Вернуться назад Распечатать

Шоколадні мафіни - класичний рецепт

Шоколадні мафіни - класичний рецепт
Порція класичних мафінів – ідеальний варіант для сніданку . Зручне ласощі, яке можна взяти з собою і навіть одна з варіацій десерту, яку можна красиво подати на святковому фуршеті. Про класичних рецептах шоколадних мафінів ми докладно поговоримо нижче.

Мафіни з шоколадною крихтою


Якщо ви хочете додати в блюдо лише нотки шоколаду, то спробуйте змішати тісто з улюбленим шоколадом, попередньо раскрошив його.
Інгредієнти:

  • борошно - 230 г;

  • цукор - 115 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 115 мл;

  • банани - 2 шт.;

  • масло - 65 мл;

  • шоколад - 85 р.


  • Приготування
    Банани для даного рецепта краще брати переспілі. Розімніть в пюре, а потім збийте з молоком, маслом і яйцями. Окремо змішайте борошно і цукор. З'єднайте обидві суміші разом і замісіть в однорідну масу. Доповніть її раскрошенным шоколадом і розподіліть по формах для мафінів, заповнюючи кожну з комірок форми на 2/3. Залишками шоколадної крихти посипте поверхню мафінів. Випікайте все 15-20 хвилин при 180 охолодіть близько 5 хвилин перед тим, як вийняти з форми, а при бажанні полийте кожен шоколадний мафін з шматочками шоколаду глазур'ю або розтопленим шоколадом.

    Шоколадні мафіни з рідкою серединою – класичний рецепт


    Всі ми знаємо про шоколадних фонданах – простих шоколадних тістечок, які після випікання залишаються рідкими всередині. На манер фонданов придумали робити і маффіни, здатні порадувати будь-якого шоколадомана.
    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад - 355 г;

  • вершки - 115 мл;

  • вершкове масло - 225 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • яєчні жовтки - 4 шт.;

  • цукор - 85 м;

  • борошно - 45 р.


  • Приготування
    На відміну від фонданов, шоколадна серединка буде представляти собою не тісто, як в класичному рецепті, а шоколадний ганаш. Тому, перед тим, як приготувати шоколадні мафіни шоколад (120 г) розтоплюють і
    Шоколадні мафіни - класичний рецепт
    змішують з вершками. Суміш охолоджують близько години, ложкою ділять на порції, скачують кожну кульку і заморожують.
    Далі до самого тесту. Для нього залишки шоколаду розтоплюють з маслом. Паралельно збивають яйця, жовтки і цукор протягом 5 хвилин. Пишний білястий крем доповнюють розтопленим (попередньо злегка охолодженим) шоколадом і борошном. Отриманим тестом заповнюють клітинки форм для мафінів, в центр кожного кладуть кульку ганаша і заливають його залишками тіста. Випікати слід при 230 градусах 8 хвилин. Перш ніж вийняти з форми мафіни охолоджують близько 10 хвилин.