» » Крем ганаш

Крем ганаш

Крем ганаш
Крем ганаш – це м'яка маса з вираженим шоколадним смаком. Готувати його можна з темним, молочним або білим шоколадом. Його густота та щільність залежить від того, в якій пропорції використовуються шоколад і вершки. Чим більше шоколаду, тим щільніше буде в результаті крем. Як зробити крем ганаш для тортів і тістечок, розповімо нижче.

Крем ганаш – рецепт


Інгредієнти:

  • шоколад гіркий – 100 г;

  • вершки 35% жирності – 110 мл;

  • масло вершкове – 40 г;

  • пудра цукрова – 50 р.


  • Приготування
    Шоколад рубаємо на шматочки і покласти в миску. У невелику каструльку вливаємо вершки, кладемо цукрову пудру і розмішуємо. Доводимо масу до кипіння, але не кип'ятимо і відразу знімаємо з вогню. Гарячі вершки вливаємо в шоколад і залишаємо на 3 хвилини. Потім за допомогою віночка розмішуємо до однорідності. Додаємо масло, знову розмішуємо. Готовий крем можна використовувати відразу, а можна остудити його і поставити в холодильник. Коли ганаш охолоне, з глянсового він перетвориться в матовий. Якщо потрібно, шоколадний крем ганаш можна підігріти.

    Крем ганаш для капкейків


    Інгредієнти:

  • натуральний шоколад – 200 г;

  • вершки 33% жирності – 100 мл


  • Приготування
    Шоколад дрібненько рубаємо ножем. Вливаємо вершки в каструлю з товстим дном, ставимо на плиту і на середньому вогні витримуємо, поки не з'являться дрібненькі пухирці. Після цього знімаємо каструлю з вогню, злегка охолоджуємо і додаємо шоколад. Залишаємо так на кілька хвилин, щоб шоколад розтанув. Потім за допомогою силіконової лопаточки масу акуратно розмішуємо. Ставимо каструльку на плиту, включаємо мінімальний вогонь і, помішуючи, вичікуємо, поки шоколад повністю не розтопиться. Повинна вийти глянсова однорідна маса. Після цього ганаш переливаємо в ємність для мікрохвильовки, накриваємо харчовою плівкою і на ніч залишаємо при кімнатній температурі для стабілізації. Перед роботою розігріваємо ганаш в мікрохвильовці на мінімальній потужності.
    Крем ганаш

    Крем ганаш для торта


    Інгредієнти:

  • білий шоколад – 380 г;

  • вершки – 250 мл


  • Приготування
    Білий шоколад ламаємо на шматочки. Разом з вершками поміщаємо в мікрохвильовку. При мінімальній потужності нагріваємо хвилини 2 потім розмішуємо, знову нагріваємо, розмішуємо і так до тих пір, поки маса не стане рідкою і однорідною. Прибираємо масу на ніч у холодильник. Після цього за допомогою міксера збиваємо її до повітряної консистенції. Все, крем ганаш готовий. Наносимо його на коржі і формуємо тортик.
    Додав: admin | 24-04-2016, 17:32
    Переглядів: 353