Як приготувати бозбаш?
Сьогодні в наших рецептах рекомендації до приготування азербайджанського страви з цікавим назвою бозбаш. Його готують з м'яса з додаванням нуту, картоплі та інших овочів, рідше каштанів. В оригінальному рецепті бозбаш доповнюють шафраном, але і без нього страва виходить чудовим.
Інгредієнти:
яловичина (бажано на кісточці) – 990 м;
великий картопля – 4 шт.;
турецький горох (нут) – 110 г;
помідори середнього розміру – 2 шт.;
цибуля – 115 г;
олія соняшникова без аромату – 20 мл;
куркума – 1 щіпка;
сумах – 1 щіпка;
горошини чорного перцю – 5-7 шт.;
вода фільтрована – 3 л;
велика сіль – 15 г або по смаку.
Приготування
За кілька годин до передбачуваного приготування страви, а в ідеалі з вечора замочуємо попередньо промитий нут в холодній воді.
Яловичину на кістці промиваємо, розрізаємо на порційні шматочки, опускаємо в каструлю з холодною водою і даємо закипіти на вогні середньої інтенсивності, прибираючи в процесі образовывающуюся піну. Після появи перших ознак кипіння, інтенсивність вогню знижуємо і готуємо бульйон хвилин тридцять, після чого проціджуємо його, повертаємо в нього м'ясо і додаємо нарізану дрібненькими кубиками цибулю ріпчасту. Маємо посудину знову на вогні і продовжуємо варити при слабкому кипінні під кришкою.
Разом з тим промиваємо розмочений нут, заливаємо чистою водою і ставимо варитися до готовності, після чого додаємо його до м'яса у бульйон. Туди ж відправляємо очищені від шкірки і перетерті в пюре свіжі або консервовані томати.
Коли м'ясо стане м'яким, додаємо в каструлю очищений і нарізаний великими шматками картоплю і варимо бозбаш до його м'якості. Разом з овочем присмачую страву сіллю, перцем, кидаємо куркуму і сумах і перемішуємо.
При подачі доповнюємо тарілочку ароматного страви свіжою зеленню.
За таким же принципом як з яловичини можна приготувати бозбаш з баранини або свинини. Вийде не менш смачно і ароматно.
Інгредієнти:
курячі, стегна або ціла тушка курки – 12-15 кг;
великий картопля – 4-6 шт.;
турецький горох (нут) – 110 г;
помідори середнього розміру – 3 шт.;
цибуля – 180 г;
масло селянське вершкове масло – 220 г;
паста томатна – 55 г;
приправи та спеції ;
велика сіль – 15 г або по смаку.
Приготування
Курячі ніжки, стегна або розрізану на порції курку промиваємо, обсушуємо й обсмажуємо в половині порції розтопленого вершкового селянського масла, поклавши його в ємність мультиустройства встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього курку тимчасово витягаємо в миску або на тарілку, додаємо масло вершкове, викладаємо в мультикастрюлю очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини і даємо овочеві трохи підрум'янитися в тому ж режимі.
Додаємо до цибулі очищені від шкірки і дрібненько нарубані свіжі томати, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і повертаємо в чашу пристрою обсмажену курку. Заливаємо вміст мультиварки гарячою водою, щоб вона повністю покрила компоненти страви, підсолюємо його, присмачую спеціями і переводимо пристрій в режим «Суп» на тридцять хвилин. По закінченні часу закладаємо очищений і крупно нарізаний картопля і продовжуємо той же режим ще хвилин на сорок.
Як приготувати бозбаш з яловичини азербайджанською?
Інгредієнти:
Приготування
За кілька годин до передбачуваного приготування страви, а в ідеалі з вечора замочуємо попередньо промитий нут в холодній воді.
Яловичину на кістці промиваємо, розрізаємо на порційні шматочки, опускаємо в каструлю з холодною водою і даємо закипіти на вогні середньої інтенсивності, прибираючи в процесі образовывающуюся піну. Після появи перших ознак кипіння, інтенсивність вогню знижуємо і готуємо бульйон хвилин тридцять, після чого проціджуємо його, повертаємо в нього м'ясо і додаємо нарізану дрібненькими кубиками цибулю ріпчасту. Маємо посудину знову на вогні і продовжуємо варити при слабкому кипінні під кришкою.
Разом з тим промиваємо розмочений нут, заливаємо чистою водою і ставимо варитися до готовності, після чого додаємо його до м'яса у бульйон. Туди ж відправляємо очищені від шкірки і перетерті в пюре свіжі або консервовані томати.
Коли м'ясо стане м'яким, додаємо в каструлю очищений і нарізаний великими шматками картоплю і варимо бозбаш до його м'якості. Разом з овочем присмачую страву сіллю, перцем, кидаємо куркуму і сумах і перемішуємо.
При подачі доповнюємо тарілочку ароматного страви свіжою зеленню.
За таким же принципом як з яловичини можна приготувати бозбаш з баранини або свинини. Вийде не менш смачно і ароматно.
Як приготувати бозбаш в домашніх умовах з курки в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки, стегна або розрізану на порції курку промиваємо, обсушуємо й обсмажуємо в половині порції розтопленого вершкового селянського масла, поклавши його в ємність мультиустройства встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка». Після цього курку тимчасово витягаємо в миску або на тарілку, додаємо масло вершкове, викладаємо в мультикастрюлю очищені і нарізані кубиками ріпчасті цибулини і даємо овочеві трохи підрум'янитися в тому ж режимі.
Додаємо до цибулі очищені від шкірки і дрібненько нарубані свіжі томати, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і повертаємо в чашу пристрою обсмажену курку. Заливаємо вміст мультиварки гарячою водою, щоб вона повністю покрила компоненти страви, підсолюємо його, присмачую спеціями і переводимо пристрій в режим «Суп» на тридцять хвилин. По закінченні часу закладаємо очищений і крупно нарізаний картопля і продовжуємо той же режим ще хвилин на сорок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кюфта-бозбаш азербайджанською
Спробуйте урізноманітнити звичний обід новим, незрівнянним стравою, приготованою на східний манер. У статті описані рецепти створення відмінного
Бозбаш – рецепт
Кавказька кухня завжди славилася своїми смачними м'ясними стравами. Ми розповімо вам детальніше про такому блюді як бозбаш. Традиційно базбаш
Кюфта-бозбаш
Кюфта-бозбаш – це ситний суп з великими фрикадельками з баранини і нутом. Всередину м'ясного кульки зазвичай закладають кислу аличу, що надає страві
Чахохбілі в мультиварці
Досить відоме блюдо грузинської кухні можна успішно приготувати самостійно, знаючи деякі секрети його створення. Далі описані докладні рекомендації,
Рецепт бозбаша з яловичини
Бозбаш - оригінальний вірменський суп, який готується з баранини, з додаванням аличі. Базбаш виходить дуже ароматним, ситним і наваристим. Якщо ви з
Бозбаш з баранини
Азербайджанський густий суп бозбаш має декілька варіацій, але поєднання баранини і бобових (найчастіше це нут) залишається відмінною рисою цього