Віденський штрудель
Здивуйте і побалуйте своїх рідних вишуканим десертом з тоненького тесту з запашної яблучною начинкою. Сьогодні ми розповімо вам без чого не приготувати традиційний віденський штрудель!
Інгредієнти:
жовтки яєчні – 2 шт.;
борошно – 15 склянки;
вода фільтрована – 50 мл;
масло вершкове – 2 ст. ложки.
Для начинки:
ізюм – 100 г;
яблука – 1 кг;
цукор – 100 г;
хлібні крихти – 100 г;
рубаний мигдаль – 75 г;
пудра цукрова – 2 ст. ложки;
сметана – 125 г;
мелена дрібна кориця – 1 ч. ложка;
лимонний сік.
Приготування
Як приготувати віденський штрудель? Отже, висипаємо борошно в миску, виливаємо трохи теплої води, вводимо желточки і розтоплене вершкове масло. Все гарненько перемішуємо вінчиком і замішуємо круте тісто. Після цього формуємо з нього кульку, промазуємо рослинним маслом, загортаємо в плівочку і залишаємо на 1 годину. Цим часом очищаємо яблучка, шаткуємо їх скибочками, поливаємо лимонним соком, додаємо ізюм з мигдалем. Крихти білого хліба обсмажуємо до рум'яного стану. Тісто гарненько відбиваємо об стіл, а потім розкачуємо тоненьким шаром на присипаному борошном рушник. Змащуємо пласт розтопленим маслом, потім сметаною, посипаємо сухарями і розподіляємо начинку, додавши корицю з цукром. З допомогою рушника звертаємо тісто в рулет і кладемо на промаслений лист. Випікаємо віденський яблучний штрудель близько 45 хвилин в розігрітій духовці. Потім акуратно виймаємо його, остуджуємо, прикрашаємо пудрою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
тісто листкове – 300 г;
яблука – 4 шт.;
масло вершкове – 3 ст. ложки;
цукор – 150 г;
мелена дрібна кориця – за смаком;
борошно – 3 ст. ложки;
ванілін;
мелені сухарі – 4 ст. ложки.
Приготування
Рецепт віденського яблучного штруделя дуже простий: горіхи подрібнюємо в блендері, а яблука промиваємо, обробляємо і розрізаємо кожне на частини. Потім виймаємо насіння і подрібнюємо фрукти кубиками. Після цього обсмажуємо їх рівно 1 хвилину на вершковому маслі, а потім висипаємо горіхи, перемішуємо і знімаємо з плити. Додаємо мелену корицю, цукор-пісок, ванілін і акуратненько все перемішуємо. Поки начинка остигає, готуємо листкове тісто. Викладаємо його на лляне рушник, присипаний борошном, і розгортаємо в тоненький пласт. Посипаємо зверху сухарями, викладаємо начинку рівномірно розрівнюємо її ложкою. Скачуємо тісто в рулет, закріплюємо краю і викладаємо на деко. Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо віденський штрудель з листкового тіста з яблуками при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення промазуємо її збитим яєчним білком і ставимо назад в духовку.
Рецепт віденського штруделя
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати віденський штрудель? Отже, висипаємо борошно в миску, виливаємо трохи теплої води, вводимо желточки і розтоплене вершкове масло. Все гарненько перемішуємо вінчиком і замішуємо круте тісто. Після цього формуємо з нього кульку, промазуємо рослинним маслом, загортаємо в плівочку і залишаємо на 1 годину. Цим часом очищаємо яблучка, шаткуємо їх скибочками, поливаємо лимонним соком, додаємо ізюм з мигдалем. Крихти білого хліба обсмажуємо до рум'яного стану. Тісто гарненько відбиваємо об стіл, а потім розкачуємо тоненьким шаром на присипаному борошном рушник. Змащуємо пласт розтопленим маслом, потім сметаною, посипаємо сухарями і розподіляємо начинку, додавши корицю з цукром. З допомогою рушника звертаємо тісто в рулет і кладемо на промаслений лист. Випікаємо віденський яблучний штрудель близько 45 хвилин в розігрітій духовці. Потім акуратно виймаємо його, остуджуємо, прикрашаємо пудрою і подаємо до столу.
Рецепт віденського штруделя з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт віденського яблучного штруделя дуже простий: горіхи подрібнюємо в блендері, а яблука промиваємо, обробляємо і розрізаємо кожне на частини. Потім виймаємо насіння і подрібнюємо фрукти кубиками. Після цього обсмажуємо їх рівно 1 хвилину на вершковому маслі, а потім висипаємо горіхи, перемішуємо і знімаємо з плити. Додаємо мелену корицю, цукор-пісок, ванілін і акуратненько все перемішуємо. Поки начинка остигає, готуємо листкове тісто. Викладаємо його на лляне рушник, присипаний борошном, і розгортаємо в тоненький пласт. Посипаємо зверху сухарями, викладаємо начинку рівномірно розрівнюємо її ложкою. Скачуємо тісто в рулет, закріплюємо краю і викладаємо на деко. Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо віденський штрудель з листкового тіста з яблуками при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення промазуємо її збитим яєчним білком і ставимо назад в духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з яблуками з листкового тіста
Найскладніше в процесі приготування класичного штруделя - це зробити якісне витяжний тісто. Однак винахідливі кулінари успішно замінили цю основу
Як приготувати штрудель?
Існує безліч варіацій традиційного австрійського страви - штруделя, і ми поділимося найбільш бесхлопотными рецептами. Розповімо, як вдома зробити
Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити