Маршмеллоу – зефироподобные кондитерські вироби (цукерки), по суті, подібність пастили , спочатку готувалася на основі екстракту кореня алтеї, використовувалися як лікарський засіб від простудних захворювань.
В даний час зефірки зефір виготовляють промисловим способом з цукру, кукурудзяного сиропу, розчину желатину, барвників, фруктових та/або інших смакоутворюючих і ароматичних речовин.
Звичайно готові маршмеллоу використовують у приготуванні складних десертів, їх додають у каву і гарячий шоколад, а під час пікніків підсмажують над відкритим вогнем.
Домашня версія Розповімо, як приготувати смачні маршмеллоу з натуральних продуктів в домашніх умовах.
На відміну від зефіру , маршмеллоу в класичному варіанті не містить яєчного білка, хоча з французької версії рецепта готують і з цим інгредієнтом. Вирішуйте самі, чи включати білки в склад.
Як зробити домашні зефір в шоколаді – рецепт
Інгредієнти: цукор – 500 г; аптечний розчин глюкози (20%) – 1-3 ст. ложки; вода – 200 мл; яєчний білок – 2 шт.; желатин – 25 г + 150 мл води; фруктовий сік без м'якоті (наприклад, малиновий, вишневий або ін.) – 100-150 мл; цукрова пудра і крохмаль для посипання; вершкове масло; готовий шоколад чорний – велика плитка. Приготування На півгодини замочимо желатин у воді кімнатної температури.
Цукор і 200 мл води з'єднаємо в каструльці. Повільно перемішуючи, доводимо суміш до кипіння. Продовжуємо нагрівати і додаємо глюкозу. Кипіти має досить інтенсивно.
Збиваємо білки в стійку піну.
Вливаємо вкусообразующій фруктовий сік в цукровий сироп, а потім з'єднуємо його з желатиновим розчином і збитими яєчними білками. Всі разом інтенсивно збиваємо міксером. Суміш повинна бути насичена частками повітря, про що свідчить поява безлічі бульбашок.
Виливаємо суміш у змащену розтопленим вершковим маслом прямокутну неглибоку форму. Намагайтеся, щоб рідина розподілилася рівномірно по дну.
Можна вирівняти поверхню суміші, діючи чистим мокрим шпателем або лопаткою.
Ставимо форму в холодильник годин на 8 хоча б.
Пласт застиглої суміші викладаємо на дощечку і нарізаємо цукерки ножем. Ще простіше використовувати для заливки спеціальні силіконові форми для цукерок, що дуже зручно.
Шоколад ламаємо і в окремій мисці розтоплюємо його на водяній бані. Кожну цукерку-маршмеллоу за допомогою дерев'яної зубочистки занурюємо в теплий шоколад, потім обвалюємо в суміші цукрової пудри і крохмалю. Остуджуємо і домашнє ласощі маршмеллоу готово.