Як приготувати чаклуни?

Рецепт білоруських чаклунів
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт чаклунів з фаршем простий і доступний, не вимагає багато часу і особливих витрат. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Маса виходить досить водянистою. Викладаємо її в друшляк або сито і проціджуємо, злегка придавлюючи ложкою. Весь сік видаляти не потрібно, інакше основа стане надто сухим. Такою вона бути не повинна, в ній повинна залишитися рідина, але по консистенції маса повинна стати густий, тримати форму. У картоплю додаємо 1 сире яйце і 1 ст. ложку борошна або крохмалю (це не принципово - використовуйте той продукт, з яким більше любите працювати). Тепер додаємо сіль і перець за смаком. Масу добре вимішуємо. В якості начинки можете використовувати не тільки свинину, але і будь-яке інше м'ясо.
Отже, м'ясо пропускаємо з цибулею через м'ясорубку, додаємо сметану (можна замінити майонезом), солимо і перчимо. Формувати чаклуни можна по-різному: найпростіший спосіб - взяти в руку грудочку картопляного тіста і заховати в ньому м'ясну «котлетку». А можна вчинити по-іншому: на сковороду з розігрітим маслом викласти столовою ложкою трохи тіста, зверху покласти м'ясний кулька меншого розміру, а зверху ще тістом. Обсмажуємо чаклуни з обох боків до рум'яної скоринки. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності.
Чаклуни в духовці - рецепт
В попередньому рецепті ми розповіли, як приготувати чаклуни на сковороді. Взявши за основу той же рецепт, можна зробити їх в духовці. Тобто, формуємо картопляні коржі з фаршем, викладаємо їх на деко, додаємо трохи води і ставимо в духовку хвилин на 30-35. Коли з'явиться скориночка, чаклуни можна діставати. При бажанні хвилин за 10 до закінчення приготування можна посипати їх тертим сиром.
Чаклуни з грибами - рецепт
Як вже згадувалося вище, чаклуни готують не тільки з м'ясом, а й з іншими начинками. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати чаклуни з грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю натираємо на дрібній тертці, віджимаємо сік, але не виливаємо його, а даємо відстоятися. В результаті цього в ємності з соком повинен осісти крохмаль. Тепер можна виливати рідину, а крохмаль додати до тертої картоплі. Масу перемішуємо, сіль і перець додаємо за смаком. Тепер займаємося начинкою: для цього гриби і цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії до випаровування рідини, солимо за смаком. З картопляної маси формуємо коржі, на середину яких кладуть 1 чайну ложку начинки, краї з'єднайте і обвалюємо отримані кульки в борошні. Обсмажуємо у великій кількості розігрітого рослинного масла до золотистої скоринки. В процесі обсмажування чаклуни потрібно повертати, щоб вони покрилися кіркою з усіх боків.
Як правильно приготувати чаклуни з капустою?
Рецепт страви «Чаклуни» можна міняти і підлаштовувати під свій смак. Помінявши начинку, ми отримаємо вже зовсім інше блюдо. Так чому б не поекспериментувати? Пропонуємо вам випробувати рецепт чаклунів з капустою. І у вас вийде прекрасний пісне блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо начинку: капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо.

Рекомендуємо добрі рецепти

Картопляні котлети з фаршем
Якщо вашій родині набридло звичайне картопляне пюре, то зробіть з нього картопляні котлетки, а щоб вони вийшли ситніше, додайте трохи м'ясної

Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в

Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили

Мочанка
Білоруську мочанку можна порівняти з гуляшем або підливою, але обидва порівняння будуть вірними лише частково. Мочанка являє собою різні види м'яса в

Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати