Кутаби з м'ясом азербайджанською не часто готують в нашому регіоні. І зізнатися зовсім необгрунтовано. Чудовий смак цієї страви просто не може не сподобатися.
Сам процес приготування кутабів зовсім не обтяжливий і не займає багато часу, а результат вражає. Традиційно це блюдо готують з бараниною, але при бажанні її можна успішно замінити свинячим або свино-яловичим фаршем.
Як приготувати кутаби з м'ясом азербайджанською- рецепт?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 450-500 г; вода – 250 мл; рослинна рафінована олія – 20 мл; сіль – 1 ч. ложка. Для начинки:
баранина жирна – 550 г; сумах – 1 ч. ложка; зелена цибуля – 5-7 стебел; зіра – 05 ч. ложки; мелений чорний перець – 05 ч. ложки; сіль; вершкове масло. Приготування У миску просіваємо борошно, збиваємо з сіллю, робимо поглиблення, в яке наливаємо рослинне рафіноване масло, воду і замішуємо щільне, еластичне тісто для кутабів з м'ясом. Даємо йому тридцять хвилин для визрівання, залишивши в теплому місці, прикривши плівкою.
Жирну баранину пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою, змішуємо з дрібненько нарубаним зеленою цибулькою, присмачую за смаком сіллю, меленим чорним перцем, додаємо зіру і сумах і гарненько перемішуємо.
Вистояла тісто розділяємо приблизно на десять-дванадцять частин, кожну з яких розкачуємо до отримання пласту не товщі півтора міліметрів. Підрівнюємо контури заготовки, приклавши підходящу за розміром тарілку, накладаємо на одну половину отриманого кола трохи приготованого м'ясного
наповнювача, відступаючи по п'ять-сім міліметрів від країв, а потім складаємо виріб навпіл, хорошенечко притискаємо краю і поміщаємо тимчасово на припыленной борошном поверхні. Не рекомендуємо класти в кутаби занадто багато м'ясної начинки, так як в такому випадку вона може не просмажиться.
Коли всі кутаби будуть сформовані, прогріваємо товстостінну або чавунну сковороду, промазуємо дно трохи олією і викладаємо в неї заготовки. Витримуємо їх на вогні до підрум'янення з двох сторін, а потім витягуємо на блюдо і за бажанням промазуємо зверху вершковим маслом. Вогонь повинен бути трохи нижче середнього, знову ж таки для того, щоб сирий м'ясний наповнювач встиг просмажиться.