» » Сушена диня

Сушена диня

Сушена диня
Одним із самих смачних варіантів заготовки солодощів запас може стати сушена диня – відмінне ласощі до чашки чаю або корисний снек, який будь-ласун може взяти з собою.

Сушена диня в духовці – рецепт


Самим доступним способом сушіння овочів є їх заготівля в духовій шафі. Процес приготування не зажадає від вас особливих зусиль, а от часу на висушування соковитої дині потрібно чимало.
Перед тим, як зробити сушену диню власноруч, підготуйте лист. Застеліть пергаментом форму для випікання і добре промаслите. Дині очистіть від насіння і шкірки, а потім розділіть на кубики однакового розміру зі стороною не більш 3 см: чим менше шматочки, тим охочіше вони просушатся. Розподіліть диню на деко і залиште сушитися спершу при 120 градусах приблизно 15 хвилин, а потім досушити шматочки, збавивши жар до 80 градусів, протягом ще півтора-двох годин.
Якщо ви не знаєте, як зберігати сушену диню, то ніяких відмінностей від інших сушених плодів немає. Досить вибрати сухе місце і помістити в нього диню в паперовому пакетику або в скляній банці.

Як роблять сушені дині в електросушарці?


При наявності електросушарки процес приготування ще більше полегшується. За рахунок можливості виставити невисоку температуру на тривалий час, дині можуть просушитись рівномірно, не пригорая і з мінімумом втручання з боку.
Очистивши диню, розділіть її навпіл, видаліть насіння і наріжте плід на тонкі скибочки. Викладіть кожен з скибочок на піддон сушарки, стежачи за тим, щоб вони не стикалися один з одним. Залиште лотки з динею сушитися при 60 градусах на 10-12 годин.

Сушені дині в домашніх умовах


Якщо ви заготовлює фрукти влітку, то можна скористатися сезонної спекою і приготувати сушені дині під сонцем. Очищені дині розділіть на часточки і викладіть на марлю. Накрийте шматочки марлевим зрізом зверху і залиште під палючим сонцем до його заходу. Вночі зберігайте шматочки в теплі і сухості, а з виходом сонця знову продовжуйте сушку. При досить сухий і сонячній погоді шматочки сушеної дині повинні бути готові приблизно через три доби.
Засушені дині можна заплести кіскою або покласти скибочки в паперові або пластикові пакети з замком просто так. Готові сухофрукти можна їсти самостійно або використовувати для заготівлі компотів і приготування солодощів.
Додав: admin | 23-09-2016, 08:57
Переглядів: 75