Хмиз – улюблені ласощі з дитинства, яке досить просто зробити зі звичайних продуктів. Існує кілька способів приготування і кожен з них цікавий і смачний. Використовуючи наші рецепти, ви дізнаєтеся, як спекти справжній хмиз в домашніх умовах.
Як спекти хмиз на кефірі?
Інгредієнти: кефір 3% – 495 мл; цукор – 115 г; яйце – 85 м; сода – 5 г; олія рослинна – 105 мл; борошно – 545 г; цукрова дрібна пудра. Приготування У мисці збиваємо міксером яйця з цукром. Окремо змішуємо кефір із содою і виливаємо суміш у миску з яйцями. Тепер поступово всипаємо борошно і вимішуємо тісто. Викладаємо його на стіл, тоненько розкачуємо, розрізаємо на ромбики і перекручуємо. Обсмажуємо хмиз у великій кількості олії, а потім перекладаємо на паперові рушники і витираємо. Готове ласощі присипаємо пудрою і подаємо до столу.
Як спекти хмиз в домашніх умовах на сметані?
Інгредієнти: борошно – 455 г; цукор – 35 г; олія рослинна; яйце – 1 шт.; сода – 5 г; сметана нежирна – 65 мл; цукрова пудра – 85 р. Приготування У борошно додаємо яйце, додаємо сметану, додаємо цукор і соду. Замішуємо круте тісто, тоненько його розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі кожного робимо проріз і засовуємо краю в отвір. У глибоку посудину наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо до рум'яного кольору. Готові вироби обсушуємо на паперовому рушнику, а потім розподіляємо на плоскому блюді і присипаємо цукровою пудрою.
Як спекти хрусткий хмиз?
Інгредієнти: борошно – 395 м; горілка – 35 мл; яйце – 145 г; олія рослинна; лимонна цедра – на смак; масло вершкове – 35 р. Приготування Яйця збиваємо, додаємо борошно, додаємо подрібнену цедру, розм'якшене масло і цукор. Перемішуємо всі інгредієнти і вливаємо потихеньку горілку. Скачуємо тісто в кулю, залишаємо на 40 хвилин, а потім розгортаємо в тоненький пласт. Вирізаємо ромбики, робимо на кожному надрізи по центру і протягуємо один кінець тесту через отвір. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо заготовки і обсмажуємо їх до рум'яного кольору. Після цього викладаємо ласощі на рушник, витираємо і подаємо до чаю, присипавши цукровою пудрою.
Як спекти хмиз на воді?
Інгредієнти: вода – 215 мл; борошно – 345 г; яйце – 105 г; цукор – 55 г; олія рослинна. Приготування У глибоку миску розбиваємо сирі яйця, додаємо цукор і злегка збиваємо до однорідної консистенції. Далі вливаємо холодну воду, збовтуємо і вводимо поступово пшеничне борошно. Замішуючи чистими руками еластичне тісто, а потім тонко розкачуємо і нарізаємо прямоугольничками. В центрі робимо прорізи, беремо один кінець і протягуємо його кілька разів в отвір. Викладаємо вироби в розігріту олію і обсмажуємо хмиз до рум'яного кольору. Потім перекладаємо ласощі на велике блюдо, охолоджуємо і подаємо до чаю.
Ось і все, тепер ви знаєте, як спекти смачний хмиз різними способами.