Шоколадний брауні: рецепт
Шоколадний десерт брауні - одне з найбільш яскравих страв сучасної американської кухні. Являє собою плоский шоколадний торт (або кекс) щільної консистенції з меленими горіхами і ваніллю, готують і брауні з вишнею, деякими іншими фруктами, з сиром. Назву цей популярний десерт придбав через характерного шоколадно-коричневого кольору.
Шоколадний пиріг брауні дуже люблять американські діти, так і дорослим він теж подобається. Численні американські заклади громадського харчування зазвичай пропонують в готовому вигляді тістечко брауні. Рецепти приготування тістечок не відрізняються від рецептів приготування однойменного кексу (просто великий кекс нарізають порціонними шматочками). Сучасних рецептів брауні з горіхами багато, в залежності від особливостей рецепту він може мати вигляд торта, тістечок або печива. Випікають цей десерт зазвичай прямокутної вогнетривкої формі і нарізають на невеликі прямокутні порційні шматочки.
Інгредієнти:
200 г хорошого гіркого шоколаду;
1-2 столових ложки какао-порошку;
1 столова ложка рому або коньяку;
200 г цукру;
150 г несолоного натурального вершкового масла;
1/4 палички натуральної ванілі, можна замінити ванільною есенцією, ванільним маслом, ваніліном (3 пакетика);
4 курячих яйця;
100-150 г борошна;
щіпка солі;
3/4 склянки будь-яких горіхів дрібно порубаних.
Приготування:
Попередньо розігріємо духовку до 180?З і помістимо прямокутну форму для випічки, змащену вершковим маслом, в центр.
Тепер расплавим шоколад і масло в емальованій (або з нержавіючої сталі каструлі з 2-ма ручками. Ємність більшого розміру наповнимо водою до половини, поставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Каструлю, в якій шоколад і масло, помістимо на водяну баню і, безперервно помішуючи, доводимо масу до однорідного рідко-тягучого стану. Знімемо з вогню і злегка подстудим. Додамо какао-порошок, цукор, ваніль, ром (можна і трохи кориці). Все перемішати ретельно. Ще трохи остудимо і по одному додамо в шоколадну масу яйця. Ретельно зіб'ємо віночком або міксером. Додамо борошно, мелені горіхи і щіпку солі. Перемішаємо.
До цього моменту форма в духовій шафі достатньо прогрілася. Акуратно виймаємо форму з духовки і виливаємо в неї масу. Можна спочатку простелити форму промасленим пекарської папером - так, звичайно ж, буде зручніше, але це необов'язково. Ставимо форму в духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником: після проби в центрі кексу зубочистка повинна залишитися злегка вологою і з шматочками шоколаду. Не варто перетримувати брауні в духовій шафі, в іншому випадку вони стануть занадто сухими, а так бути не повинно. Дістаємо форму з духовки і охолоджуємо, поставивши на мокрий рушник - так кекс легше відокремиться від форми. Викладемо кекс-брауні на велике блюдо (зручно зробити це, перевернувши форму) і разрежем на прямокутні порції. Подавати цей десерт прийнято трохи теплим або охолодженим. Добре подати до брауні ванільне морозиво і кава або чай з лимоном. Можна полити готові тістечка розтопленим шоколадом або шоколадною глазур'ю.
Можна готувати брауні з вишнею, сливою або іншими фруктами, в тому числі, і сухофруктами. Природно, в таких випадках використовуються фрукти без кісточок. Можна використовувати фрукти, консервовані у власному соку і заморожені. Звичайно ж, слід спочатку звільнити їх і відкинути на друшляк, щоб видалити зайву рідину. Фрукти в тісто додають в останню чергу, безпосередньо перед тим, як відправляти кекс в духовку випікатися.
Шоколадний торт
Шоколадний пиріг брауні дуже люблять американські діти, так і дорослим він теж подобається. Численні американські заклади громадського харчування зазвичай пропонують в готовому вигляді тістечко брауні. Рецепти приготування тістечок не відрізняються від рецептів приготування однойменного кексу (просто великий кекс нарізають порціонними шматочками). Сучасних рецептів брауні з горіхами багато, в залежності від особливостей рецепту він може мати вигляд торта, тістечок або печива. Випікають цей десерт зазвичай прямокутної вогнетривкої формі і нарізають на невеликі прямокутні порційні шматочки.
Як приготувати шоколадний брауні?
Інгредієнти:
Приготування:
Попередньо розігріємо духовку до 180?З і помістимо прямокутну форму для випічки, змащену вершковим маслом, в центр.
Тепер расплавим шоколад і масло в емальованій (або з нержавіючої сталі каструлі з 2-ма ручками. Ємність більшого розміру наповнимо водою до половини, поставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Каструлю, в якій шоколад і масло, помістимо на водяну баню і, безперервно помішуючи, доводимо масу до однорідного рідко-тягучого стану. Знімемо з вогню і злегка подстудим. Додамо какао-порошок, цукор, ваніль, ром (можна і трохи кориці). Все перемішати ретельно. Ще трохи остудимо і по одному додамо в шоколадну масу яйця. Ретельно зіб'ємо віночком або міксером. Додамо борошно, мелені горіхи і щіпку солі. Перемішаємо.
Випікаємо брауні
До цього моменту форма в духовій шафі достатньо прогрілася. Акуратно виймаємо форму з духовки і виливаємо в неї масу. Можна спочатку простелити форму промасленим пекарської папером - так, звичайно ж, буде зручніше, але це необов'язково. Ставимо форму в духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником: після проби в центрі кексу зубочистка повинна залишитися злегка вологою і з шматочками шоколаду. Не варто перетримувати брауні в духовій шафі, в іншому випадку вони стануть занадто сухими, а так бути не повинно. Дістаємо форму з духовки і охолоджуємо, поставивши на мокрий рушник - так кекс легше відокремиться від форми. Викладемо кекс-брауні на велике блюдо (зручно зробити це, перевернувши форму) і разрежем на прямокутні порції. Подавати цей десерт прийнято трохи теплим або охолодженим. Добре подати до брауні ванільне морозиво і кава або чай з лимоном. Можна полити готові тістечка розтопленим шоколадом або шоколадною глазур'ю.
Додамо фрукти
Можна готувати брауні з вишнею, сливою або іншими фруктами, в тому числі, і сухофруктами. Природно, в таких випадках використовуються фрукти без кісточок. Можна використовувати фрукти, консервовані у власному соку і заморожені. Звичайно ж, слід спочатку звільнити їх і відкинути на друшляк, щоб видалити зайву рідину. Фрукти в тісто додають в останню чергу, безпосередньо перед тим, як відправляти кекс в духовку випікатися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Брауні з сиром
Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
Рецепт брауні з какао
Брауні - це смачний тортик, який готують з додаванням різноманітних фруктів, горіхів. Сьогодні ми докладно розповімо, як зробити шоколадний брауні з
Брауні з вишнею
Брауні - це смачний десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадним пирогом і сухим печивом. Начинка всередині пирога виходить тягучим.