Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Американські панкейкі – рецепт

Американські панкейкі – рецепт

7-07-2015, 21:27
1 644
Американські панкейкі – рецепт
Страви, подібні млинців і оладок, з найдавніших часів відомі багатьом народам в різних країнах Світу, країни Північної Америки – не виняток. У США і Канаді досить популярні панкейкі – випічка, практика приготування якої склалася завдяки емігрантам з Шотландії. За складом тіста, розмірів і пишності справжні американські панкейкі все ж ближче до нашим оладкам , ніж до млинців. Панкейкі – один з найбільш поширених північноамериканських сніданків, їх найчастіше подають з кленовим сиропом.
Розповімо, як приготувати пишні американські оладки – панкейкі.

Тісто для панкейків


Зазвичай тісто для панкейків роблять на молоці, вершках або рідких кисломолочних продуктах. До складу тіста обов'язково входить якесь масло, оскільки зазвичай печуть їх на сухій сковороді. Також у тісті повинні бути яйця, їх збивають (або збивають тісто), щоб панкейкі вийшли пишними. Дріжджі не використовуються, їх замінює розпушувач. Можливе додавання в тісто різних смакоутворюючих добавок (шоколадні, фруктові та ін).

Американські панкейкі – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне цільнозернові – 1 склянка;

  • молоко середньої жирності – 1 стакан;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • розпушувач (сода харчова, погашена соком лимона) – 2 щіпки;

  • сіль – 1 щіпка;

  • масло натуральне вершкове або рослинне – 25 г (або 2 столові ложки).


  • Приготування
    Відокремимо яєчні жовтки від білків. Змішуємо в мисці борошно, молоко, цукор, жовтки і розм'якшене масло. Ретельно перемішаємо. Білки з додаванням щіпки солі взобьем міксером до стану стійкої високої піни.
    Акуратно введемо білки в тісто. Можна ще трохи збити тісто міксером.
    Добре розігріваємо сковороду і випікаємо панкейкі з переворотом до появи з обох сторін характерних золотисто-коричневих відтінків.
    Подати панкейкі можна не тільки з кленовим, але і з різними фруктовими сиропами, варенням, джемом, сметаною, йогуртом, шоколадним кремом .
    Слідуючи приблизно цим же рецептом (див. вище), можна приготувати американські панкейкі на кефірі – просто замініть молоко кефіром, в цьому варіанті соду можна не гасити.
    Якщо соус планується несолодкий, можна використовувати для приготування панкейків пшеничне борошно навпіл з житнього. В порядку переосмислення загальної ідеї приготування панкейків можна навіть використовувати вівсяну або гречану борошно, вийде американське блюдо, так сказати, у знайомому вигляді. Для більшої легкості й пишноти можна додати в борошно крохмаль.

    Шоколадні американські панкейкі – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 /3 склянки;

  • крохмаль кукурудзяний – 1/3 склянки;

  • вершки жирні – 30 мл (або шматочок вершкового масла 25 г);

  • молоко – 1/2 склянки;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • какао-порошок – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • ваніль або кориця – 2 щіпки;

  • перець червоний пекучий – 1 щіпка;

  • ром, текіла або кашаса – 2 ч. ложки;

  • гашене сода харчова соком лимона – 2 щіпки.


  • Приготування
    Американські панкейкі – рецепт

    Яєчні жовтки відділяємо від білків. Змішуємо цукор з какао-порошком, додаємо жовтки і ретельно розтираємо. Вливаємо молоко, додаємо вершки або розм'якшене масло, потім крохмаль, борошно, погашену соду, пекучий перець, ваніль, ром. Все ретельно перемішуємо. Білки окремо збиваємо міксером до стійкої високої піни і акуратно вводимо в тісто. Можна ще збити його міксером. Випікаємо млинці на сухій сковороді або на топленому вершковому маслі (або промазывайте нагріту сковороду шматочком свинячого сала перед кожною партією панкейків).
    Шоколадні панкейкі добре подати з кремом з несолодкого йогурту з додаванням будь-яких фруктових сиропів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Панкейкі на молоці
    Панкейкі на молоці
    Панкейкі - це американський аналог наших оладок, тому ідеально підуть для сімейного сніданку. Панкейкі за нашими рецептами виходять легкими і
    Шоколадні панкейкі
    Шоколадні панкейкі
    Шоколадні панкейкі, рецепт яких дещо відрізняється від наших традиційних оладок, завжди виходять поживними, смачними і ніжними. Вони відмінно
    Бананові панкейкі
    Бананові панкейкі
    Бананові панкейкі відмінно підійдуть до сніданку. Легкий і в той же час ситне блюдо, дасть необхідний заряд бадьорості з самого ранку. До того ж,
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
    Панкейкі - рецепт
    Панкейкі - рецепт
    Панкейкі - вельми популярний американський сніданок. Готується він з самих звичайних продуктів, тому його з легкістю можна виготовити і в нашій
    Панкейкі на кефірі
    Панкейкі на кефірі
    Панкейкі - це смачне і ароматне блюдо американської кухні, схоже на наші російські млинці. Відмінність полягає в консистенції тесту, воно густе і