його кілька разів в отвір. Викладаємо вироби в розігріту олію і обсмажуємо хмиз до рум'яного кольору. Потім перекладаємо ласощі на велике блюдо, охолоджуємо і подаємо до чаю.
    Ось і все, тепер ви знаєте, як спекти смачний хмиз різними способами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт хрусткого хмизу на воді
    Рецепт хрусткого хмизу на воді
    Деколи хочеться похрумтіти домашніми солодощами за чашкою ароматного чаю в приємній компанії. Чудовим варіантом побалувати себе такими солодощами
    Тонкий хрусткий хмиз – рецепт
    Тонкий хрусткий хмиз – рецепт
    Є кілька секретів приготування ідеального домашнього хмизу. Далі розповімо кілька тонкощів, щоб ваші вироби вийшли тоненькими і неодмінно хрусткими.
    Хрусткий хмиз на горілці
    Хрусткий хмиз на горілці
    Напевно у кожної господині в записній є рецепт домашнього хмизу, але впевнені, що не у кожної він виходить ідеальним. Тому далі максимально детально
    Печиво «Хмиз»
    Печиво «Хмиз»
    Сьогодні ми розповімо, як можна приготувати улюблене і популярне печиво «Хмиз». Пропонуємо кілька рецептів цього ласощі: класичний варіант на кефірі
    Хмиз на кефірі
    Хмиз на кефірі
    Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
    Рецепт хрусткого хмизу
    Рецепт хрусткого хмизу
    Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами