Штрудель з листкового тіста

Приготування австрійського штруделя
Інгредієнти:
Приготування
Листкове тісто для штруделя
І навіть тут можливі варіанти. Листкове тісто для нашого пирога може бути дріжджовим і бездріжджовим.
1. Штрудель з листкового бездріжджового тіста потребує менше зусиль та інгредієнтів. Основний секрет приготування листкового тіста - лимон. Лимонний сік допомагає тесту отримати ніжну легкість і розшарованість. Змішати борошно і масло, краще ножем, щоб вийшли великі крихти. Можна перетерти руками, тоді вийдуть невеликі грудочки. З отриманої маси спорудити гірку, зверху зробити поглиблення. Туди покласти сіль і воду з лимонним соком (сік 1 лимона). Тісто треба замісити швидко, обернути рушником (краще лляним), поставити в холодильник на годину.
2. Штрудель з дріжджового листкового тіста - не дуже важкий рецепт. Рулет буде дуже ніжним, м'яким і більш розсипчастим. Лимонний сік в цьому випадку не використовується, тому що дріжджі і лимонний сік не дуже дружні.
Дріжджі розвести в теплій воді. Просіяне борошно змішати з невеликою кількістю солі і цукру, порубати з маслом. У воду з дріжджами, додати 1 жовток, ретельно розмішати. У результаті кількість рідини повинна дорівнювати приблизно 1 склянці. Отриману рідину влити в борошно. Замісити однорідне тісто.
У разі необхідності додати трохи води або борошна. Після цього тісто треба накрити харчовою плівкою і поставити в холодне місце. Наприклад, в холодильник (але не в морозилку!) на півтори години.
Вибирати вам, яке саме листкове тісто для штруделя використовувати, рецепти прості і не вимагають спеціальної підготовки.
Варіанти начинок
Як ми вже й говорили, штрудель може бути з капустою, з м'ясом , з вишнею і т. д.
Ми обрали в якості основної начинки яблука з корицею, і вирішили додати трохи горіхів і родзинок. За бажанням ви можете додати мед, ягоди, різні фрукти і шоколад (особливо підійде до грушам).
Охолоджене тісто треба розкачати на гладкому рушник в пласт товщиною 5 мм Зверху тісто змастити вершковим маслом. Змішати ванільний цукор, корицю і панірувальні сухарі. Викласти суміш на тісто рівним шаром. Яблука очистити від шкіри і насіння, порізати тонкими скибочками.

Подають австрійський штрудель гарячим. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування

Штрудель з полуницею
Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,

Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.

Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити