Віденський яблучний пиріг
Традиційним віденським яблучним пирогом є штрудель , що рідною мовою носить важковимовне назва «Apfelstrudel». Готується такий штрудель на дуже тонкому і пластичному тесті, з великою кількістю яблучної начинки всередині.
Для тіста:
тепла вода – 75 мл;
рослинна олія – 15 мл;
оцет – 5 мл;
борошно – 145 р.
Для начинки:
вершкове масло – 45 г;
хлібна крихта – 75 г;
цукор – 65 г;
родзинки – 55 г;
щіпка меленої кориці;
родзинки – 55 г;
яблука – 850 г;
сік лимона – 15 мл
Приготування
Змішайте теплу воду, рослинне масло і оцет. Почніть додавати борошно до рідини. Спершу по столовій ложці, поки тісто не набуде сметанообразную консистенцію, а потім можна всипати решту. Почніть інтенсивно вимішувати тісто, щоб виробити глютен, після близько 5 хвилин сформуйте тісто в кулю, змастіть поверхню олією і залиште настоятися близько години.
Змішайте компоненти яблучної начинки: часточки яблук, цукор, родзинки, корицю і сік лимона. Додайте розтерту з маслом хлібну крихту, яка буде вбирати надлишки рідини з-під яблук.
Розкачайте відпочиле тісто максимально тонко, воно повинно просвічувати. Викладіть на один з країв начинку, прикрийте її краями тіста зверху і знизу, а потім поверніть все в рулет.
Випікайте віденський пиріг з яблуками без яєць протягом півгодини при 170 градусах.
Ще одним традиційним пирогом для Відня є насипний. На відміну від штруделя, формування якого потребує наявності досвіду роботи з тестом, з насипним пирогом все куди простіше і швидше.
Інгредієнти:
яблука – 980 р;
борошно – 115 г;
маргарин – 110 г;
розпушувач – 1/2 ч. ложки;
манна крупа – 110 г;
щіпка меленої кориці.
Приготування
З'єднайте сухі компоненти: борошно, манку і розпушувач. Додайте суху суміш меленої кориці для аромату. Яблука натріть. На дно змащеної форми викладіть третину сухої суміші, поверх неї – половину яблук. Повторіть шари, а потім засипте верхівку залишилася сухою сумішшю. Додатково натріть маргарин зверху. Готуйте віденський пиріг з яблуками на маргарині при 180 градусах 40 хвилин.
Віденський пиріг з яблуками – рецепт
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Змішайте теплу воду, рослинне масло і оцет. Почніть додавати борошно до рідини. Спершу по столовій ложці, поки тісто не набуде сметанообразную консистенцію, а потім можна всипати решту. Почніть інтенсивно вимішувати тісто, щоб виробити глютен, після близько 5 хвилин сформуйте тісто в кулю, змастіть поверхню олією і залиште настоятися близько години.
Змішайте компоненти яблучної начинки: часточки яблук, цукор, родзинки, корицю і сік лимона. Додайте розтерту з маслом хлібну крихту, яка буде вбирати надлишки рідини з-під яблук.
Розкачайте відпочиле тісто максимально тонко, воно повинно просвічувати. Викладіть на один з країв начинку, прикрийте її краями тіста зверху і знизу, а потім поверніть все в рулет.
Випікайте віденський пиріг з яблуками без яєць протягом півгодини при 170 градусах.
Як приготувати віденський насипний яблучний пиріг?
Ще одним традиційним пирогом для Відня є насипний. На відміну від штруделя, формування якого потребує наявності досвіду роботи з тестом, з насипним пирогом все куди простіше і швидше.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте сухі компоненти: борошно, манку і розпушувач. Додайте суху суміш меленої кориці для аромату. Яблука натріть. На дно змащеної форми викладіть третину сухої суміші, поверх неї – половину яблук. Повторіть шари, а потім засипте верхівку залишилася сухою сумішшю. Додатково натріть маргарин зверху. Готуйте віденський пиріг з яблуками на маргарині при 180 градусах 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати штрудель з яблуками?
Знаменитий австрійський десерт штрудель з яблуками, пропонуємо зробити власноруч. Далі розповімо, як зробити даний витяжний тісто для цього ласощі і
Насипний пиріг з варенням
Насипний пиріг - швидкий і, безсумнівно, оригінальний варіант домашньої випічки. Серед великої кількості рецептів такого виду пирогів складно
Пісочний пиріг з яблуками
Самої осінньої випічкою можна впевнено назвати десерти з яблучним наповненням. Пропонуємо не відступати від традицій, що склалися і приготувати
Віденський пиріг з вишнею
Ніжний ягідний пиріг, який готується дуже просто і з доступних продуктів. Тим більше влітку, коли можна частіше балувати своїх рідних цій чудовій