Кутаби з зеленню азербайджанською
Щоб пироги вийшли правильними, важливо врахувати деякі моменти.
По-перше, мінімум інгредієнтів. Їх усього чотири: борошно, сіль, рослинне масло і вода.
По-друге, від якості борошна залежить, вийдуть чи кутаби смачними і м'якими, або будуть нагадувати гуму, тому купуємо борошно тільки кращої якості – вищого сорту з пшениці твердих сортів.
По-третє, вода теж повинна бути правильною: відфільтрованої, відстояною або питної бутильованої, але не газованої. По-четверте, для цих пиріжків використовуються тільки масла з соняшникового насіння, не рафінована, не дезодорована, найкраще – домашнє, приготоване без використання хімічних речовин. Якщо все вищезгадане врахувати, то вийде ідеальне тісто для кутабів з зеленню – м'яке і еластичне.
Розповімо, як приготувати кутаби з зеленню.
Простий рецепт
Для приготування цих пиріжків можна використовувати будь-яку доступну у вашому регіоні зелень: кропиву (молоді пагони), зелений лук, петрушку, кріп, кинзу, базилік, щавель або шпинат . Також можна додати в начинку крес-салат або рукколу, якщо вони є під рукою.
Інгредієнти:
вода кімнатної температури або трохи підігріта – 1 чашка;
сіль йодована або гірська – 1 + 1/2 ч. ложки;
олія холодного віджиму – 2-3 ст. ложки;
високоякісна борошно – 3-4 чашки;
зелень (краще для початку спробувати поєднання зеленої цибулі, кропу, щавлю та кропиви) – близько 300 м;
вершкове масло – близько 50-70 г;
свіжозмелену перець (суміш білого, червоного і чорного) – 1 щіпка.
Приготування
Рецепт кутабів з зеленню азербайджанською досить нескладний. Підготуємо зелень: переберемо її, ретельно промиємо, видалимо стебла у щавлю і кропу, кропиву ошпарим окропом, відокремимо листочки. Всі разом дрібно нашинкуем, перекладемо в миску, приправимо перцем і половиною солі, перемішати. Просеем гіркою в емальовану ємність борошно, підсолимо, наллємо суміш теплої води і рослинного масла. Замешаем гладке тісто, залишивши частину борошна для розкачування коржів. Коли тісто трохи відпочине, починаємо розгортати тонкі коржики діаметром приблизно зі сковорідку, на якій будемо смажити наші кутаби з зеленню азербайджанською. На кожен корж кладемо начинку, складаємо коржі навпіл (як чебуреки), защипуємо краї і смажимо.
Правильно смажити кутаби на сковороді без масла, тому краще використовувати спеціальну – з антипригарним покриттям. Азербайджанська кухня досить здорова, кутаби з зеленню – яскравий приклад того. Готові пироги змащуємо шматочком вершкового масла і накриваємо рушником. Сервіруємо з йогуртом, айраном, кефіром або молочними коктейлями.
Ще смачніше
Щоб пиріжки вийшли більш поживними, можна додати в начинку білкові продукти: дрібно накрошенные варені яйця, сир або сир. Класичний варіант – кутаби з зеленню і сиром.
Інгредієнти:
високоякісне борошно пшеничне – 4-5 чашок;
сіль поварена або гірська – 2 ч. ложки без гірки;
суміш перців свежесмолотая – 1 щіпка;
підігріта до 40 градусів вода – 1 чашка;
різна зелень – близько 300-350 м;
сир м'який сир або бринза – 300 г;
олія нерафінована холодного віджиму – 3-4 ст. ложки.
Приготування
Тісто замішуємо із просіяного борошна, теплої води з маслом і сіллю. Поки воно відпочиває, готуємо зелень. Її треба промити (можна попередньо замочити на півгодини), обсушити і нашаткувати, злегка підсолити і поперчити. Подрібнюємо сир довільно: кришимо руками, тремо на тертці, дрібно нарізаємо. Змішуємо сир і зелень і ліпимо пиріжки. Кутаби можна робити будь-якого розміру – хоч на всю сковороду, хоч на 2-3 укусу. Важливо смажити їх на сухий – без масла – прогрітій сковороді. Готові кутаби змащуємо олією (можна «Фермерським», можна і соняшниковою) і даємо їм трохи охолонути. Важливо пам'ятати: якщо сир солоний, то начинку підсолювати не потрібно.
По-перше, мінімум інгредієнтів. Їх усього чотири: борошно, сіль, рослинне масло і вода.
По-друге, від якості борошна залежить, вийдуть чи кутаби смачними і м'якими, або будуть нагадувати гуму, тому купуємо борошно тільки кращої якості – вищого сорту з пшениці твердих сортів.
По-третє, вода теж повинна бути правильною: відфільтрованої, відстояною або питної бутильованої, але не газованої. По-четверте, для цих пиріжків використовуються тільки масла з соняшникового насіння, не рафінована, не дезодорована, найкраще – домашнє, приготоване без використання хімічних речовин. Якщо все вищезгадане врахувати, то вийде ідеальне тісто для кутабів з зеленню – м'яке і еластичне.
Розповімо, як приготувати кутаби з зеленню.
Простий рецепт
Для приготування цих пиріжків можна використовувати будь-яку доступну у вашому регіоні зелень: кропиву (молоді пагони), зелений лук, петрушку, кріп, кинзу, базилік, щавель або шпинат . Також можна додати в начинку крес-салат або рукколу, якщо вони є під рукою.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт кутабів з зеленню азербайджанською досить нескладний. Підготуємо зелень: переберемо її, ретельно промиємо, видалимо стебла у щавлю і кропу, кропиву ошпарим окропом, відокремимо листочки. Всі разом дрібно нашинкуем, перекладемо в миску, приправимо перцем і половиною солі, перемішати. Просеем гіркою в емальовану ємність борошно, підсолимо, наллємо суміш теплої води і рослинного масла. Замешаем гладке тісто, залишивши частину борошна для розкачування коржів. Коли тісто трохи відпочине, починаємо розгортати тонкі коржики діаметром приблизно зі сковорідку, на якій будемо смажити наші кутаби з зеленню азербайджанською. На кожен корж кладемо начинку, складаємо коржі навпіл (як чебуреки), защипуємо краї і смажимо.
Правильно смажити кутаби на сковороді без масла, тому краще використовувати спеціальну – з антипригарним покриттям. Азербайджанська кухня досить здорова, кутаби з зеленню – яскравий приклад того. Готові пироги змащуємо шматочком вершкового масла і накриваємо рушником. Сервіруємо з йогуртом, айраном, кефіром або молочними коктейлями.
Ще смачніше
Щоб пиріжки вийшли більш поживними, можна додати в начинку білкові продукти: дрібно накрошенные варені яйця, сир або сир. Класичний варіант – кутаби з зеленню і сиром.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто замішуємо із просіяного борошна, теплої води з маслом і сіллю. Поки воно відпочиває, готуємо зелень. Її треба промити (можна попередньо замочити на півгодини), обсушити і нашаткувати, злегка підсолити і поперчити. Подрібнюємо сир довільно: кришимо руками, тремо на тертці, дрібно нарізаємо. Змішуємо сир і зелень і ліпимо пиріжки. Кутаби можна робити будь-якого розміру – хоч на всю сковороду, хоч на 2-3 укусу. Важливо смажити їх на сухий – без масла – прогрітій сковороді. Готові кутаби змащуємо олією (можна «Фермерським», можна і соняшниковою) і даємо їм трохи охолонути. Важливо пам'ятати: якщо сир солоний, то начинку підсолювати не потрібно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кюфта-бозбаш
Кюфта-бозбаш – це ситний суп з великими фрикадельками з баранини і нутом. Всередину м'ясного кульки зазвичай закладають кислу аличу, що надає страві
Кутаби з м'ясом азербайджанською
Кутаби дуже схожі на звичні для нас чебуреки, тільки готуються вони не у фритюрі, а просто злегка обсмажують на промасленим сковороді, що робить їх
Кутаби з зеленню і сиром - рецепт
Чудовим представником азербайджанської кухні є кутаби. Як і будь-класична страва, рецепт має безліч різноманітних варіацій. Сьогодні наша стаття
Кутаби: рецепт
Азербайджанська кухня славиться своєю випічкою. Наприклад, один з варіантів - пиріжки у вигляді півмісяця під назвою кутаби. Саме головне тут -
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення