Як спекти хмиз у домашніх умовах - рецепт
Хмиз – улюблені ласощі з дитинства, яке досить просто зробити зі звичайних продуктів. Існує кілька способів приготування і кожен з них цікавий і смачний. Використовуючи наші рецепти, ви дізнаєтеся, як спекти справжній хмиз в домашніх умовах.
Інгредієнти:
кефір 3% – 495 мл;
цукор – 115 г;
яйце – 85 м;
сода – 5 г;
олія рослинна – 105 мл;
борошно – 545 г;
цукрова дрібна пудра.
Приготування
У мисці збиваємо міксером яйця з цукром. Окремо змішуємо кефір із содою і виливаємо суміш у миску з яйцями. Тепер поступово всипаємо борошно і вимішуємо тісто. Викладаємо його на стіл, тоненько розкачуємо, розрізаємо на ромбики і перекручуємо. Обсмажуємо хмиз у великій кількості олії, а потім перекладаємо на паперові рушники і витираємо. Готове ласощі присипаємо пудрою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
борошно – 455 г;
цукор – 35 г;
олія рослинна;
яйце – 1 шт.;
сода – 5 г;
сметана нежирна – 65 мл;
цукрова пудра – 85 р.
Приготування
У борошно додаємо яйце, додаємо сметану, додаємо цукор і соду. Замішуємо круте тісто, тоненько його розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі кожного робимо проріз і засовуємо краю в отвір. У глибоку посудину наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо до рум'яного кольору. Готові вироби обсушуємо на паперовому рушнику, а потім розподіляємо на плоскому блюді і присипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно – 395 м;
горілка – 35 мл;
яйце – 145 г;
олія рослинна;
лимонна цедра – на смак;
масло вершкове – 35 р.
Приготування
Яйця збиваємо, додаємо борошно, додаємо подрібнену цедру, розм'якшене масло і цукор. Перемішуємо всі інгредієнти і вливаємо потихеньку горілку. Скачуємо тісто в кулю, залишаємо на 40 хвилин, а потім розгортаємо в тоненький пласт. Вирізаємо ромбики, робимо на кожному надрізи по центру і протягуємо один кінець тесту через отвір. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо заготовки і обсмажуємо їх до рум'яного кольору. Після цього викладаємо ласощі на рушник, витираємо і подаємо до чаю, присипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
вода – 215 мл;
борошно – 345 г;
яйце – 105 г;
цукор – 55 г;
олія рослинна.
Приготування
У глибоку миску розбиваємо сирі яйця, додаємо цукор і злегка збиваємо до однорідної консистенції. Далі вливаємо холодну воду, збовтуємо і вводимо поступово пшеничне борошно. Замішуючи чистими руками еластичне тісто, а потім тонко розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі робимо прорізи, беремо один кінець і протягуємо його кілька разів в отвір. Викладаємо вироби в розігріту олію і обсмажуємо хмиз до рум'яного кольору. Потім перекладаємо ласощі на велике блюдо, охолоджуємо і подаємо до чаю.
Ось і все, тепер ви знаєте, як спекти смачний хмиз різними способами.
Як спекти хмиз на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
У мисці збиваємо міксером яйця з цукром. Окремо змішуємо кефір із содою і виливаємо суміш у миску з яйцями. Тепер поступово всипаємо борошно і вимішуємо тісто. Викладаємо його на стіл, тоненько розкачуємо, розрізаємо на ромбики і перекручуємо. Обсмажуємо хмиз у великій кількості олії, а потім перекладаємо на паперові рушники і витираємо. Готове ласощі присипаємо пудрою і подаємо до столу.
Як спекти хмиз в домашніх умовах на сметані?
Інгредієнти:
Приготування
У борошно додаємо яйце, додаємо сметану, додаємо цукор і соду. Замішуємо круте тісто, тоненько його розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі кожного робимо проріз і засовуємо краю в отвір. У глибоку посудину наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо до рум'яного кольору. Готові вироби обсушуємо на паперовому рушнику, а потім розподіляємо на плоскому блюді і присипаємо цукровою пудрою.
Як спекти хрусткий хмиз?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо, додаємо борошно, додаємо подрібнену цедру, розм'якшене масло і цукор. Перемішуємо всі інгредієнти і вливаємо потихеньку горілку. Скачуємо тісто в кулю, залишаємо на 40 хвилин, а потім розгортаємо в тоненький пласт. Вирізаємо ромбики, робимо на кожному надрізи по центру і протягуємо один кінець тесту через отвір. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо заготовки і обсмажуємо їх до рум'яного кольору. Після цього викладаємо ласощі на рушник, витираємо і подаємо до чаю, присипавши цукровою пудрою.
Як спекти хмиз на воді?
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску розбиваємо сирі яйця, додаємо цукор і злегка збиваємо до однорідної консистенції. Далі вливаємо холодну воду, збовтуємо і вводимо поступово пшеничне борошно. Замішуючи чистими руками еластичне тісто, а потім тонко розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі робимо прорізи, беремо один кінець і протягуємо його кілька разів в отвір. Викладаємо вироби в розігріту олію і обсмажуємо хмиз до рум'яного кольору. Потім перекладаємо ласощі на велике блюдо, охолоджуємо і подаємо до чаю.
Ось і все, тепер ви знаєте, як спекти смачний хмиз різними способами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт хрусткого хмизу на воді
Деколи хочеться похрумтіти домашніми солодощами за чашкою ароматного чаю в приємній компанії. Чудовим варіантом побалувати себе такими солодощами
Тонкий хрусткий хмиз – рецепт
Є кілька секретів приготування ідеального домашнього хмизу. Далі розповімо кілька тонкощів, щоб ваші вироби вийшли тоненькими і неодмінно хрусткими.
Хрусткий хмиз на горілці
Напевно у кожної господині в записній є рецепт домашнього хмизу, але впевнені, що не у кожної він виходить ідеальним. Тому далі максимально детально
Печиво «Хмиз»
Сьогодні ми розповімо, як можна приготувати улюблене і популярне печиво «Хмиз». Пропонуємо кілька рецептів цього ласощі: класичний варіант на кефірі
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами