Кутаби з зеленню і сиром - рецепт
Кутаб або гутаб - це традиційне азербайджанське блюдо, але рецепти та його начинки відрізняються у всіх регіонах цієї країни, ми вам розповімо, як приготувати кутаби з сиром і зеленню.
Кутаби з зеленню і сиром
Інгредієнти:
борошно – 300 г;
вода – 180 мл;
сіль – 1/2 ч. ложки;
рослинне масло – 100 г;
перець мелений;
сир адигейський – 300 г;
зелень – 300 р.
Приготування
Для приготування цієї страви вам необхідно визначитися з начинкою, а саме з зеленню. Зелень для кутабів використовується найрізноманітніша: від звичних нам петрушки, кінзи, кропу і зеленої цибулі, до листя кропиви, редиски, лободи, білої буряків, а так само гірський кріп, щавель і шпинат. Коли ви визначилися і придбали зелень, то можна приступати безпосередньо до приготування кутабів. При необхідності просійте борошно, потім додайте в неї 1/2 ч. ложки солі і потроху злегка теплу воду, акуратно замішуючи. Тісто має бути м'яким, але в теж час не прилипати до рук. Після закінчення замісу залиште хвилин на 30 і при необхідності збризніть його водою для пом'якшення хвилин через п'ятнадцять.
Тепер потрібно підготувати місце для розкочування тіста і формування кутабів, посипте стіл або ж велику кухонну дошку борошном. З тіста скачайте ковбасу відріжте шматок і тонко розкачайте тісто, воно повинно бути як тонкий лаваш, а потім виріжте коло за допомогою якої-небудь каструльки. Кутаби традиційно готуються у вигляді півкола, за формою вони схожі на чебуреки. Якщо вам вистачило того шматка який ви спочатку відрізали, то розділіть всю ковбаску на такі ж шматки, щоб всі кутаби були приблизно одного розміру.
Зелень дрібно нарізуйте, якщо ви все-таки зважилися додати кропиви, то можете обдати її окропом, але краще подрібнити її, надягши гумові рукавички, щоб у ній залишилися корисні вітаміни і змішайте з подрібненим сиром. На одну половину кола з тіста покладіть зелень із сиром, збризніть рослинним маслом (місце рослинного можна покласти шматочок вершкового масла) і посипте сумішшю солі і перцю, накрийте другою половиною кола і зафіксуйте краю з допомогою виделки. Якщо краї не слепляются, то змочіть їх водою.
Кутаби традиційно смажаться на сухій сковорідці з товстим дном, як під кришкою, так і без, приблизно за дві хвилини з кожного боку. Готові кутаби змащуйте маслом і укладіть в каструлю один на одного, так вони залишаться гарячими і не пристане один до одного.
Інгредієнти:
борошно – 300 г;
вода – 180 мл;
сіль – 1/2 ч. ложки;
рослинне масло – 100 г;
перець мелений;
зелень – 200 г;
сир – 200 р.
Приготування
Визначтеся з використовуваної зеленню, в попередньому рецепті ми розповідали про розмаїття зелені, яку можна використовувати при приготуванні кутабів. Але тепер треба визначитися з сиром, розуміючи, що з Азербайджану вам сир для кутабів ніхто не привезе, можна вибрати з більш підходящих сирів. Це може бути м'яка бринза, що зберігається в розсолі, моцарелла (не обов'язково італійська) та сир фета теж дуже підійде.
Борошно змішайте з сіллю і водою, замісіть тісто і залиште його на 30 хвилин відпочивати, можна попередньо загорнути в харчову плівку. Помийте і подрібніть обрану вами зелень і добре перемішайте з сиром, додавши в суміш сіль, перець і олію. Сир можна розім'яти виделкою, подрібнити великою теркою або блендером. Тісто розкачайте дуже тонко і вирізати кола приблизно по 15 див. На одну сторону кола покладіть начинку, закрийте другою стороною, щоб кутаб не надувалася прокатите по ньому качалкою видавивши з середини все повітря, а можна зробити кілька проколів, але краще використовувати качалку, після чого зафіксувати краю.
Смажити кутаби слід на розпеченій сухій сковорідці по 2-3 хвилини з кожного боку. Після смаження обов'язково потрібно змащувати рослинним або вершковим маслом. Краще складати в каструлю один на одного, як ви це робите з млинцями.
Кутаби з зеленню і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цієї страви вам необхідно визначитися з начинкою, а саме з зеленню. Зелень для кутабів використовується найрізноманітніша: від звичних нам петрушки, кінзи, кропу і зеленої цибулі, до листя кропиви, редиски, лободи, білої буряків, а так само гірський кріп, щавель і шпинат. Коли ви визначилися і придбали зелень, то можна приступати безпосередньо до приготування кутабів. При необхідності просійте борошно, потім додайте в неї 1/2 ч. ложки солі і потроху злегка теплу воду, акуратно замішуючи. Тісто має бути м'яким, але в теж час не прилипати до рук. Після закінчення замісу залиште хвилин на 30 і при необхідності збризніть його водою для пом'якшення хвилин через п'ятнадцять.
Тепер потрібно підготувати місце для розкочування тіста і формування кутабів, посипте стіл або ж велику кухонну дошку борошном. З тіста скачайте ковбасу відріжте шматок і тонко розкачайте тісто, воно повинно бути як тонкий лаваш, а потім виріжте коло за допомогою якої-небудь каструльки. Кутаби традиційно готуються у вигляді півкола, за формою вони схожі на чебуреки. Якщо вам вистачило того шматка який ви спочатку відрізали, то розділіть всю ковбаску на такі ж шматки, щоб всі кутаби були приблизно одного розміру.
Зелень дрібно нарізуйте, якщо ви все-таки зважилися додати кропиви, то можете обдати її окропом, але краще подрібнити її, надягши гумові рукавички, щоб у ній залишилися корисні вітаміни і змішайте з подрібненим сиром. На одну половину кола з тіста покладіть зелень із сиром, збризніть рослинним маслом (місце рослинного можна покласти шматочок вершкового масла) і посипте сумішшю солі і перцю, накрийте другою половиною кола і зафіксуйте краю з допомогою виделки. Якщо краї не слепляются, то змочіть їх водою.
Кутаби традиційно смажаться на сухій сковорідці з товстим дном, як під кришкою, так і без, приблизно за дві хвилини з кожного боку. Готові кутаби змащуйте маслом і укладіть в каструлю один на одного, так вони залишаться гарячими і не пристане один до одного.
Азербайджанський рецепт кутабів з зеленню і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Визначтеся з використовуваної зеленню, в попередньому рецепті ми розповідали про розмаїття зелені, яку можна використовувати при приготуванні кутабів. Але тепер треба визначитися з сиром, розуміючи, що з Азербайджану вам сир для кутабів ніхто не привезе, можна вибрати з більш підходящих сирів. Це може бути м'яка бринза, що зберігається в розсолі, моцарелла (не обов'язково італійська) та сир фета теж дуже підійде.
Борошно змішайте з сіллю і водою, замісіть тісто і залиште його на 30 хвилин відпочивати, можна попередньо загорнути в харчову плівку. Помийте і подрібніть обрану вами зелень і добре перемішайте з сиром, додавши в суміш сіль, перець і олію. Сир можна розім'яти виделкою, подрібнити великою теркою або блендером. Тісто розкачайте дуже тонко і вирізати кола приблизно по 15 див. На одну сторону кола покладіть начинку, закрийте другою стороною, щоб кутаб не надувалася прокатите по ньому качалкою видавивши з середини все повітря, а можна зробити кілька проколів, але краще використовувати качалку, після чого зафіксувати краю.
Смажити кутаби слід на розпеченій сухій сковорідці по 2-3 хвилини з кожного боку. Після смаження обов'язково потрібно змащувати рослинним або вершковим маслом. Краще складати в каструлю один на одного, як ви це робите з млинцями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кутаби з м'ясом азербайджанською
Кутаби дуже схожі на звичні для нас чебуреки, тільки готуються вони не у фритюрі, а просто злегка обсмажують на промасленим сковороді, що робить їх
Чебуреки з лаваша
Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Кутаби: рецепт
Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Наприклад, один з варіантів - пиріжки у вигляді півмісяця під назвою кутаби. Саме головне тут -
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення