Ароматний пиріг з сиром і грушею
Для кожного сорту сиру, рівно як і вина, необхідно своє унікальне поєднання. Деякі сири гарні з солодкими фруктами, решта - з медом, або горіхами. Рецепт, про який ми поговоримо в цій статті, включає в себе сири, які відмінно поєднуються з грушею, і основу такого поєднання ми використовуємо для приготування пирога.
Для тіста:
борошно - 2 1/2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сир «Грюйер» - 90 г;
вершкове масло - 200 г;
крижана вода - 6-7 ст. ложок.
Для начинки:
груші - 13 кг;
цукор - 1/4 ст.;
портвейн - 3/4 ст.;
вода - 1 1/2 ст.;
ванільний цукор - 2 ч. ложки;
імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
гвоздика - 1/4 ч. ложки;
паличка кориці;
крохмаль - 2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.
Приготування
Почнемо приготування з тіста: змішуємо разом просіяне борошно, сіль, цукор і тертий сир. З допомогою міксера збиваємо суміш з маслом в крихту. Тепер збризкуємо крихту невеликою кількістю крижаної води так, щоб тісто зібралося в єдиний ком. Після цього основу для пирога можна розділити на дві частини: одну трохи побільше і іншу поменше, обгорнути клейонкою і помістити в холодильник на ніч, або на годину в морозильник.
Для начинки змішуємо цукор, портвейн, ванільний цукор, імбир, мускатний горіх, додаємо паличку кориці і ставимо суміш на вогонь.
Чистимо і розрізаємо навпіл груші, дістаємо насіння і розрізаємо навпіл ще раз. Як тільки ароматна суміш і вина і прянощів закипить, додаємо туди груші і залишаємо тушкуватися хвилин на 20. Тим часом покладіть невелику миску в морозильник.
Дістаємо м'які груші з пряної суміші і кладемо в попередньо охолоджену миску, а рідина в каструлі упарюємо до консистенції сиропу. Додаємо в сироп крохмаль і залишаємо його загуснути, після чого даємо охолонути.
Більший кульку тіста розкачуємо і викладаємо у форму, поверх розкладаємо груші і заливаємо їх сиропом. Шматочок тіста поменше послужить кришкою пирога, яку слід розкачати до тієї ж товщини, що і основу. З допомогою пальців склеюємо кришку і дно пирога разом, робимо отвір для виходу пари і змащуємо пиріг збитим жовтком. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30-40 хвилин.
Сир «Грюйер» можна замінити більш дешевим і доступним «Чеддером», вийде смачно в будь-якому випадку.
Інгредієнти:
груші - 4 шт.;
цукор - 1/3 ст.;
крохмаль - 1 ст. ложки;
сіль - 1/8 ч. ложки;
готове пісочне тісто;
тертий «Чеддер» - 1/2 ст.;
борошно - 1/2 ст.;
цукор - 1/4 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 1/4 ст.
Приготування
Для приготування пісочного тіста ви можете скористатися рецептом з попередньої статті, або приготувати основу будь-яким іншим звичним для вас способом.
У мисці змішуємо нарізані тонкими скибочками груші, цукор, крохмаль і сіль, перебираємо суміш за допомогою пальців, щоб рівномірно покрити шматочки плода. Тісто розгортаємо і викладаємо у змащену маслом форму, рівномірно розподіляємо по ньому грушеву начинку. У цьому рецепті ми не будемо накривати пиріг тестом, а використовуємо суміш сиру, борошна, цукру і солі - змішуємо всі інгредієнти і додаємо м'яке масло. Масляну крихту рівномірно розподіляємо по тесту.
Відправляємо випікатися пиріг при 200 градусах близько 25-35 хвилин до золотавої скоринки. Даємо страві охолонути 15-20 хвилин, і подаємо до столу з кулькою морозива.
Як доповнення до грушам класично використовується сир з блакитною цвіллю, наприклад, широко поширений «Дор Блю», або вже звичний «Пармезан», або «Брі», так що будь-який з попередніх рецептів ви можете урізноманітнити улюбленим сиром за смаком.
Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати сирно-банановий пиріг , відмінне доповнення до чаю в колі сім'ї.
Пиріг з «Грюйером» і грушею
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Почнемо приготування з тіста: змішуємо разом просіяне борошно, сіль, цукор і тертий сир. З допомогою міксера збиваємо суміш з маслом в крихту. Тепер збризкуємо крихту невеликою кількістю крижаної води так, щоб тісто зібралося в єдиний ком. Після цього основу для пирога можна розділити на дві частини: одну трохи побільше і іншу поменше, обгорнути клейонкою і помістити в холодильник на ніч, або на годину в морозильник.
Для начинки змішуємо цукор, портвейн, ванільний цукор, імбир, мускатний горіх, додаємо паличку кориці і ставимо суміш на вогонь.
Чистимо і розрізаємо навпіл груші, дістаємо насіння і розрізаємо навпіл ще раз. Як тільки ароматна суміш і вина і прянощів закипить, додаємо туди груші і залишаємо тушкуватися хвилин на 20. Тим часом покладіть невелику миску в морозильник.
Дістаємо м'які груші з пряної суміші і кладемо в попередньо охолоджену миску, а рідина в каструлі упарюємо до консистенції сиропу. Додаємо в сироп крохмаль і залишаємо його загуснути, після чого даємо охолонути.
Більший кульку тіста розкачуємо і викладаємо у форму, поверх розкладаємо груші і заливаємо їх сиропом. Шматочок тіста поменше послужить кришкою пирога, яку слід розкачати до тієї ж товщини, що і основу. З допомогою пальців склеюємо кришку і дно пирога разом, робимо отвір для виходу пари і змащуємо пиріг збитим жовтком. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30-40 хвилин.
Пиріг з «Чеддером» і грушами
Сир «Грюйер» можна замінити більш дешевим і доступним «Чеддером», вийде смачно в будь-якому випадку.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування пісочного тіста ви можете скористатися рецептом з попередньої статті, або приготувати основу будь-яким іншим звичним для вас способом.
У мисці змішуємо нарізані тонкими скибочками груші, цукор, крохмаль і сіль, перебираємо суміш за допомогою пальців, щоб рівномірно покрити шматочки плода. Тісто розгортаємо і викладаємо у змащену маслом форму, рівномірно розподіляємо по ньому грушеву начинку. У цьому рецепті ми не будемо накривати пиріг тестом, а використовуємо суміш сиру, борошна, цукру і солі - змішуємо всі інгредієнти і додаємо м'яке масло. Масляну крихту рівномірно розподіляємо по тесту.
Відправляємо випікатися пиріг при 200 градусах близько 25-35 хвилин до золотавої скоринки. Даємо страві охолонути 15-20 хвилин, і подаємо до столу з кулькою морозива.
Як доповнення до грушам класично використовується сир з блакитною цвіллю, наприклад, широко поширений «Дор Блю», або вже звичний «Пармезан», або «Брі», так що будь-який з попередніх рецептів ви можете урізноманітнити улюбленим сиром за смаком.
Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати сирно-банановий пиріг , відмінне доповнення до чаю в колі сім'ї.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з грушами в мультиварці
Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали