Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Американський яблучний пиріг – класичний рецепт

Американський яблучний пиріг – класичний рецепт

31-01-2016, 13:27
2 602
Американський яблучний пиріг – класичний рецепт
Осінь – час збору стиглих плодів, в тому числі, чудових ароматних яблук різних сортів. Яблука не тільки смачні й корисні, це ще і цілком відповідний компонент для випічки.
Спробуємо для різноманітності навчитися пекти справжній американський яблучний пиріг, дотримуючись класичного рецепту. Така нехитра випічка не вимагає багато праці й часу, але безумовно порадує ваших гостей і домашніх, вони явно будуть приємно здивовані.
Розповімо, як приготувати традиційний американський яблучний пиріг. Яблука краще всього вибрати світлі, кисло-солодкого смаку.
Тісто для цього пирога робиться досить просто, будемо уважні, точно дотримуємося рецептуру і тоді все вийде щонайкраще.

Американський яблучний пиріг – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 300 г + небагато для посипання;

  • масло вершкове натуральне – 150 г;

  • вода крижана – 90 мл;

  • кальвадос, коньяк або віскі – 2 ст. ложки;

  • яблука свіжі – 6 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • кориця – 2 щіпки;

  • мускатний горіх – 1 щіпка;

  • лимон – 05 шт.;

  • яйце для змащування.


  • Приготування
    Попередньо заморожене до твердості вершкове масло подрібнити з допомогою терки або нарубим ножем у дрібну крихту.
    У робочій мисці змішуємо масло з борошном і ретельно, але недовго перемішуємо-розтираємо, зручніше за все робити це виделкою.
    У крижану воду вливаємо кальвадос або бренді і трохи лимонного соку. Додаємо цю суміш до олійно-борошняної і замішуємо тісто, формуємо ком, який загортаємо в харчову плівку і кладемо на 40-60 хвилин у холодильник. Важливо, щоб тісто не стало теплим, тому робимо все швидко.
    Миємо, обсушуємо і чистимо яблука, видаливши насіння, нарізаємо шматочками не занадто дрібно. Щоб нарізані яблука не потемніли, поливаємо їх соком лимона.
    В окремій мисці змішуємо цукор, крохмаль, корицю, мускатний горіх. Посипаємо цією сумішшю шматочки яблук і перемішуємо.
    Будуємо пиріг, краще всього в круглій формі. Ділимо «свіже» тісто на 2 нерівні частини, одна трохи більше іншої. Змащуємо вершковим маслом форму (силіконову можна не змащувати, що дуже зручно). Більшу частину тесту розгортаємо в пласт-підкладку, треба таким чином викласти її на дно форми, щоб трохи виступала за краї, це будуть «бортики». Тепер викладаємо на підкладку яблучну начинку.
    Американський яблучний пиріг – класичний рецепт

    Другу частину тіста розкачуємо і накриваємо шаром пиріг. Защипуємо-скріплюємо краю. У центрі пирога робимо круглий отвір, щоб в процесі запікання виходили пари.

    Як спекти американський яблучний пиріг?


    Форму з пирогом відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин, оптимальна температура випікання 220 градусів. Вже готовий пиріг змащуємо яєчним жовтком, даємо постояти хвилин 10 перед розрізанням на сегменти.
    До традиційного американського яблучному пирогу добре подати відповідні напої, наприклад, кава, чай, свіжовичавлені фруктові соки з водою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний пиріг з пісочного тіста
    Яблучний пиріг з пісочного тіста
    Класика домашній кулінарії - всілякі пироги пісочні з яблучним наповненням. Це чудовий спосіб порадувати рідних солоденьким, не докладаючи особливих
    Листковий пиріг з вишнею
    Листковий пиріг з вишнею
    Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
    Угорський яблучний пиріг
    Угорський яблучний пиріг
    Одна з візитних карток Угорщини - традиційний яблучний пиріг, який доводиться до вподоби всім гостям цієї країни. Але якщо ж ви не збираєтеся нікуди
    Яблучний крамбл - рецепт
    Яблучний крамбл - рецепт
    Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно