Кутаби з м'ясом азербайджанською
Кутаби з м'ясом азербайджанською не часто готують в нашому регіоні. І зізнатися зовсім необгрунтовано. Чудовий смак цієї страви просто не може не сподобатися.
Сам процес приготування кутабів зовсім не обтяжливий і не займає багато часу, а результат вражає. Традиційно це блюдо готують з бараниною, але при бажанні її можна успішно замінити свинячим або свино-яловичим фаршем.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 450-500 г;
вода – 250 мл;
рослинна рафінована олія – 20 мл;
сіль – 1 ч. ложка.
Для начинки:
баранина жирна – 550 г;
сумах – 1 ч. ложка;
зелена цибуля – 5-7 стебел;
зіра – 05 ч. ложки;
мелений чорний перець – 05 ч. ложки;
сіль;
вершкове масло.
Приготування
У миску просіваємо борошно, збиваємо з сіллю, робимо поглиблення, в яке наливаємо рослинне рафіноване масло, воду і замішуємо щільне, еластичне тісто для кутабів з м'ясом. Даємо йому тридцять хвилин для визрівання, залишивши в теплому місці, прикривши плівкою.
Жирну баранину пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою, змішуємо з дрібненько нарубаним зеленою цибулькою, присмачую за смаком сіллю, меленим чорним перцем, додаємо зіру і сумах і гарненько перемішуємо.
Вистояла тісто розділяємо приблизно на десять-дванадцять частин, кожну з яких розкачуємо до отримання пласту не товщі півтора міліметрів. Підрівнюємо контури заготовки, приклавши підходящу за розміром тарілку, накладаємо на одну половину отриманого кола трохи приготованого м'ясного наповнювача, відступаючи по п'ять-сім міліметрів від країв, а потім складаємо виріб навпіл, хорошенечко притискаємо краю і поміщаємо тимчасово на припыленной борошном поверхні. Не рекомендуємо класти в кутаби занадто багато м'ясної начинки, так як в такому випадку вона може не просмажиться.
Коли всі кутаби будуть сформовані, прогріваємо товстостінну або чавунну сковороду, промазуємо дно трохи олією і викладаємо в неї заготовки. Витримуємо їх на вогні до підрум'янення з двох сторін, а потім витягуємо на блюдо і за бажанням промазуємо зверху вершковим маслом. Вогонь повинен бути трохи нижче середнього, знову ж таки для того, щоб сирий м'ясний наповнювач встиг просмажиться.
Сам процес приготування кутабів зовсім не обтяжливий і не займає багато часу, а результат вражає. Традиційно це блюдо готують з бараниною, але при бажанні її можна успішно замінити свинячим або свино-яловичим фаршем.
Як приготувати кутаби з м'ясом азербайджанською- рецепт?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У миску просіваємо борошно, збиваємо з сіллю, робимо поглиблення, в яке наливаємо рослинне рафіноване масло, воду і замішуємо щільне, еластичне тісто для кутабів з м'ясом. Даємо йому тридцять хвилин для визрівання, залишивши в теплому місці, прикривши плівкою.
Жирну баранину пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою, змішуємо з дрібненько нарубаним зеленою цибулькою, присмачую за смаком сіллю, меленим чорним перцем, додаємо зіру і сумах і гарненько перемішуємо.
Вистояла тісто розділяємо приблизно на десять-дванадцять частин, кожну з яких розкачуємо до отримання пласту не товщі півтора міліметрів. Підрівнюємо контури заготовки, приклавши підходящу за розміром тарілку, накладаємо на одну половину отриманого кола трохи приготованого м'ясного наповнювача, відступаючи по п'ять-сім міліметрів від країв, а потім складаємо виріб навпіл, хорошенечко притискаємо краю і поміщаємо тимчасово на припыленной борошном поверхні. Не рекомендуємо класти в кутаби занадто багато м'ясної начинки, так як в такому випадку вона може не просмажиться.
Коли всі кутаби будуть сформовані, прогріваємо товстостінну або чавунну сковороду, промазуємо дно трохи олією і викладаємо в неї заготовки. Витримуємо їх на вогні до підрум'янення з двох сторін, а потім витягуємо на блюдо і за бажанням промазуємо зверху вершковим маслом. Вогонь повинен бути трохи нижче середнього, знову ж таки для того, щоб сирий м'ясний наповнювач встиг просмажиться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кюфта-бозбаш
Кюфта-бозбаш – це ситний суп з великими фрикадельками з баранини і нутом. Всередину м'ясного кульки зазвичай закладають кислу аличу, що надає страві
Кутаби з зеленню і сиром - рецепт
Чудовим представником азербайджанської кухні є кутаби. Як і будь-класична страва, рецепт має безліч різноманітних варіацій. Сьогодні наша стаття
Чебуреки на кефірі
Чебуреки - це, звичайно, не сама здорова їжа. Однак приготовані самостійно вони будуть не тільки смачніше покупних, але і набагато корисніше.
Кутаби: рецепт
Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Наприклад, один з варіантів - пиріжки у вигляді півмісяця під назвою кутаби. Саме головне тут -
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення