» » Абрикосовий сік у домашніх умовах

Абрикосовий сік у домашніх умовах

Абрикосовий сік у домашніх умовах
Спробуйте впоратися з великим урожаєм абрикосів, шляхом приготування незрівнянного соку. Його можна заготовити і з покупного сировини, тим більше що для цього підійдуть і абрікоскі третього сорту, нетоварного вигляду і, як наслідок, пропонуються продавцем за бюджетною ціною.

Як приготувати в домашніх умовах абрикосовий сік з м'якоттю на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси – скільки є в наявності;

  • очищена вода холодна – скільки буде потрібно;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    Як ми вже помітили у вступі нашої статті, для приготування соку можна взяти будь-абрикоси, як щойно зірвані з дерева або зібрані під ним, так і вже полежавшие деякий час на прилавках магазину або ринку. Плоди можуть бути як вже перезрілі, так і з трохи недозрілими бочками, головне, щоб вагома частка останніх у загальній масі сировини не перевищувала четвертої частини від загальної його кількості. Тоді напій вийде і смачним, ароматним і апетитним на вигляд.
    Абрикоси ретельно миємо, поділяємо руками на дві половинки і виймаємо кісточки. Останні можна просто викинути або пізніше добути з них ядерця, якими можна поласувати або ж, висушивши на сонечку, використовувати в якості добавки до випічки і десертів.
    Абрикосові половинки укладаємо в емальовану посудину відповідного розміру, заливаємо холодною очищеною водою, щоб вона на пару сантиметрів покрила плоди. Маємо посудину з заготівлею на конфорки плити і даємо їй закипіти, періодично розмішуючи масу дерев'яною лопаткою або ложкою. Бути обережним при цьому не слід, чим більше половинки помнуться при цьому, тим краще буде обробляти їх надалі.
    Через п'ять хвилин знімаємо каструлю з вогню і даємо абрикосовим половинкам охолонути під кришкою до теплого стану. Тепер перетираємо масу через сито, встановивши його над іншою емальованому каструлею. Вичавки знову заливаємо водою, даємо закипіти, і ще раз перетираємо за допомогою ситечка. Тепер визначаємося з бажаної густоти абрикосового соку і залишаємо її в первісному вигляді, або розводимо сік з м'якоттю очищеною водою до необхідної консистенції. Ставимо посудину з соком знову на конфорки плити, доводимо заготовку до бажаного смаку додаванням цукрового піску і даємо їй гарненько закипіти-сильно кипіти. Тепер розливаємо сік за допомогою стерильного ковшика за заздалегідь підготовленим простерилизованным банкам під зав'язку, укупориваем прокип'яченими кришечками, перевертаємо ємності кришками вниз і ставимо під тепле пальто або ковдру до повного охолодження.

    Як закрити на зиму абрикосовий сік у домашніх умовах через соковижималку?


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 4 кг;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • вода – 05 л;

  • кислота лимонна або сік – за смаком.


  • Приготування
    Результатом попереднього рецепта поза всяких сумнівів вийде смачний і густий сік з м'якоттю, але, погодьтеся, для цього доведеться неабияк повозитися і витратити багато часу для отримання бажаного пюре. Практично той же ефект можна отримати при участі соковижималки, але в цьому випадку можна заготовити невелику кількість соку, так як не кожен агрегат здатний обробити відразу ж значні обсяги фруктів або ягід.
    Абрикосовий сік у домашніх умовах

    В цьому випадку точно також, як і в попередньому готуємо абрикоси, вимивши їх гарненько і звільнивши від кісточок. Пропускаємо половинки плодів через соковижималку і визначаємо отриманий сік в емальовану каструлю. Прогріваємо до кипіння воду з цукровим піском, кількість якого варіюємо в залежності від солодощі абрикосових плодів. З урахуванням останнього факту і додаємо лимонний сік або кислоту. Доливаємо солодку воду до абрикосовому соку, доводимо масу до кипіння, проварюємо хвилин п'ять, після чого тут же ще вируючим розливаємо сік і сухим стерильним скляним ємкостей, укупориваем герметично кришками і ставимо вниз остигати під тепле пальто або ковдру.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:00
    Переглядів: 154