Здивуйте і побалуйте своїх рідних вишуканим десертом з тоненького тесту з запашної яблучною начинкою. Сьогодні ми розповімо вам без чого не приготувати традиційний віденський штрудель!
Рецепт віденського штруделя
Інгредієнти: жовтки яєчні – 2 шт.; борошно – 15 склянки; вода фільтрована – 50 мл; масло вершкове – 2 ст. ложки. Для начинки:
ізюм – 100 г; яблука – 1 кг; цукор – 100 г; хлібні крихти – 100 г; рубаний мигдаль – 75 г; пудра цукрова – 2 ст. ложки; сметана – 125 г; мелена дрібна кориця – 1 ч. ложка; лимонний сік. Приготування Як приготувати віденський штрудель? Отже, висипаємо борошно в миску, виливаємо трохи теплої води, вводимо желточки і розтоплене вершкове масло. Все гарненько перемішуємо вінчиком і замішуємо круте тісто. Після цього формуємо з нього кульку, промазуємо рослинним маслом, загортаємо в плівочку і залишаємо на 1 годину. Цим часом очищаємо яблучка, шаткуємо їх скибочками, поливаємо лимонним соком, додаємо ізюм з мигдалем. Крихти білого хліба обсмажуємо до рум'яного стану. Тісто гарненько відбиваємо об стіл, а потім розкачуємо тоненьким шаром на присипаному борошном рушник. Змащуємо пласт розтопленим маслом, потім сметаною, посипаємо сухарями і розподіляємо начинку, додавши корицю з цукром. З допомогою рушника звертаємо тісто в рулет і кладемо на промаслений лист. Випікаємо віденський яблучний штрудель близько 45 хвилин в розігрітій духовці. Потім акуратно виймаємо його, остуджуємо, прикрашаємо пудрою і подаємо до столу.
Рецепт віденського штруделя з яблуками
Інгредієнти: тісто листкове – 300 г; яблука – 4 шт.; масло вершкове – 3 ст. ложки; цукор – 150 г; мелена дрібна кориця – за смаком; борошно – 3 ст. ложки; ванілін; мелені сухарі – 4 ст. ложки. Приготування Рецепт віденського яблучного штруделя дуже простий: горіхи подрібнюємо в блендері, а яблука промиваємо, обробляємо і розрізаємо кожне на частини. Потім виймаємо насіння і подрібнюємо фрукти кубиками. Після цього обсмажуємо їх рівно 1 хвилину на вершковому маслі, а потім
висипаємо горіхи, перемішуємо і знімаємо з плити. Додаємо мелену корицю, цукор-пісок, ванілін і акуратненько все перемішуємо. Поки начинка остигає, готуємо листкове тісто. Викладаємо його на лляне рушник, присипаний борошном, і розгортаємо в тоненький пласт. Посипаємо зверху сухарями, викладаємо начинку рівномірно розрівнюємо її ложкою. Скачуємо тісто в рулет, закріплюємо краю і викладаємо на деко. Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо віденський штрудель з листкового тіста з яблуками при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення промазуємо її збитим яєчним білком і ставимо назад в духовку.