Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ганаш - рецепт

Ганаш - рецепт

24-04-2016, 17:35
864
Ганаш - рецепт
Ганаш являє собою неймовірно смачний шоколадний крем родом з французької кухні, який використовується для оформлення тортів і різного роду десертів, а також просто як шоколадного соусу. Ми сьогодні розповімо, як зробити його з різних сортів шоколаду і запропонуємо рецепт приготування ганаша без вершків.

Шоколадний крем ганаш - рецепт


Інгредієнти:

  • шоколад гіркий – 110 г;

  • вершки жирністю 33-35% – 125 мл;

  • масло вершкове – 55 г;

  • пудра цукрова – 55 р.


  • Приготування
    Гіркий шоколад рубаємо дрібно ножем і укладаємо в підходящу миску. В ковшике або каструльці змішуємо вершки з цукровою пудрою і розміщуємо на середньому вогні. Прогріваємо суміш, помішуючи, практично до кипіння, але не даємо закипіти. Знімаємо після цього ємність із солодкими вершками з вогню і заливаємо ними шоколадні шматочки в мисці. Залишаємо масу, не перемішуючи, на дві-три хвилини, а потім розмішуємо інтенсивно віночком. Тепер додаємо м'яке вершкове масло, досягаємо повного його розпускання в кремі, продовжуючи заважати віночком. В залежності від того, для якої мети ви будете використовувати крем ганаш, можна його застосовувати відразу ж теплим або ж охолодити і витримати в холодильнику протягом кількох годин.
    Вибираючи гіркий шоколад для приготування ганаша, враховуємо, що чим більше в ньому відсоток вмісту какао-бобів, тим густіше вийде ганаш.

    Ганаш з білого шоколаду під мастику - рецепт


    Інгредієнти:

  • півтора склянки вершків жирністю 33-35%;

  • білий шоколад – 600 р.


  • Приготування
    Процес приготування ганаша з білого шоколаду під мастику ідентичний описаному вище, за тим винятком, що не містить вершкового масла і цукрової пудри. В іншому точно також подрібнюємо білий шоколад і заливаємо підігрітими практично до кипіння вершками. Через дві хвилини розмішуємо масу віночком або заглибним блендером до однорідності і повного розпускання шоколадних скибочок. Тепер прикриваємо ганаш відрізу харчової плівки таким чином, щоб вона повністю прилягала до його поверхні. Таким чином не буде утворюватися кірка на поверхні крему. Накриваємо ще одним листом плівки вже ємність з ганашем і ставимо в холодильник на ніч або мінімум на сім годин.

    Ганаш без вершків - рецепт


    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 200 г;

  • молоко кокосове – 175 мл;

  • цукор коричневий – 50 р.


  • Приготування
    В даному випадку замість вершків ми будемо використовувати кокосове молоко. Якщо вибрати разом з тим шоколад без компонентів тваринного походження, то такий рецепт ганаша з упевненістю підійде для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту.
    Приступаючи до приготування ганаша, шаткуємо ножем шоколад на скибочки як можна дрібніше. Кокосове молоко збовтуємо в банку, виливаємо його в кухлик і розчиняємо в ньому коричневий цукор. Ставимо ємність на вогонь і прогріваємо масу до температури 90 градусів. Виливаємо після цього її до нарубленному шоколаду, а через пару хвилин перемішуємо лопаткою або віночком до повного розпускання шоколадних скибочок.

    Ганаш з молочного шоколаду - рецепт


    Інгредієнти:

  • молочний шоколад – 300 г;

  • вершки жирністю 33-35% – 200 мл;

  • столова ложка вершкового масла.


  • Приготування
    Пропорції приготування ганаша з молочного шоколаду дещо відрізняються від попередніх. Його потрібно в
    Ганаш - рецепт
    даному випадку в півтора рази більше ніж чорного і на стільки ж менше ніж білого шоколаду. Так як молочний шоколад, як правило, солодше горького, цукровий пісок тут не використовується.
    Щоб приготувати такий ганаш, подрібнюємо молочний шоколад і заливаємо прогрітими практично до кипіння вершками. Через дві хвилинки розмішуємо масу до повного розчинення шоколадних шматочків і вмішуємо вершкове масло.
    Густоту ганаша, приготованого по кожному з рецептів, можна регулювати, зменшуючи або збільшуючи кількість шоколаду або вершків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ганаш під мастику
    Ганаш під мастику
    Ганаш дуже любимо багатьма хозяюшками, так як його просто зробити. І головною його особливістю є швидке застигання, що дозволяє наносити його на
    Шоколадний ганаш для торта
    Шоколадний ганаш для торта
    Шоколадний ганаш вельми популярний серед кондитерів з-за своєї легкості приготування і універсальності застосування. Його можна наносити для рівного
    Крем ганаш
    Крем ганаш
    Дуже часто господині використовують ганаш для домашніх десертів. Його можна не тільки завдавати, як основу під мастику, але і створити чудове
    Ганаш з білого шоколаду
    Ганаш з білого шоколаду
    Класичний ганаш роблять виключно з чорного шоколаду, однак часом для десерту потрібен саме білий або кольоровий наповнювач. Тому далі опишемо
    Шоколадний ганаш для покриття торта
    Шоколадний ганаш для покриття торта
    Рецепт справжнього ганаша неймовірно мінімалістичний і секрет його популярності криється лише в особливостях приготування. Його успішно застосовують
    Шоколадний ганаш - рецепт
    Шоколадний ганаш - рецепт
    Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні