Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити маршмеллоу?

Як зробити маршмеллоу?

24-04-2016, 17:26
1 112
Як зробити маршмеллоу?
Маршмеллоу – зефироподобные кондитерські вироби (цукерки), по суті, подібність пастили , спочатку готувалася на основі екстракту кореня алтеї, використовувалися як лікарський засіб від простудних захворювань.
В даний час зефірки зефір виготовляють промисловим способом з цукру, кукурудзяного сиропу, розчину желатину, барвників, фруктових та/або інших смакоутворюючих і ароматичних речовин.
Звичайно готові маршмеллоу використовують у приготуванні складних десертів, їх додають у каву і гарячий шоколад, а під час пікніків підсмажують над відкритим вогнем.
Домашня версія
Розповімо, як приготувати смачні маршмеллоу з натуральних продуктів в домашніх умовах.
На відміну від зефіру , маршмеллоу в класичному варіанті не містить яєчного білка, хоча з французької версії рецепта готують і з цим інгредієнтом. Вирішуйте самі, чи включати білки в склад.

Як зробити домашні зефір в шоколаді – рецепт


Інгредієнти:

  • цукор – 500 г;

  • аптечний розчин глюкози (20%) – 1-3 ст. ложки;

  • вода – 200 мл;

  • яєчний білок – 2 шт.;

  • желатин – 25 г + 150 мл води;

  • фруктовий сік без м'якоті (наприклад, малиновий, вишневий або ін.) – 100-150 мл;

  • цукрова пудра і крохмаль для посипання;

  • вершкове масло;

  • готовий шоколад чорний – велика плитка.


  • Приготування
    На півгодини замочимо желатин у воді кімнатної температури.
    Цукор і 200 мл води з'єднаємо в каструльці. Повільно перемішуючи, доводимо суміш до кипіння. Продовжуємо нагрівати і додаємо глюкозу. Кипіти має досить інтенсивно.
    Збиваємо білки в стійку піну.
    Вливаємо вкусообразующій фруктовий сік в цукровий сироп, а потім з'єднуємо його з желатиновим розчином і збитими яєчними білками. Всі разом інтенсивно збиваємо міксером. Суміш повинна бути насичена частками повітря, про що свідчить поява безлічі бульбашок.
    Виливаємо суміш у змащену розтопленим вершковим маслом прямокутну неглибоку форму. Намагайтеся, щоб рідина розподілилася рівномірно по дну.
    Як зробити маршмеллоу?

    Можна вирівняти поверхню суміші, діючи чистим мокрим шпателем або лопаткою.
    Ставимо форму в холодильник годин на 8 хоча б.
    Пласт застиглої суміші викладаємо на дощечку і нарізаємо цукерки ножем. Ще простіше використовувати для заливки спеціальні силіконові форми для цукерок, що дуже зручно.
    Шоколад ламаємо і в окремій мисці розтоплюємо його на водяній бані. Кожну цукерку-маршмеллоу за допомогою дерев'яної зубочистки занурюємо в теплий шоколад, потім обвалюємо в суміші цукрової пудри і крохмалю. Остуджуємо і домашнє ласощі маршмеллоу готово.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маршмеллоу своїми руками
    Маршмеллоу своїми руками
    Чудові зефірки, які так люблять малята, краще приготувати самостійно. Це і корисніше, і варіантів доповнення різноманітними смаками багато. Далі
    Зефір маршмеллоу
    Зефір маршмеллоу
    У цій статті максимально детально описано базовий рецепт популярних тягучок маршмеллоу, які так люблять діти. Адже приготовані власноруч зефірки
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
    Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
    Мастика з зефіру
    Мастика з зефіру
    Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх