» » Віденський яблучний пиріг

Віденський яблучний пиріг

Віденський яблучний пиріг
Традиційним віденським яблучним пирогом є штрудель , що рідною мовою носить важковимовне назва «Apfelstrudel». Готується такий штрудель на дуже тонкому і пластичному тесті, з великою кількістю яблучної начинки всередині.

Віденський пиріг з яблуками – рецепт


Для тіста:

  • тепла вода – 75 мл;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • оцет – 5 мл;

  • борошно – 145 р.


  • Для начинки:

  • вершкове масло – 45 г;

  • хлібна крихта – 75 г;

  • цукор – 65 г;

  • родзинки – 55 г;

  • щіпка меленої кориці;

  • родзинки – 55 г;

  • яблука – 850 г;

  • сік лимона – 15 мл


  • Приготування
    Змішайте теплу воду, рослинне масло і оцет. Почніть додавати борошно до рідини. Спершу по столовій ложці, поки тісто не набуде сметанообразную консистенцію, а потім можна всипати решту. Почніть інтенсивно вимішувати тісто, щоб виробити глютен, після близько 5 хвилин сформуйте тісто в кулю, змастіть поверхню олією і залиште настоятися близько години.
    Змішайте компоненти яблучної начинки: часточки яблук, цукор, родзинки, корицю і сік лимона. Додайте розтерту з маслом хлібну крихту, яка буде вбирати надлишки рідини з-під яблук.
    Розкачайте відпочиле тісто максимально тонко, воно повинно просвічувати. Викладіть на один з країв начинку, прикрийте її краями тіста зверху і знизу, а потім поверніть все в рулет.
    Випікайте віденський пиріг з яблуками без яєць протягом півгодини при 170 градусах.

    Як приготувати віденський насипний яблучний пиріг?


    Ще одним традиційним пирогом для Відня є насипний. На відміну від штруделя, формування якого потребує наявності досвіду роботи з тестом, з насипним пирогом все куди простіше і швидше.
    Інгредієнти:

  • яблука – 980 р;

  • борошно – 115 г;

  • маргарин – 110 г;

  • розпушувач – 1/2 ч. ложки;

  • манна крупа – 110 г;

  • щіпка меленої кориці.


  • Приготування
    З'єднайте сухі компоненти: борошно, манку і розпушувач. Додайте суху суміш меленої кориці для аромату. Яблука натріть. На дно змащеної форми викладіть третину сухої суміші, поверх неї – половину яблук. Повторіть шари, а потім засипте верхівку залишилася сухою сумішшю. Додатково натріть маргарин зверху. Готуйте віденський пиріг з яблуками на маргарині при 180 градусах 40 хвилин.
    Додав: admin | 23-09-2016, 11:04
    Переглядів: 164