Традиційним віденським яблучним пирогом є штрудель , що рідною мовою носить важковимовне назва «Apfelstrudel». Готується такий штрудель на дуже тонкому і пластичному тесті, з великою кількістю яблучної начинки всередині.
Віденський пиріг з яблуками – рецепт
Для тіста:
тепла вода – 75 мл; рослинна олія – 15 мл; оцет – 5 мл; борошно – 145 р. Для начинки:
вершкове масло – 45 г; хлібна крихта – 75 г; цукор – 65 г; родзинки – 55 г; щіпка меленої кориці; родзинки – 55 г; яблука – 850 г; сік лимона – 15 мл Приготування Змішайте теплу воду, рослинне масло і оцет. Почніть додавати борошно до рідини. Спершу по столовій ложці, поки тісто не набуде сметанообразную консистенцію, а потім можна всипати решту. Почніть інтенсивно вимішувати тісто, щоб виробити глютен, після близько 5 хвилин сформуйте тісто в кулю, змастіть поверхню олією і залиште настоятися близько години.
Змішайте компоненти яблучної начинки: часточки яблук, цукор, родзинки, корицю і сік лимона. Додайте розтерту з маслом хлібну крихту, яка буде вбирати надлишки рідини з-під яблук.
Розкачайте відпочиле тісто максимально тонко, воно повинно просвічувати. Викладіть на один з країв начинку, прикрийте її краями тіста зверху і знизу, а потім поверніть все в рулет.
Випікайте віденський пиріг з яблуками без яєць протягом півгодини при 170 градусах.
Як приготувати віденський насипний яблучний пиріг?
Ще одним традиційним пирогом для Відня є насипний. На відміну від штруделя, формування якого потребує наявності досвіду роботи з тестом, з насипним пирогом все куди простіше і швидше.
Інгредієнти: яблука – 980 р; борошно – 115 г; маргарин – 110 г; розпушувач – 1/2 ч. ложки; манна крупа – 110 г; щіпка меленої кориці. Приготування З'єднайте сухі компоненти: борошно, манку і розпушувач. Додайте суху суміш меленої кориці для аромату. Яблука натріть. На дно змащеної форми викладіть третину сухої суміші, поверх неї – половину яблук. Повторіть шари, а потім засипте верхівку залишилася сухою сумішшю. Додатково натріть маргарин зверху. Готуйте віденський пиріг з яблуками на маргарині при 180 градусах 40 хвилин.