Рецепт дерунів з картоплі з цибулею
Презентувати білоруську кухню без картоплі і різноманітності страв приготованих з нього практично неможливо. Одним з таких є деруни або деруни. Класичний рецепт приготування драніков – це картопля і цибуля, з яких у подрібненому вигляді формуються невисокі оладки і після смаження подаються гарячими, як правило, зі сметаною або вершковим маслом. Внести різноманітність у цей класичний рецепт можна додаванням різних овочів, грибів і зелені.
Є кілька способів подрібнення інгредієнтів для драніков. Традиційно їх натирають на крупній, середньої або дрібної тертці. Тут слід пам'ятати, що цибуля перешкоджає почернению картоплі, тому натираючи картоплю невеликими порціями необхідно відразу змішувати її з цибулею. У сучасних умовах все частіше ці дії спрощують з допомогою м'ясорубки, блендера або кухонного комбайна.
Кілька найпопулярніших рецептів приготування смачних дерунів з картоплі з цибулею сьогодні в нашій статті.
Інгредієнти:
картопля – 650 г;
цибуля – 200 г;
яйце – 1 шт.;
борошно пшеничне – 35 г;
рослинна олія;
сіль і перець;
сметана і зелень .
Приготування
Промитий і очищений картопля і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом, додаємо яйце, сіль, перець і борошно і ретельно змішуємо. Отриману масу викладаємо ложкою на розігріту сковороду з товстим дном і смажимо на рафінованій олії до рум'яного світло-коричневого кольору.
Інгредієнти:
картопля – 750 г;
гриби – 325 г;
цибуля – 175 г;
яйце – 2 шт.;
борошно пшеничне - приблизно 2-3 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль і перець;
сметана і зелень.
Приготування
Промиті і просушені гриби і цибулю як можна дрібніше ріжемо і обсмажуємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом до випаровування соків і легкого підрум'янення. Даємо охолонути.
Картопля очищаємо, натираємо на крупній або середній тертці, змішуємо з яйцями, сіллю, перцем і грибний піджаркою. Додаємо борошно, гарненько перемішуємо і смажимо як оладки на рослинному рафінованому маслі з двох сторін.
Подаємо ще гарячими зі свіжою сметаною і рубаною зеленню.
Інгредієнти:
картопля – 600 г;
морква – 400 г;
цибуля – 155 г;
яйце – 1 шт.;
борошно пшеничне - приблизно 1-2 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль і перець;
сметана і зелень.
Приготування
Натираємо очищену картоплю, моркву і цибулю на тертці або подрібнюємо у блендері. Додаємо яйце, перець, сіль і борошно і ретельно перемішуємо. На розігріту сковороду з рафінованим рослинним маслом накладаємо столовою ложкою катрофельно-морквяну масу і обсмажуємо за типом звичайних оладок з двох сторін до красивого рум'янцю. Викладаємо на серветку або паперовий рушник і даємо трохи вбратися зайвому жиру.
Ще гарячі деруни з морквою і цибулею подаємо, приправивши сметаною і посипавши, при бажанні, зеленню.
Інгредієнти:
картопля – 350 г;
пір'я зеленої цибулі – 5 шт.;
яйце – 1 шт.;
готовий столовий хрін – 10 г;
рослинна олія;
сіль і перець;
Для соусу:
сметана – 100 г;
часник – 2 великих зубчики;
свіжа зелень петрушки – 3 гілочки;
сіль.
Приготування
Помиту і очищену картоплю натираємо на тертці, великої або середньої, і віджимаємо сік.
Додаємо дрібно нарізані пір'я зеленого лука, збите яйце, столовий хрін, сіль і перець за смаком. Тепер з отриманої маси ложкою формуємо коржі і викладаємо на розігріту з рослинною олією рафінованою олією сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до рум'яної краси.
Подаємо ароматні деруни, приправивши соусом, який приготуємо з сметани з додаванням видавленого часнику і зелені петрушки.
Є кілька способів подрібнення інгредієнтів для драніков. Традиційно їх натирають на крупній, середньої або дрібної тертці. Тут слід пам'ятати, що цибуля перешкоджає почернению картоплі, тому натираючи картоплю невеликими порціями необхідно відразу змішувати її з цибулею. У сучасних умовах все частіше ці дії спрощують з допомогою м'ясорубки, блендера або кухонного комбайна.
Кілька найпопулярніших рецептів приготування смачних дерунів з картоплі з цибулею сьогодні в нашій статті.
Рецепт класичних драніков з картоплею і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Промитий і очищений картопля і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом, додаємо яйце, сіль, перець і борошно і ретельно змішуємо. Отриману масу викладаємо ложкою на розігріту сковороду з товстим дном і смажимо на рафінованій олії до рум'яного світло-коричневого кольору.
Деруни з картоплею, грибами і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і просушені гриби і цибулю як можна дрібніше ріжемо і обсмажуємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом до випаровування соків і легкого підрум'янення. Даємо охолонути.
Картопля очищаємо, натираємо на крупній або середній тертці, змішуємо з яйцями, сіллю, перцем і грибний піджаркою. Додаємо борошно, гарненько перемішуємо і смажимо як оладки на рослинному рафінованому маслі з двох сторін.
Подаємо ще гарячими зі свіжою сметаною і рубаною зеленню.
Деруни з картоплею, морквою та цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо очищену картоплю, моркву і цибулю на тертці або подрібнюємо у блендері. Додаємо яйце, перець, сіль і борошно і ретельно перемішуємо. На розігріту сковороду з рафінованим рослинним маслом накладаємо столовою ложкою катрофельно-морквяну масу і обсмажуємо за типом звичайних оладок з двох сторін до красивого рум'янцю. Викладаємо на серветку або паперовий рушник і даємо трохи вбратися зайвому жиру.
Ще гарячі деруни з морквою і цибулею подаємо, приправивши сметаною і посипавши, при бажанні, зеленню.
Деруни з зеленою цибулею під соусом з часником
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Помиту і очищену картоплю натираємо на тертці, великої або середньої, і віджимаємо сік.
Додаємо дрібно нарізані пір'я зеленого лука, збите яйце, столовий хрін, сіль і перець за смаком. Тепер з отриманої маси ложкою формуємо коржі і викладаємо на розігріту з рослинною олією рафінованою олією сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до рум'яної краси.
Подаємо ароматні деруни, приправивши соусом, який приготуємо з сметани з додаванням видавленого часнику і зелені петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Деруни з ковбасою
Деруни - це просте білоруське блюдо, яке готується з картоплі. А ми вирішили трошки урізноманітнити цю страву і додати до нього ковбаси. Вийде ситно
Деруни в горщику
Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати
Картопляні деруни - рецепт
Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з