Штрудель з листкового тіста
Перше, що спадає на думку при згадці Австрії після Віденської опери - знамениті яблучні штруделі. Традиційний австрійський штрудель - солодкий рулет з тонкого тіста, з яблучної або вишневою начинкою. Однак традиційними способами приготування штруделя не обмежується. Існує безліч рецептів, в яких начинкою служать ягоди, фрукти, горіхи, мак, м'ясо, картоплю і навіть капуста. У даній статті ми розглянемо рецепт традиційного солодкого австрійського штруделя з яблуками з листкового тіста. Бо тісто, мабуть, це найбільш відповідальна і складна частина нашого рецепта.
Приготування австрійського штруделя
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
вода/молоко - 200 г;
яйце (жовток) - 1 шт;
яблука - 1 кг;
кориця - 1 ч. л.;
сік лимонний - 4 ст. л.;
родзинки - 80 г;
ванільний цукор - 2 пакетика;
мигдаль - 100 г;
масло вершкове - 200 г;
сухарі панірувальні - 3 ст. л.;
сіль, цукор.
Приготування
Листкове тісто для штруделя
І навіть тут можливі варіанти. Листкове тісто для нашого пирога може бути дріжджовим і бездріжджовим.
1. Штрудель з листкового бездріжджового тіста потребує менше зусиль та інгредієнтів. Основний секрет приготування листкового тіста - лимон. Лимонний сік допомагає тесту отримати ніжну легкість і розшарованість. Змішати борошно і масло, краще ножем, щоб вийшли великі крихти. Можна перетерти руками, тоді вийдуть невеликі грудочки. З отриманої маси спорудити гірку, зверху зробити поглиблення. Туди покласти сіль і воду з лимонним соком (сік 1 лимона). Тісто треба замісити швидко, обернути рушником (краще лляним), поставити в холодильник на годину.
2. Штрудель з дріжджового листкового тіста - не дуже важкий рецепт. Рулет буде дуже ніжним, м'яким і більш розсипчастим. Лимонний сік в цьому випадку не використовується, тому що дріжджі і лимонний сік не дуже дружні.
Дріжджі розвести в теплій воді. Просіяне борошно змішати з невеликою кількістю солі і цукру, порубати з маслом. У воду з дріжджами, додати 1 жовток, ретельно розмішати. У результаті кількість рідини повинна дорівнювати приблизно 1 склянці. Отриману рідину влити в борошно. Замісити однорідне тісто.
У разі необхідності додати трохи води або борошна. Після цього тісто треба накрити харчовою плівкою і поставити в холодне місце. Наприклад, в холодильник (але не в морозилку!) на півтори години.
Вибирати вам, яке саме листкове тісто для штруделя використовувати, рецепти прості і не вимагають спеціальної підготовки.
Варіанти начинок
Як ми вже й говорили, штрудель може бути з капустою, з м'ясом , з вишнею і т. д.
Ми обрали в якості основної начинки яблука з корицею, і вирішили додати трохи горіхів і родзинок. За бажанням ви можете додати мед, ягоди, різні фрукти і шоколад (особливо підійде до грушам).
Охолоджене тісто треба розкачати на гладкому рушник в пласт товщиною 5 мм Зверху тісто змастити вершковим маслом. Змішати ванільний цукор, корицю і панірувальні сухарі. Викласти суміш на тісто рівним шаром. Яблука очистити від шкіри і насіння, порізати тонкими скибочками. Збризнути трохи лимонним соком, щоб не потемніли. Змішати з родзинками і горіхами і розподілити рівним шаром по тесту. Акуратно загорнути край рулету руками. Потім піднімати за один край рушника, щоб рулет згорнувся сам, без допомоги рук. Необхідно дати рулету згорнутися вільно, щоб він не вийшов занадто щільним. Виклавши готовий рулет на деко швом вниз, випікати 40 хвилин при температурі 200°С. Рекомендується через 10-15 хвилин після того, як ви поклали його в духовку, полити розтопленим вершковим маслом. При необхідності повторити.
Подають австрійський штрудель гарячим. Приємного апетиту!
Приготування австрійського штруделя
Інгредієнти:
Приготування
Листкове тісто для штруделя
І навіть тут можливі варіанти. Листкове тісто для нашого пирога може бути дріжджовим і бездріжджовим.
1. Штрудель з листкового бездріжджового тіста потребує менше зусиль та інгредієнтів. Основний секрет приготування листкового тіста - лимон. Лимонний сік допомагає тесту отримати ніжну легкість і розшарованість. Змішати борошно і масло, краще ножем, щоб вийшли великі крихти. Можна перетерти руками, тоді вийдуть невеликі грудочки. З отриманої маси спорудити гірку, зверху зробити поглиблення. Туди покласти сіль і воду з лимонним соком (сік 1 лимона). Тісто треба замісити швидко, обернути рушником (краще лляним), поставити в холодильник на годину.
2. Штрудель з дріжджового листкового тіста - не дуже важкий рецепт. Рулет буде дуже ніжним, м'яким і більш розсипчастим. Лимонний сік в цьому випадку не використовується, тому що дріжджі і лимонний сік не дуже дружні.
Дріжджі розвести в теплій воді. Просіяне борошно змішати з невеликою кількістю солі і цукру, порубати з маслом. У воду з дріжджами, додати 1 жовток, ретельно розмішати. У результаті кількість рідини повинна дорівнювати приблизно 1 склянці. Отриману рідину влити в борошно. Замісити однорідне тісто.
У разі необхідності додати трохи води або борошна. Після цього тісто треба накрити харчовою плівкою і поставити в холодне місце. Наприклад, в холодильник (але не в морозилку!) на півтори години.
Вибирати вам, яке саме листкове тісто для штруделя використовувати, рецепти прості і не вимагають спеціальної підготовки.
Варіанти начинок
Як ми вже й говорили, штрудель може бути з капустою, з м'ясом , з вишнею і т. д.
Ми обрали в якості основної начинки яблука з корицею, і вирішили додати трохи горіхів і родзинок. За бажанням ви можете додати мед, ягоди, різні фрукти і шоколад (особливо підійде до грушам).
Охолоджене тісто треба розкачати на гладкому рушник в пласт товщиною 5 мм Зверху тісто змастити вершковим маслом. Змішати ванільний цукор, корицю і панірувальні сухарі. Викласти суміш на тісто рівним шаром. Яблука очистити від шкіри і насіння, порізати тонкими скибочками. Збризнути трохи лимонним соком, щоб не потемніли. Змішати з родзинками і горіхами і розподілити рівним шаром по тесту. Акуратно загорнути край рулету руками. Потім піднімати за один край рушника, щоб рулет згорнувся сам, без допомоги рук. Необхідно дати рулету згорнутися вільно, щоб він не вийшов занадто щільним. Виклавши готовий рулет на деко швом вниз, випікати 40 хвилин при температурі 200°С. Рекомендується через 10-15 хвилин після того, як ви поклали його в духовку, полити розтопленим вершковим маслом. При необхідності повторити.
Подають австрійський штрудель гарячим. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з полуницею
Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,
Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити