Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ароматний пиріг з сиром і грушею

Ароматний пиріг з сиром і грушею

17-01-2015, 22:07
691
Ароматний пиріг з сиром і грушею
Для кожного сорту сиру, рівно як і вина, необхідно своє унікальне поєднання. Деякі сири гарні з солодкими фруктами, решта - з медом, або горіхами. Рецепт, про який ми поговоримо в цій статті, включає в себе сири, які відмінно поєднуються з грушею, і основу такого поєднання ми використовуємо для приготування пирога.

Пиріг з «Грюйером» і грушею


Для тіста:

  • борошно - 2 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сир «Грюйер» - 90 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • крижана вода - 6-7 ст. ложок.


  • Для начинки:

  • груші - 13 кг;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • портвейн - 3/4 ст.;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • ванільний цукор - 2 ч. ложки;

  • імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • гвоздика - 1/4 ч. ложки;

  • паличка кориці;

  • крохмаль - 2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Почнемо приготування з тіста: змішуємо разом просіяне борошно, сіль, цукор і тертий сир. З допомогою міксера збиваємо суміш з маслом в крихту. Тепер збризкуємо крихту невеликою кількістю крижаної води так, щоб тісто зібралося в єдиний ком. Після цього основу для пирога можна розділити на дві частини: одну трохи побільше і іншу поменше, обгорнути клейонкою і помістити в холодильник на ніч, або на годину в морозильник.
    Для начинки змішуємо цукор, портвейн, ванільний цукор, імбир, мускатний горіх, додаємо паличку кориці і ставимо суміш на вогонь.
    Чистимо і розрізаємо навпіл груші, дістаємо насіння і розрізаємо навпіл ще раз. Як тільки ароматна суміш і вина і прянощів закипить, додаємо туди груші і залишаємо тушкуватися хвилин на 20. Тим часом покладіть невелику миску в морозильник.
    Дістаємо м'які груші з пряної суміші і кладемо в попередньо охолоджену миску, а рідина в каструлі упарюємо до консистенції сиропу. Додаємо в сироп крохмаль і залишаємо його загуснути, після чого даємо охолонути.
    Більший кульку тіста розкачуємо і викладаємо у форму, поверх розкладаємо груші і заливаємо їх сиропом. Шматочок тіста поменше послужить кришкою пирога, яку слід розкачати до тієї ж товщини, що і основу. З допомогою пальців склеюємо кришку і дно пирога разом, робимо отвір для виходу пари і змащуємо пиріг збитим жовтком. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30-40 хвилин.

    Пиріг з «Чеддером» і грушами


    Сир «Грюйер» можна замінити більш дешевим і доступним «Чеддером», вийде смачно в будь-якому випадку.
    Інгредієнти:

  • груші - 4 шт.;

  • цукор - 1/3 ст.;

  • крохмаль - 1 ст. ложки;

  • сіль - 1/8 ч. ложки;

  • готове пісочне тісто;

  • тертий «Чеддер» - 1/2 ст.;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 1/4 ст.


  • Приготування
    Для приготування пісочного тіста ви можете скористатися рецептом з попередньої статті, або приготувати основу будь-яким іншим звичним для вас способом.
    У мисці змішуємо нарізані тонкими скибочками груші, цукор, крохмаль і сіль, перебираємо суміш за допомогою пальців, щоб рівномірно покрити шматочки плода. Тісто розгортаємо і викладаємо у змащену маслом форму, рівномірно розподіляємо по ньому грушеву начинку.
    Ароматний пиріг з сиром і грушею
    У цьому рецепті ми не будемо накривати пиріг тестом, а використовуємо суміш сиру, борошна, цукру і солі - змішуємо всі інгредієнти і додаємо м'яке масло. Масляну крихту рівномірно розподіляємо по тесту.
    Відправляємо випікатися пиріг при 200 градусах близько 25-35 хвилин до золотавої скоринки. Даємо страві охолонути 15-20 хвилин, і подаємо до столу з кулькою морозива.
    Як доповнення до грушам класично використовується сир з блакитною цвіллю, наприклад, широко поширений «Дор Блю», або вже звичний «Пармезан», або «Брі», так що будь-який з попередніх рецептів ви можете урізноманітнити улюбленим сиром за смаком.
    Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати сирно-банановий пиріг , відмінне доповнення до чаю в колі сім'ї.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з грушами в мультиварці
    Пиріг з грушами в мультиварці
    Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.
    Пиріг з родзинками
    Пиріг з родзинками
    Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
    Сметанний пиріг рецепт
    Сметанний пиріг рецепт
    Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна
    Кіш з сиром
    Кіш з сиром
    Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали