Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томати у власному соку на зиму

Томати у власному соку на зиму

23-09-2016, 09:11
540
Томати у власному соку на зиму
Чи варто говорити, що заготовки на основі томатів користуються найбільшою популярністю? Зважаючи на це, існує і багато рецептів для їх консервації, базовим серед яких, зрозуміло, є рецепт томатів у власному соку на зиму.

Консервовані томати у власному соку


Приготування такої заготовки займає набагато більше часу, ніж приготування томатів в маринаді. Однак разом з натуральними консервованими плодами ви отримаєте і порцію густого, солодкого і ароматного томатного соку .
Інгредієнти:

  • томати (дрібні) – 32 кг;

  • помідори (великі) – 22 кг;

  • сіль, цукор.


  • Приготування
    Наколіть дрібні томати зубочисткою і добре утрамбуйте у вимиті банки. З великих томатів ми будемо варити сік, тому розділіть їх на великі шматки довільної форми і помістіть в глибоку емальований посуд. Якщо плоди недостатньо соковиті, то можна хлюпнути до них води. Відваріть томати протягом 15 хвилин, протріть їх через сито, позбавляючись від непотрібного сміття на кшталт шкірки і насіння, і перелийте назад в емальований посуд. Закипятив сік, приправити його сіллю і цукром за смаком, а потім залийте отриманим соком вміст банок. Накрийте тару кришками і залиште стерилізуватися будь-яким бажаним чином. Після закатування томати у власному соку без оцту охолоджують і розміщують на зберігання.

    Томати шматочками у власному соку на зиму


    Коли ви заготовлює томати тільки для використання в соусах, то зверніть увагу на цей рецепт, в рамках якого плоди закриваються не цілком, а нарізаними на шматочки, так вони швидше пюрируюся при варінні в соусі.
    Все, що вам знадобиться – це м'ясисті томати в бажаному кількості, а також трохи солі.
    Томати можна попередньо обшпарити, з метою видалити шкірку плодів, після чого розділити на часточки і щільно укласти в чисту і ошпарену банку. Розмістіть банку з томатами на стерилізацію, попередньо додавши зверху близько чайної ложки томатів (розраховуйте кількість в залежності від обсягу використовуваної тари).
    Консервація томатів у власному соку завершена після того, як ви витягли банки з водяної бані і закатали їх.

    Томати без шкірки у власному соку


    Для тих, кому не лінь витратити час на якісну заготівлю очищених томатів пропонуємо цей рецепт. Такі томати як не можна краще підходять для додавання в рагу супи або для використання в якості основи соусів.
    Інгредієнти:

  • помідори – 23 кг;

  • часник – 1 головка;

  • горошини запашного перцю;

  • сіль, цукор.


  • Приготування
    Меншу половину (приблизно 15 кг) томатів використовуйте в якості основи для соку. Для приготування зручно використовувати соковижималку або м'ясорубку/блендер+марлевий фільтр. Коли сік буде готовий, його ставлять кип'ятитися, приправте за смаком.
    Перед тим, як закрити томати у власному соку, їх слід очистити від шкірочки, надрізав її. Коли шкірка буде надрізана, плоди обшпарюють, злегка охолоджують і видаляють шкірку.
    Підготовлені томати укладають в банки разом з кількома горошинами перцю і нарізаними часниковими зубками. У компанії з цими доповненнями в хід можна пустити хрін, парасольки кропу, різноманітні прянощі за смаком.
    Залийте вміст банок кип'яченим соком, накрийте тару з консервацією кришками і відправте на стерилізацію. Час останньої залежить від обсягу банок і обраного для стерилізації методу. Залишилося лише закрутити банки і приготування томатів у власному соку на зиму завершено.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солодкі томати на зиму – рецепт
    Солодкі томати на зиму – рецепт
    Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
    Помідори з виноградом на зиму
    Помідори з виноградом на зиму
    Ми звикли закривати помідори в розсолах і пускати їх на соуси, а виноград використовувати для варення, компотів або вина. Так чому б не відкинути
    Мариновані помідори на зиму
    Мариновані помідори на зиму
    Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
    Помідори у власному соку
    Помідори у власному соку
    Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
    Квасоля у власному соку
    Квасоля у власному соку
    Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна