Кеджері - це специфічне англійське блюдо, яке засноване на індійському рецепті - "Китчири". Ця страва чудово підходить не тільки для обіду, але і для вечері. Готується воно досить швидко і, незважаючи на своє оригінальне поєднання копченої риби з корицею і іншими прянощами, виходить досить смачним і ситним.
Рецепт «Кеджері» з копченою тріскою
Інгредієнти: копчена тріска - 500 г; рис - 15 склянки; куряче яйце - 3 шт.; рибний бульйон - 3 ст.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 50 г; кориця - 1 паличка; куркума - щіпка; кардамон - 1 ст. ложка; петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування «Кеджері», яйця варимо круто, чистимо від шкаралупи і нарізаємо часточками. Далі беремо головку ріпчастої цибулі, очищаємо від лушпиння, дрібненько нарізаємо і пасеруємо на розтопленому вершковому маслечко до м'якості і напівпрозорого стану. Потім додаємо до нього корицю, куркуму, розкриті коробочки кардамону і обсмажуємо все разом ще 2 хвилинки. Після цього висипаємо в сковороду рис і готуємо до тих пір, поки він повністю не вбере в себе майже все масло і не придбає приємний жовтуватий відтінок.
Далі акуратно вливаємо бульйон, солимо, перчимо страву за смаком і варимо на самому слабенькому вогні під закритою кришкою 15 хвилин. Цим часом окремо в ковшичке відварюємо протягом 5 хвилин копчену рибу, остуджуємо її, видаляємо кістки і знімаємо шкіру. Готовий рис перемішуємо з копченою відвареної рибою і посіченими яйцями, посипаємо рубаною свіжої петрушкою, і подаємо «Кеджері» до столу.
Рецепт «Кеджері» з копченим лососем
Інгредієнти: слабосолене філе лосося - 300 г; рис басматі - 1 ст.; перепелині яйця - 12 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль - за смаком; подрібнена петрушка - 2 ст. ложки; солодка мелена паприка - 05 ч. ложки; вода - 2 ст.; цибулина - 1 шт. Приготування Рис ретельно промиваємо, замочуємо у великій кількості холодної води і залишаємо на 30 хвилин, а потім відкидаємо на сито. Цибулю чистимо, подрібнюємо півкільцями і обсмажуємо в каструлі на розігрітій олії, 5 хвилин. Після цього висипаємо рис і заливаємо гарячою водою. Доводимо до кипіння, кладемо в каструлю філе лосося і варимо на мінімальному вогні приблизно 10 хвилин. Потім обережно виймаємо рибу, кладемо на тарілку і відставляємо в сторону. Рис приправляємо сіллю і перцем і варимо на вогні ще 10 хвилин. Яйця заздалегідь відварюємо, очищаємо і розрізаємо кожне навпіл. Рибу розбираємо на шматочки, додаємо рис і посипаємо подрібненою петрушкою. Гарненько все перемішуємо і викладаємо страву на тарілку. Зверху прикрашаємо рис половинками перепелиних яєць і посипаємо меленою паприкою.
Рецепт «Кеджері» з консервованим тунцем
Інгредієнти: длинозерновой рис - 1 ст.; вода - 2 ст.; куряче яйце - 4 шт.; консервований тунець - 350 г; вершкове масло - 50 г; порошок каррі - 1 ч. ложка; петрушка; цибулина - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис відварюємо без солі до готовності і залишаємо остигати. Яйця варимо круто, чистимо, половину нарізаємо дрібно, а другу половину - на четвертинки. У риби видаляємо кістки, знімаємо шкіру, і розбираємо її на шматочки. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і додаємо суміш каррі. Даємо маслицу трохи ввібрати аромат спецій, а потім викладаємо дрібно порізану цибулю і обсмажуємо кілька хвилин. Потім висипаємо рис, рибу і подрібнені яйця. Солимо, перчимо страву за смаком і готуємо кілька хвилин, акуратно помішуючи. Викладаємо «Кеджері» на тарілку, посипаємо дрібно посіченою петрушкою і прикрашаємо яєчними четвертинками.