Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Кеджері

4-01-2015, 16:48
640
Кеджері
Кеджері - це специфічне англійське блюдо, яке засноване на індійському рецепті - "Китчири". Ця страва чудово підходить не тільки для обіду, але і для вечері. Готується воно досить швидко і, незважаючи на своє оригінальне поєднання копченої риби з корицею і іншими прянощами, виходить досить смачним і ситним.

Рецепт «Кеджері» з копченою тріскою


Інгредієнти:

  • копчена тріска - 500 г;

  • рис - 15 склянки;

  • куряче яйце - 3 шт.;

  • рибний бульйон - 3 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • кориця - 1 паличка;

  • куркума - щіпка;

  • кардамон - 1 ст. ложка;

  • петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування «Кеджері», яйця варимо круто, чистимо від шкаралупи і нарізаємо часточками. Далі беремо головку ріпчастої цибулі, очищаємо від лушпиння, дрібненько нарізаємо і пасеруємо на розтопленому вершковому маслечко до м'якості і напівпрозорого стану. Потім додаємо до нього корицю, куркуму, розкриті коробочки кардамону і обсмажуємо все разом ще 2 хвилинки. Після цього висипаємо в сковороду рис і готуємо до тих пір, поки він повністю не вбере в себе майже все масло і не придбає приємний жовтуватий відтінок.
    Далі акуратно вливаємо бульйон, солимо, перчимо страву за смаком і варимо на самому слабенькому вогні під закритою кришкою 15 хвилин. Цим часом окремо в ковшичке відварюємо протягом 5 хвилин копчену рибу, остуджуємо її, видаляємо кістки і знімаємо шкіру. Готовий рис перемішуємо з копченою відвареної рибою і посіченими яйцями, посипаємо рубаною свіжої петрушкою, і подаємо «Кеджері» до столу.

    Рецепт «Кеджері» з копченим лососем


    Інгредієнти:

  • слабосолене філе лосося - 300 г;

  • рис басматі - 1 ст.;

  • перепелині яйця - 12 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • подрібнена петрушка - 2 ст. ложки;

  • солодка мелена паприка - 05 ч. ложки;

  • вода - 2 ст.;

  • цибулина - 1 шт.


  • Приготування
    Рис ретельно промиваємо, замочуємо у великій кількості холодної води і залишаємо на 30 хвилин, а потім відкидаємо на сито. Цибулю чистимо, подрібнюємо півкільцями і обсмажуємо в каструлі на розігрітій олії, 5 хвилин. Після цього висипаємо рис і заливаємо гарячою водою. Доводимо до кипіння, кладемо в каструлю філе лосося і варимо на мінімальному вогні приблизно 10 хвилин. Потім обережно виймаємо рибу, кладемо на тарілку і відставляємо в сторону. Рис приправляємо сіллю і перцем і варимо на вогні ще 10 хвилин. Яйця заздалегідь відварюємо, очищаємо і розрізаємо кожне навпіл. Рибу розбираємо на шматочки, додаємо рис і посипаємо подрібненою петрушкою. Гарненько все перемішуємо і викладаємо страву на тарілку. Зверху прикрашаємо рис половинками перепелиних яєць і посипаємо меленою паприкою.

    Рецепт «Кеджері» з консервованим тунцем


    Інгредієнти:

  • длинозерновой рис - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • консервований тунець - 350 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • порошок каррі - 1 ч. ложка;

  • Кеджері

  • петрушка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо без солі до готовності і залишаємо остигати. Яйця варимо круто, чистимо, половину нарізаємо дрібно, а другу половину - на четвертинки. У риби видаляємо кістки, знімаємо шкіру, і розбираємо її на шматочки. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і додаємо суміш каррі. Даємо маслицу трохи ввібрати аромат спецій, а потім викладаємо дрібно порізану цибулю і обсмажуємо кілька хвилин. Потім висипаємо рис, рибу і подрібнені яйця. Солимо, перчимо страву за смаком і готуємо кілька хвилин, акуратно помішуючи. Викладаємо «Кеджері» на тарілку, посипаємо дрібно посіченою петрушкою і прикрашаємо яєчними четвертинками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з лосося з вершками
    Суп з лосося з вершками
    Суп з лосося з вершками - це святкове блюдо скандинавської кухні. М'який і ніжний смак цього супу не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.
    Тріска по-польськи
    Тріска по-польськи
    Набридли традиційні рибні страви? Хочеться чогось новенького і оригінального? У нас є для вас є відмінне рішення - дивовижна тріска під польським
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Суп з пікші
    Суп з пікші
    Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
    Паста з лососем
    Паста з лососем
    Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
    Хлібний пудинг
    Хлібний пудинг
    Пудинги - це улюблене багатьма ласощі на сніданок. Готуються вони досить просто, а задоволення від частування отримаєте в повній мірі. І сьогодні ми