Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Азербайджанська довга - рецепт

Азербайджанська довга - рецепт

23-09-2016, 11:08
1 062
Азербайджанська довга - рецепт
Освіжаючий азербайджанське блюдо довга в різних регіонах готують по-своєму. Як правило його смакові якості залежать від набору використовується зелені. Найчастіше в нього входять кінза, петрушка, кріп, щавель, зелений лук і м'ята, рідше базилік, шпинат та інші листя. У класичному рецепті страви кисломолочну основу доповнює також яйце і рис, іноді додають горох нут і ще рідше м'ясні фрикадельки.
Далі в наших рецептах всі тонкощі приготування азербайджанської довги.

Як приготувати довгу азербайджанською?


Інгредієнти:

  • кефір – 28 л;

  • очищена вода або м'ясний бульйон – 480 мл;

  • яйце велике куряче – 1 шт.;

  • рис довгий – 70 г;

  • борошно пшеничне – 30 г;

  • зелень кропу – 1 пучок;

  • зелень кінзи – 1 пучок;

  • зелень петрушки – 1 пучок;

  • дика м'ята і звичайна по 1 пучку;

  • щавель – 1 великий пучок;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • сіль;

  • сметана.


  • Приготування
    Азербайджанський суп довга можна приготувати як на звичайному кефірі, так і взяти для цієї мети мацоні, кисле молоко, класичний йогурт або інші кисломолочні продукти. Наливаємо основу страви в каструлю, додаємо воду або м'ясний бульйон. В окремій мисці трохи збиваємо з борошном куряче яйце, вливаємо отриману суміш у каструлю і ставимо на вогонь. З цього моменту починаємо безперервно заважати її вміст дерев'яною ложкою або лопаткою. Перериватися тут не можна ні на хвилину, інакше довга просто згорнеться. Саме тому необхідно заздалегідь підготувати всі компоненти для додавання їх в блюдо в процесі нагрівання і варіння. А саме завчасно промиваємо всю зелень і нарізаємо її як можна дрібніше. Промиваємо також рисову крупу, щоб вода стала повністю прозорою.
    При перших ознаках закипання довги закладаємо рис і продовжуємо безперервне помішування ще пару хвилин. Після цього заважати можна періодично. Під час всього процесу приготування підтримуємо вогонь під каструлею трохи нижче середнього і варимо страва до м'якості рисинок. Тепер додаємо підготовлену раніше зелень, даємо вмісту каструлі прокипіти сім хвилин, після чого знімаємо посудину з блюдом з вогню і охолоджуємо, продовжуючи періодичне помішування ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
    Після повного охолодження до кімнатної температури додаємо в азербайджанський холодний суп довга по смаку сметану, підсолюємо його і ставимо на полицю холодильника для додаткового охолодження.

    Як приготувати азербайджанську довгу з зеленим часником - рецепт


    Інгредієнти:

  • натуральний густий йогурт без добавок – 12 л;

  • очищена вода – 600 мл;

  • м'ясний бульйон – 600 мл;

  • яйце велике куряче – 1 шт.;

  • рис довгий – 80 г;

  • варений горох нут – 1 жменя;

  • зелень кропу – 1 пучок;

  • зелень кінзи – 1 пучок;

  • зелень петрушки – 1 пучок;

  • м'ята – 1 пучок;

  • щавель – 1 невеликий пучок;

  • пір'я і стебла зеленого часнику – 1 пучок;

  • цибуля порей – 90 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Принцип приготування азербайджанської довги за даним рецептом ідентичний описаному вище за невеликими винятками. В даному випадку в страва буде додано відварену до готовності горох нут і пір'я зеленого часнику, що зробить смак страви більш пікантним і насиченим.
    Приступаючи до приготування довги, змішуємо в каструлі густий натуральний йогурт, воду і бульйон, після чого додаємо трохи збите яйце, промитий рис, відварений заздалегідь нут, і ставимо
    Азербайджанська довга - рецепт
    на конфорки плити на помірний вогонь. Даємо вмісту посудини закипіти, безперервно розмішуючи його за допомогою дерев'яної лопатки, і проварюємо до готовності рису. Засипаємо тепер завчасно підготовлену свіжу зелень. Її необхідно добре промити і як можна дрібніше нарізати. Зелений часник очищаємо і нарізаємо разом зі стеблами. Дрібненько рубаємо також цибулю порей. Як тільки довга знову закипить, підсолюємо її, знімаємо з плити і поміщаємо страву в ємність з великим об'ємом води для швидкого охолодження. Таким чином максимально збережеться аромат страви. Перед подачею додатково охолоджуємо його на полиці холодильника.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
    Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
    Прекрасний варіант літнього легкого страви - зелені щі. Готувати їх можна кількома способами, про деяких розповімо далі, описавши цікаві і докладні
    Суп з кропивою і щавлем
    Суп з кропивою і щавлем
    Смачним, яскравим, по-справжньому літнім виходить суп, приготовлений із зеленого листя щавлю і молоденькою кропиви. Далі підкажемо найбільш вдалі
    Салат з щавлю
    Салат з щавлю
    Пустити в хід урожай щавлю можна не тільки способом консервування, але ще й готувати з його участю незвичайні страви, навіть холодні закуски.
    Як зварити зелений борщ зі щавлем?
    Як зварити зелений борщ зі щавлем?
    В пору великої кількості свіжої зелені зелений борщ чудово доповнить літнє меню, наситить організм вітамінами і порадує вас відмінним освіжаючим
    Зелений борщ - рецепт
    Зелений борщ - рецепт
    Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
    «Довга» - рецепт
    «Довга» - рецепт
    Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете