Трайфл
Трайфл - це традиційний, дуже популярний англійський десерт. Готується він зазвичай з додаванням спиртного, печива або бісквіта, ванільного крему і фруктів. Якщо це ласощі призначено для дітей, то від спиртного краще відязикатися. Подавати його можна або в одній великій скляній формі, або порційно. Крім того, що трайфл дуже красиво виглядає і шалено смачний, він ще й досить просто готується. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів приготування трайфл.
Інгредієнти:
готовий бісквіт - 180 г;
лікер - 4 ст. ложки;
полуниця свіжа або заморожена - 15 ст.;
вершки 35% - 15 ст.;
цукрова пудра - за смаком;
листочки м'яти для прикраси.
Для ванільного крему:
молоко - 300 мл;
ваніль - за смаком;
яйце - 4 шт.;
цукровий пісок - 100 г;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
конфітюр - за смаком;
кукурудзяний крохмаль - 25 ст. ложки;
вершкове масло - 20 г;
лікер - 2 ст. ложки.
Приготування
Спочатку давайте приготуємо ванільний крем. Для цього в каструльку наливаємо молоко, додаємо ванільну паличку і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж знімаємо з плити. В окремому посуді гарненько збиваємо жовтки з цукром до утворення «пухнастого» і світлого крему. Додаємо просіяне борошно з крохмалем і перемішуємо до однорідного стану. Потім отриману масу поступово вливаємо молоко і ретельно розмішуємо. Знову ставимо каструльку на вогонь і, не перестаючи збивати, доводимо вміст до кипіння. Знімаємо з вогню. Додаємо в крем трохи лікеру і шматочок вершкового масла. Масу перемішуємо до тих пір, поки останній не розтане. Даємо трохи крему охолонути, а потім ставимо його на 20 хвилин у холодильник.
Не гаючи часу, поки наш крем охолоджується, ми з вами беремо готовий бісквітний корж і нарізаємо його невеликими кубиками. Поливаємо лікером і залишаємо на 15 хвилин, щоб бісквіт просочився. Далі змащуємо його конфітюром. В окремій чаші збиваємо вершки з цукровою пудрою до пишного стану.
Тепер на дно склянок або порційних формочок викладаємо шматочки бісквіта, далі шар ягід і зверху шар крему. Потім знову бісквіт, ягоди, крем. Закриваємо формочки харчовою плівкою і ставимо в холодильник приблизно на 2 години.
Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо десерт збитими вершками, свіжими ягодами, медом і м'ятою.
Інгредієнти:
молоко - 250 мл;
ванільний цукор - 2 ст. ложки;
крохмаль кукурудзяний - 2 ч. ложки;
яйце - 3 шт.;
вершки 33% -150 мл;
банан - 2 шт.;
бісквітне печиво - 120 г;
кави - 100 мл;
мигдальний лікер - 2 ст. ложки.
Приготування
У невелику каструльку наливаємо 200 мл молока і доводимо його до кипіння. Решту молока змішуємо з кукурудзяним крохмалем, ванільним цукром і яєчними жовтками. Вливаємо отриману суміш в гаряче молоко і варимо на слабкому вогні, постійно заважаючи до тих пір, поки маса не загусне. Знімаємо готовий крем з плити і залишаємо остигати.
Вершки збиваємо в міцну піну. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Кава змішуємо з мигдальним лікером і просочуємо їм бісквітне печиво.
Викладаємо десерт або в одну велику скляну чашу або порційно шарами в наступному порядку: спочатку бісквіт, потім кава з лікером, потім ванільний крем, банани і зверху збиті вершки. Всі шари повторюємо кілька разів.
Готовий десерт трайфл прикрашаємо зернятками кави і мигдалевими пелюстками за бажанням. Прибираємо на деякий час в холодильник і потім пригощаємо всіх гостей охолодженим і шалено смачним ласощами з бананами!
Англійський десерт трайфл
Інгредієнти:
Для ванільного крему:
Приготування
Спочатку давайте приготуємо ванільний крем. Для цього в каструльку наливаємо молоко, додаємо ванільну паличку і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо суміш до кипіння і відразу ж знімаємо з плити. В окремому посуді гарненько збиваємо жовтки з цукром до утворення «пухнастого» і світлого крему. Додаємо просіяне борошно з крохмалем і перемішуємо до однорідного стану. Потім отриману масу поступово вливаємо молоко і ретельно розмішуємо. Знову ставимо каструльку на вогонь і, не перестаючи збивати, доводимо вміст до кипіння. Знімаємо з вогню. Додаємо в крем трохи лікеру і шматочок вершкового масла. Масу перемішуємо до тих пір, поки останній не розтане. Даємо трохи крему охолонути, а потім ставимо його на 20 хвилин у холодильник.
Не гаючи часу, поки наш крем охолоджується, ми з вами беремо готовий бісквітний корж і нарізаємо його невеликими кубиками. Поливаємо лікером і залишаємо на 15 хвилин, щоб бісквіт просочився. Далі змащуємо його конфітюром. В окремій чаші збиваємо вершки з цукровою пудрою до пишного стану.
Тепер на дно склянок або порційних формочок викладаємо шматочки бісквіта, далі шар ягід і зверху шар крему. Потім знову бісквіт, ягоди, крем. Закриваємо формочки харчовою плівкою і ставимо в холодильник приблизно на 2 години.
Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо десерт збитими вершками, свіжими ягодами, медом і м'ятою.
Трайфл з бананами і кави
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструльку наливаємо 200 мл молока і доводимо його до кипіння. Решту молока змішуємо з кукурудзяним крохмалем, ванільним цукром і яєчними жовтками. Вливаємо отриману суміш в гаряче молоко і варимо на слабкому вогні, постійно заважаючи до тих пір, поки маса не загусне. Знімаємо готовий крем з плити і залишаємо остигати.
Вершки збиваємо в міцну піну. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Кава змішуємо з мигдальним лікером і просочуємо їм бісквітне печиво.
Викладаємо десерт або в одну велику скляну чашу або порційно шарами в наступному порядку: спочатку бісквіт, потім кава з лікером, потім ванільний крем, банани і зверху збиті вершки. Всі шари повторюємо кілька разів.
Готовий десерт трайфл прикрашаємо зернятками кави і мигдалевими пелюстками за бажанням. Прибираємо на деякий час в холодильник і потім пригощаємо всіх гостей охолодженим і шалено смачним ласощами з бананами!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
Гарбузовий крем - універсальне і смачне блюдо, яке можна подати у вигляді ніжного десерту до чашки чаю або фруктового соку, а можна промазати їм будь
Крем зі згущеного молока
У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
Шоколадний крем з какао
Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми