» » Як приготувати бозбаш?

Як приготувати бозбаш?

Як приготувати бозбаш?
Сьогодні в наших рецептах рекомендації до приготування азербайджанського страви з цікавим назвою бозбаш. Його готують з м'яса з додаванням нуту, картоплі та інших овочів, рідше каштанів. В оригінальному рецепті бозбаш доповнюють шафраном, але і без нього страва виходить чудовим.

Як приготувати бозбаш з яловичини азербайджанською?


Інгредієнти:

  • яловичина (бажано на кісточці) – 990 м;

  • великий картопля – 4 шт.;

  • турецький горох (нут) – 110 г;

  • помідори середнього розміру – 2 шт.;

  • цибуля – 115 г;

  • олія соняшникова без аромату – 20 мл;

  • куркума – 1 щіпка;

  • сумах – 1 щіпка;

  • горошини чорного перцю – 5-7 шт.;

  • вода фільтрована – 3 л;

  • велика сіль – 15 г або по смаку.


  • Приготування
    За кілька годин до передбачуваного приготування страви, а в ідеалі з вечора замочуємо попередньо промитий нут в холодній воді.
    Яловичину на кістці промиваємо, розрізаємо на порційні шматочки, опускаємо в каструлю з холодною водою і даємо закипіти на вогні середньої інтенсивності, прибираючи в процесі образовывающуюся піну. Після появи перших ознак кипіння, інтенсивність вогню знижуємо і готуємо бульйон хвилин тридцять, після чого проціджуємо його, повертаємо в нього м'ясо і додаємо нарізану дрібненькими кубиками цибулю ріпчасту. Маємо посудину знову на вогні і продовжуємо варити при слабкому кипінні під кришкою.
    Разом з тим промиваємо розмочений нут, заливаємо чистою водою і ставимо варитися до готовності, після чого додаємо його до м'яса у бульйон. Туди ж відправляємо очищені від шкірки і перетерті в пюре свіжі або консервовані томати.
    Коли м'ясо стане м'яким, додаємо в каструлю очищений і нарізаний великими шматками картоплю і варимо бозбаш до його м'якості. Разом з овочем присмачую страву сіллю, перцем, кидаємо куркуму і сумах і перемішуємо.
    При подачі доповнюємо тарілочку ароматного страви свіжою зеленню.
    За таким же принципом як з яловичини можна приготувати бозбаш з баранини або свинини. Вийде не менш смачно і ароматно.

    Як приготувати бозбаш в домашніх умовах з курки в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • курячі, стегна або ціла тушка курки – 12-15 кг;

  • великий картопля – 4-6 шт.;

  • турецький горох (нут) – 110 г;

  • помідори середнього розміру – 3 шт.;

  • цибуля – 180 г;

  • масло селянське вершкове масло – 220 г;

  • паста томатна – 55 г;

  • приправи та спеції ;

  • велика сіль – 15 г або по смаку.


  • Приготування
    Курячі ніжки, стегна або розрізану на порції курку промиваємо, обсушуємо й обсмажуємо в половині порції розтопленого вершкового селянського масла, поклавши його в ємність мультиустройства встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього курку тимчасово витягаємо в миску або на тарілку, додаємо масло вершкове, викладаємо в мультикастрюлю очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини і даємо
    Як приготувати бозбаш?
    овочеві трохи підрум'янитися в тому ж режимі.
    Додаємо до цибулі очищені від шкірки і дрібненько нарубані свіжі томати, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і повертаємо в чашу пристрою обсмажену курку. Заливаємо вміст мультиварки гарячою водою, щоб вона повністю покрила компоненти страви, підсолюємо його, присмачую спеціями і переводимо пристрій в режим «Суп» на тридцять хвилин. По закінченні часу закладаємо очищений і крупно нарізаний картопля і продовжуємо той же режим ще хвилин на сорок.
    Додав: admin | 23-09-2016, 11:08
    Переглядів: 114