Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосовий сік у домашніх умовах

Абрикосовий сік у домашніх умовах

23-09-2016, 09:00
1 885
Абрикосовий сік у домашніх умовах
Спробуйте впоратися з великим урожаєм абрикосів, шляхом приготування незрівнянного соку. Його можна заготовити і з покупного сировини, тим більше що для цього підійдуть і абрікоскі третього сорту, нетоварного вигляду і, як наслідок, пропонуються продавцем за бюджетною ціною.

Як приготувати в домашніх умовах абрикосовий сік з м'якоттю на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси – скільки є в наявності;

  • очищена вода холодна – скільки буде потрібно;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    Як ми вже помітили у вступі нашої статті, для приготування соку можна взяти будь-абрикоси, як щойно зірвані з дерева або зібрані під ним, так і вже полежавшие деякий час на прилавках магазину або ринку. Плоди можуть бути як вже перезрілі, так і з трохи недозрілими бочками, головне, щоб вагома частка останніх у загальній масі сировини не перевищувала четвертої частини від загальної його кількості. Тоді напій вийде і смачним, ароматним і апетитним на вигляд.
    Абрикоси ретельно миємо, поділяємо руками на дві половинки і виймаємо кісточки. Останні можна просто викинути або пізніше добути з них ядерця, якими можна поласувати або ж, висушивши на сонечку, використовувати в якості добавки до випічки і десертів.
    Абрикосові половинки укладаємо в емальовану посудину відповідного розміру, заливаємо холодною очищеною водою, щоб вона на пару сантиметрів покрила плоди. Маємо посудину з заготівлею на конфорки плити і даємо їй закипіти, періодично розмішуючи масу дерев'яною лопаткою або ложкою. Бути обережним при цьому не слід, чим більше половинки помнуться при цьому, тим краще буде обробляти їх надалі.
    Через п'ять хвилин знімаємо каструлю з вогню і даємо абрикосовим половинкам охолонути під кришкою до теплого стану. Тепер перетираємо масу через сито, встановивши його над іншою емальованому каструлею. Вичавки знову заливаємо водою, даємо закипіти, і ще раз перетираємо за допомогою ситечка. Тепер визначаємося з бажаної густоти абрикосового соку і залишаємо її в первісному вигляді, або розводимо сік з м'якоттю очищеною водою до необхідної консистенції. Ставимо посудину з соком знову на конфорки плити, доводимо заготовку до бажаного смаку додаванням цукрового піску і даємо їй гарненько закипіти-сильно кипіти. Тепер розливаємо сік за допомогою стерильного ковшика за заздалегідь підготовленим простерилизованным банкам під зав'язку, укупориваем прокип'яченими кришечками, перевертаємо ємності кришками вниз і ставимо під тепле пальто або ковдру до повного охолодження.

    Як закрити на зиму абрикосовий сік у домашніх умовах через соковижималку?


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 4 кг;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • вода – 05 л;

  • кислота лимонна або сік – за смаком.


  • Приготування
    Результатом попереднього рецепта поза всяких сумнівів вийде смачний і густий сік з м'якоттю, але, погодьтеся, для цього доведеться неабияк повозитися і витратити багато часу для отримання бажаного пюре. Практично той же ефект можна отримати при участі соковижималки, але в цьому випадку можна заготовити невелику кількість соку, так як не кожен агрегат здатний обробити відразу ж значні обсяги фруктів або ягід.
    Абрикосовий сік у домашніх умовах

    В цьому випадку точно також, як і в попередньому готуємо абрикоси, вимивши їх гарненько і звільнивши від кісточок. Пропускаємо половинки плодів через соковижималку і визначаємо отриманий сік в емальовану каструлю. Прогріваємо до кипіння воду з цукровим піском, кількість якого варіюємо в залежності від солодощі абрикосових плодів. З урахуванням останнього факту і додаємо лимонний сік або кислоту. Доливаємо солодку воду до абрикосовому соку, доводимо масу до кипіння, проварюємо хвилин п'ять, після чого тут же ще вируючим розливаємо сік і сухим стерильним скляним ємкостей, укупориваем герметично кришками і ставимо вниз остигати під тепле пальто або ковдру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
    Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
    Якщо ви можете похвалитися багатим виноградним урожаєм, неодмінно заготовте з нього чудово смачний сік! Далі підкажемо декілька цікавих варіантів
    Абрикосове варення з апельсином
    Абрикосове варення з апельсином
    Надзвичайно смачну заготівлю рекомендуємо вам створити за описаним далі рецептами. Розповімо, як зварити напрочуд смачне варення з абрикосів і
    Скільки варити абрикосове варення?
    Скільки варити абрикосове варення?
    Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в
    Абрикосовий сік на зиму в домашніх умовах
    Абрикосовий сік на зиму в домашніх умовах
    Найкращий варіант розправитися з великим урожаєм абрикосів - це зварити з них сік. Пропонуємо кілька способів заготівлі цього чудового напою на зиму.
    Абрикосовий сік з м'якоттю
    Абрикосовий сік з м'якоттю
    Соки – це прекрасний спосіб отримати достатню кількість вітамінів, природно, якщо вони приготовані правильно. Магазинні напої найчастіше відновлені,
    Як зробити абрикосовий сік?
    Як зробити абрикосовий сік?
    Яскравий, смачний і неймовірно корисний сік з абрикосів у вас може вийти, якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями. Абрикоси мають дуже приємний і