Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Трайфл

4-01-2015, 16:52
1 020
Трайфл
Трайфл - це традиційний, дуже популярний англійський десерт. Готується він зазвичай з додаванням спиртного, печива або бісквіта, ванільного крему і фруктів. Якщо це ласощі призначено для дітей, то від спиртного краще відязикатися. Подавати його можна або в одній великій скляній формі, або порційно. Крім того, що трайфл дуже красиво виглядає і шалено смачний, він ще й досить просто готується. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування трайфл.

Англійський десерт трайфл


Інгредієнти:

  • готовий бісквіт - 180 г;

  • лікер - 4 ст. ложки;

  • полуниця свіжа або заморожена - 15 ст.;

  • вершки 35% - 15 ст.;

  • цукрова пудра - за смаком;

  • листочки м'яти для прикраси.


  • Для ванільного крему:

  • молоко - 300 мл;

  • ваніль - за смаком;

  • яйце - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • борошно пшеничне - 1 ст. ложка;

  • конфітюр - за смаком;

  • кукурудзяний крохмаль - 25 ст. ложки;

  • вершкове масло - 20 г;

  • лікер - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку давайте приготуємо ванільний крем. Для цього в каструльку наливаємо молоко, додаємо ванільну паличку і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж знімаємо з плити. В окремому посуді гарненько збиваємо жовтки з цукром до утворення «пухнастого» і світлого крему. Додаємо просіяне борошно з крохмалем і перемішуємо до однорідного стану. Потім отриману масу поступово вливаємо молоко і ретельно розмішуємо. Знову ставимо каструльку на вогонь і, не перестаючи збивати, доводимо вміст до кипіння. Знімаємо з вогню. Додаємо в крем трохи лікеру і шматочок вершкового масла. Масу перемішуємо до тих пір, поки останній не розтане. Даємо трохи крему охолонути, а потім ставимо його на 20 хвилин у холодильник.
    Не гаючи часу, поки наш крем охолоджується, ми з вами беремо готовий бісквітний корж і нарізаємо його невеликими кубиками. Поливаємо лікером і залишаємо на 15 хвилин, щоб бісквіт просочився. Далі змащуємо його конфітюром. В окремій чаші збиваємо вершки з цукровою пудрою до пишного стану.
    Тепер на дно склянок або порційних формочок викладаємо шматочки бісквіта, далі шар ягід і зверху шар крему. Потім знову бісквіт, ягоди, крем. Закриваємо формочки харчовою плівкою і ставимо в холодильник приблизно на 2 години.
    Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо десерт збитими вершками, свіжими ягодами, медом і м'ятою.

    Трайфл з бананами і кави


    Інгредієнти:

  • молоко - 250 мл;

  • ванільний цукор - 2 ст. ложки;

  • крохмаль кукурудзяний - 2 ч. ложки;

  • яйце - 3 шт.;

  • вершки 33% -150 мл;

  • банан - 2 шт.;

  • бісквітне печиво - 120 г;

  • кави - 100 мл;

  • мигдальний лікер - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У невелику каструльку наливаємо 200 мл молока і доводимо його до кипіння. Решту молока змішуємо з кукурудзяним крохмалем, ванільним цукром
    Трайфл
    і яєчними жовтками. Вливаємо отриману суміш в гаряче молоко і варимо на слабкому вогні, постійно заважаючи до тих пір, поки маса не загусне. Знімаємо готовий крем з плити і залишаємо остигати.
    Вершки збиваємо в міцну піну. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Кава змішуємо з мигдальним лікером і просочуємо їм бісквітне печиво.
    Викладаємо десерт або в одну велику скляну чашу або порційно шарами в наступному порядку: спочатку бісквіт, потім кава з лікером, потім ванільний крем, банани і зверху збиті вершки. Всі шари повторюємо кілька разів.
    Готовий десерт трайфл прикрашаємо зернятками кави і мигдалевими пелюстками за бажанням. Прибираємо на деякий час в холодильник і потім пригощаємо всіх гостей охолодженим і шалено смачним ласощами з бананами!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
    Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
    Гарбузовий крем - універсальне і смачне блюдо, яке можна подати у вигляді ніжного десерту до чашки чаю або фруктового соку, а можна промазати їм будь
    Крем зі згущеного молока
    Крем зі згущеного молока
    У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
    Торт з печива без випічки
    Торт з печива без випічки
    Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
    Полунична кростата
    Полунична кростата
    Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу»
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми