Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний штрудель в домашніх умовах - рецепт

Класичний штрудель в домашніх умовах - рецепт

31-01-2016, 13:23
1 344
Класичний штрудель в домашніх умовах - рецепт
Запропонований нижче рецепт допоможе вам приготувати в домашніх умовах класичний штрудель. В якості начинки для цього неймовірно смачного десерту можна використовувати як ягоди вишні з горіхами, так і яблука або груші, доповнені родзинками.

Віденський штрудель з вишнями - класичний рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 290 г;

  • очищена вода – 160 мл;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • вишня без кісточок – 750 г;

  • цукровий пісок – 320 г;

  • мигдальні або волоські горіхи – 100 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукрова пудра .


  • Приготування
    Спочатку приготуємо витяжний тісто для штруделя за класичним рецептом. Для цього двісті грам просіяного борошна перемішуємо з дрібкою солі, робимо в ній поглиблення, додаємо столову ложку рафінованої олії, підливаємо теплу воду і замішуємо тісто. По консистенції воно вийде зовсім не крутим і буде липнути до рук. Але все одно більше борошна не додаємо, а просто змащуємо руки рослинним маслом і вимішуємо ще протягом десяти хвилин. Після цього прикриваємо борошняний ком харчовою плівкою і залишаємо в теплі приблизно на одну годину.
    В цей час займемося приготуванням начинки. Для цього поміщаємо вишню без кісточок в каструльку, пересипаємо цукром-піском і визначаємо на вогонь. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, і даємо прокипіти на помірному вогні протягом п'яти хвилин. Тепер знімаємо ємність з вогню, охолодити вишні в сиропі, а потім відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти.
    Волоські горіхи або мигдаль висипаємо на суху прогріту сковороду і обсмажуємо протягом семи хвилин, помішуючи, на помірному вогні. Після повного охолодження подрібнюємо горіхову масу в ємності блендера.
    На рівній поверхні розстилаємо чистий полотняний відріз або бавовняний рушник, притрушиваем його залишилася борошном, викладаємо по центру тісто, припыляем трохи борошном і його, і розкочуємо качалкою до товщини приблизно п'ять міліметрів. Після цього піднімаємо розкатаний пласт тильною стороною долонь і починаємо потроху акуратно витягати його по колу. Підсумкова товщина витягнутого тіста повинна бути такою, щоб через нього проглядався малюнок на тканині або рушник. Потім обрізаємо за допомогою ножиць залишилися товсті краї тіста і приступаємо до формування штруделя. Промазуємо поверхню тіста розтопленим вершковим маслом, скориставшись кулінарної пензлем, а потім притрушиваем горіхами, відступаючи потроху від країв. Розкладаємо також вишеньки, присипаємо залишилися цукровим піском і
    Класичний штрудель в домашніх умовах - рецепт
    згортаємо рулетом, допомагаючи собі рушником. Підверніть краю штруделя всередину, промазуємо його поверхню маслом і випікаємо в заздалегідь прогрітій духовці протягом тридцяти п'яти хвилин при температурному режимі 180 градусів.
    По готовності даємо десерту постояти п'ять хвилин, а потім розрізаємо на порції, притрушиваем цукровою пудрою і подаємо з кулькою морозива.
    Запропонований рецепт стане прекрасною основою класичного яблучного штруделя. Тільки в цьому випадку замість вишні необхідно взяти нарізані кубиками яблука, а замість подрібнених горіхів запарені родзинки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Віденський штрудель
    Віденський штрудель
    Всім відомо, що штрудель – віденський національний символ, свого роду візитна картка країни. Хрусткий, ароматний, з солодкої яблучною начинкою.
    Грушевий штрудель
    Грушевий штрудель
    Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
    Штрудель в мультиварці
    Штрудель в мультиварці
    Якщо вам хочеться до сімейного чаювання що-небудь смачненьке, то цей рецепт штруделя для вас. Ми пропонуємо вам приготувати штрудель в мультиварці,
    Штрудель з лаваша
    Штрудель з лаваша
    Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
    Штрудель з полуницею
    Штрудель з полуницею
    Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,