Шоколадні мафіни - класичний рецепт
Порція класичних мафінів – ідеальний варіант для сніданку . Зручне ласощі, яке можна взяти з собою і навіть одна з варіацій десерту, яку можна красиво подати на святковому фуршеті. Про класичних рецептах шоколадних мафінів ми докладно поговоримо нижче.
Якщо ви хочете додати в блюдо лише нотки шоколаду, то спробуйте змішати тісто з улюбленим шоколадом, попередньо раскрошив його.
Інгредієнти:
борошно - 230 г;
цукор - 115 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 115 мл;
банани - 2 шт.;
масло - 65 мл;
шоколад - 85 р.
Приготування
Банани для даного рецепта краще брати переспілі. Розімніть в пюре, а потім збийте з молоком, маслом і яйцями. Окремо змішайте борошно і цукор. З'єднайте обидві суміші разом і замісіть в однорідну масу. Доповніть її раскрошенным шоколадом і розподіліть по формах для мафінів, заповнюючи кожну з комірок форми на 2/3. Залишками шоколадної крихти посипте поверхню мафінів. Випікайте все 15-20 хвилин при 180 охолодіть близько 5 хвилин перед тим, як вийняти з форми, а при бажанні полийте кожен шоколадний мафін з шматочками шоколаду глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Всі ми знаємо про шоколадних фонданах – простих шоколадних тістечок, які після випікання залишаються рідкими всередині. На манер фонданов придумали робити і маффіни, здатні порадувати будь-якого шоколадомана.
Інгредієнти:
гіркий шоколад - 355 г;
вершки - 115 мл;
вершкове масло - 225 г;
яйця - 4 шт.;
яєчні жовтки - 4 шт.;
цукор - 85 м;
борошно - 45 р.
Приготування
На відміну від фонданов, шоколадна серединка буде представляти собою не тісто, як в класичному рецепті, а шоколадний ганаш. Тому, перед тим, як приготувати шоколадні мафіни шоколад (120 г) розтоплюють і змішують з вершками. Суміш охолоджують близько години, ложкою ділять на порції, скачують кожну кульку і заморожують.
Далі до самого тесту. Для нього залишки шоколаду розтоплюють з маслом. Паралельно збивають яйця, жовтки і цукор протягом 5 хвилин. Пишний білястий крем доповнюють розтопленим (попередньо злегка охолодженим) шоколадом і борошном. Отриманим тестом заповнюють клітинки форм для мафінів, в центр кожного кладуть кульку ганаша і заливають його залишками тіста. Випікати слід при 230 градусах 8 хвилин. Перш ніж вийняти з форми мафіни охолоджують близько 10 хвилин.
Мафіни з шоколадною крихтою
Якщо ви хочете додати в блюдо лише нотки шоколаду, то спробуйте змішати тісто з улюбленим шоколадом, попередньо раскрошив його.
Інгредієнти:
Приготування
Банани для даного рецепта краще брати переспілі. Розімніть в пюре, а потім збийте з молоком, маслом і яйцями. Окремо змішайте борошно і цукор. З'єднайте обидві суміші разом і замісіть в однорідну масу. Доповніть її раскрошенным шоколадом і розподіліть по формах для мафінів, заповнюючи кожну з комірок форми на 2/3. Залишками шоколадної крихти посипте поверхню мафінів. Випікайте все 15-20 хвилин при 180 охолодіть близько 5 хвилин перед тим, як вийняти з форми, а при бажанні полийте кожен шоколадний мафін з шматочками шоколаду глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Шоколадні мафіни з рідкою серединою – класичний рецепт
Всі ми знаємо про шоколадних фонданах – простих шоколадних тістечок, які після випікання залишаються рідкими всередині. На манер фонданов придумали робити і маффіни, здатні порадувати будь-якого шоколадомана.
Інгредієнти:
Приготування
На відміну від фонданов, шоколадна серединка буде представляти собою не тісто, як в класичному рецепті, а шоколадний ганаш. Тому, перед тим, як приготувати шоколадні мафіни шоколад (120 г) розтоплюють і змішують з вершками. Суміш охолоджують близько години, ложкою ділять на порції, скачують кожну кульку і заморожують.
Далі до самого тесту. Для нього залишки шоколаду розтоплюють з маслом. Паралельно збивають яйця, жовтки і цукор протягом 5 хвилин. Пишний білястий крем доповнюють розтопленим (попередньо злегка охолодженим) шоколадом і борошном. Отриманим тестом заповнюють клітинки форм для мафінів, в центр кожного кладуть кульку ганаша і заливають його залишками тіста. Випікати слід при 230 градусах 8 хвилин. Перш ніж вийняти з форми мафіни охолоджують близько 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни – рецепт
З неймовірного безлічі рецептів мафінів ми відібрали найбільш яскраві і неодмінно смачні. Розповімо, як спекти дивовижні ласощі з шоколадом, вишнею і
Мафіни з згущеним молоком
Неперевершене ласощі у вас вийде, якщо скористаєтеся запропонованими рецептами. Мафіни, з додаванням згущеного молока в тісто або наповнення,
Шоколадні мафіни з рідкою начинкою - рецепт
Вишуканий і в той же час чудово смачний десерт можна зробити на домашній кухні, вивчивши запропоновані далі рецепти. Мафіни з рідким центром, при їх
Мафіни з шоколадом
Шоколадні мафіни – проста і при цьому дуже смачне частування. Це неймовірно апетитна випічка, яку оцінять абсолютно всі, особливо діти. Такі кекси
Мафіни з рідкою начинкою
Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування