Шоколадний ганаш для торта

Рецепт шоколадного ганаша для покриття торта
За цим рецептом ганаш виходить дзеркально-блискучим, навіть коли він застигне на тортику.
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо водою кімнатної температури, не холодною, не гарячою, а саме кімнатної. Змішуємо цукор з какао і добре перетираємо ложкою, щоб не залишилося грудочок. Заливаємо вершки, вимішуємо, заливаємо воду і знову ретельно вимішуємо. Тепер ставимо на самий мінімальний вогонь і нагріваємо. Наше завдання домогтися однорідності, не обов'язково, щоб маса закипіла. Додаємо шоколад і заважаємо до його розчинення. Потім висипаємо набряклий желатин, його теж потрібно помішуючи розчинити. Торт перед тим як покрити ганашем потрібно тримати в холоді. Так крем не розтане, а ганаш швидше схопиться.
Як зробити шоколадний ганаш для торта під мастику?
Основною функцією такого ганаша є, по-перше його еластичність яка дає можливість ідеально вирівняти поверхню торта. А по-друге ганаш створює бар'єр між кремом і мастикою і вона не тане, не вбирає вологу і завдяки цьому добре тримає форму.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви використовуєте молочний шоколад, то на 100 мл вершків беремо його 250 г, якщо у вас білий шоколад, його потрібно 300 р. Шоколад подрібнюємо ножем для більш швидкого розчинення, вершки нагріваємо, але не даємо закипіти. Виливаємо вершки в шоколад і залишаємо на пару хвилин, а потім, додавши ще й коньяк, ретельно вимішуємо до глянцю і однорідності. В принципі цією масою, поки вона тепла можна покривати торт. Але якщо це ганаш під мастику, він повинен застигнути. Але не ставте його в холодильник, інакше він сильно застигне, достатньо кімнатної температури.
Як прикрасити торт шоколадним ганашем?
З ганаша, який наноситься під мастику можна зробити гарні прикраси для торта. Для цього на пергамент простим олівцем наносимо малюнок. Використовуючи пакет або конус з пергаменту, наносимо ганаш на трафарет і прибираємо в холодильник. Стрічка не повинна застигнути до кінця. Поки ганаш ще пластичний обертаємо навколо торта і ось в такому положенні даємо остаточно застигнути, а потім прибираємо пергамент.


Також можна зробити чарівних метеликів з такого ганаша. Завчасно підготуємо шаблон з контурами метелики, помістимо його під аркуш пергаменту і перенесемо малюнок з допомогою кондитерського мішка з тоненькою насадкою.


Далі по центру згинаємо лист, можна помістити конструкцію у відкриту книгу. Охолоджуємо.


Рекомендуємо добрі рецепти

Ганаш - рецепт
Звичайний ганаш часто використовують для оформлення всіляких десертів, так як він швидко застигає і утримує форму. Це чудове ласощі досить просто

Ганаш під мастику
Ганаш дуже любимо багатьма хозяюшками, так як його просто зробити. І головною його особливістю є швидке застигання, що дозволяє наносити його на

Крем ганаш
Дуже часто господині використовують ганаш для домашніх десертів. Його можна не тільки завдавати, як основу під мастику, але і створити чудове

Ганаш з білого шоколаду
Класичний ганаш роблять виключно з чорного шоколаду, однак часом для десерту потрібен саме білий або кольоровий наповнювач. Тому далі опишемо

Шоколадний ганаш для покриття торта
Рецепт справжнього ганаша неймовірно мінімалістичний і секрет його популярності криється лише в особливостях приготування. Його успішно застосовують

Шоколадний ганаш - рецепт
Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні