Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Грушевий крамбл

31-01-2016, 13:35
1 223
Грушевий крамбл
Крамбл – це англійська десертний пиріг з пісочного тіста з начинкою. Фрукти попередньо пасерують на сковороді, іноді з додаванням невеликої кількості рома, плодового бренді, десертних вин або лікерів, різних спецій (шафран, кардамон, імбир, кориця, ваніль, гвоздика і ін), а також ароматних свіжих трав, наприклад, м'яти.

Грушевий крамбл з мюслі – рецепт


Інгредієнти:

  • груші жовті , соковиті стиглі, але не м'які – 2-4 шт. (залежить від розміру);

  • борошно пшеничне – 100-150 г;

  • мюслі з зернових пластівців з горіхами і сухофруктами (або просто зернові пластівці) – 100-180 г;

  • масло вершкове натуральне – близько 100 г;

  • цукор-пісок – близько 100-150 г;

  • кориця або ванілін (тільки не разом);

  • ром або бренді плодове – 30-60 мл


  • Приготування
    Заллємо мюслі гарячою кип'яченою водою – нехай пластівці злегка набухнуть протягом 10-15 хвилин, потім зайву рідину зіллємо.
    З'єднаємо в мисці просіяне пшеничне борошно, мюслі, половину зазначеної порції цукрового піску і подрібнене з допомогою терки охолоджене масло.
    Ретельно перемішаємо-перетрем масу до стану крихти.
    Разрежем навпіл груші, видалити серцевини й наріжемо дрібними кубиками. Покладемо їх на суху сковороду, наллємо ром і злегка припустимо до м'якості на слабкому вогні, прикривши кришкою. Додамо цукор, що залишився і обережно перемішати.
    Змастимо маслом вогнетривку форму (силіконові форми можна не змащувати) і заповнимо її припущеної грушевої начинкою. Зверху рівномірно і рясно рассыплем шаром крошковую масу.
    Випікаємо протягом близько 25 хвилин в духовій шафі, розігрітому до приблизно 200°С. Подавати готовий грушевий крамбл найкраще теплим, з збитими вершками і свіжим чаєм, можна з несолодким класичним йогуртом або морозивом (пломбір, вершкове, шоколадне).
    Крамбл можна готувати з яблуками і сливами, вишнями та чорницями, тобто з тими ягодами і фруктами, які ви особливо
    Грушевий крамбл
    любите.
    Діючи згідно цієї ж рецептурою, можна приготувати яблучно-грушевий крамбл або грушевий крамбл зі сливами. Для начинки використовуйте груші та яблука (найкраще солодкі або кисло-солодкі) та/або стиглі, але не м'які сливи. Яблука готуємо також, як і груші (тільки треба їх відразу після нарізування на кубики збризнути соком лимона, щоб не потемніли). Із слив видалити кісточки, половинки плодів також можна розрізати на більш дрібні шматочки і попередньо злегка припустити в окремій сковороді або разом з грушами. Далі діємо згідно з рецептом вище.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крамбл з персиками
    Крамбл з персиками
    Багато хто з вас вже знайомі з чарівним англійською десертом крамблом. Цей смачний пиріг готують з пісочного тіста і начинкою з фруктів, покритої
    Рецепт грушевого пирога
    Рецепт грушевого пирога
    Грушевий пиріг дуже смачний, нескладний і не зовсім звичайний десерт. Погодьтеся, груші - це щось більш оригінальне, ніж звична шарлотка або манник.
    Яблучний крамбл - рецепт
    Яблучний крамбл - рецепт
    Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
    Крамбл - рецепт
    Крамбл - рецепт
    Крамбл - чудовий десерт, який можна їсти знову і знову. Він прийшов до нас з Англії, де господині готують його щотижня. Хочете і ви спробувати таке
    Вишневий крамбл
    Вишневий крамбл
    Крамбл - це смачний англійський десерт, що складається з фруктів, покритих пісочним тістом. І сьогодні ми вам підкажемо декілька варіантів створення
    Крамбл зі сливами
    Крамбл зі сливами
    Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.