Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сушена диня

Сушена диня

23-09-2016, 08:57
1 064
Сушена диня
Одним із самих смачних варіантів заготовки солодощів запас може стати сушена диня – відмінне ласощі до чашки чаю або корисний снек, який будь-ласун може взяти з собою.

Сушена диня в духовці – рецепт


Самим доступним способом сушіння овочів є їх заготівля в духовій шафі. Процес приготування не зажадає від вас особливих зусиль, а от часу на висушування соковитої дині потрібно чимало.
Перед тим, як зробити сушену диню власноруч, підготуйте лист. Застеліть пергаментом форму для випікання і добре промаслите. Дині очистіть від насіння і шкірки, а потім розділіть на кубики однакового розміру зі стороною не більш 3 см: чим менше шматочки, тим охочіше вони просушатся. Розподіліть диню на деко і залиште сушитися спершу при 120 градусах приблизно 15 хвилин, а потім досушити шматочки, збавивши жар до 80 градусів, протягом ще півтора-двох годин.
Якщо ви не знаєте, як зберігати сушену диню, то ніяких відмінностей від інших сушених плодів немає. Досить вибрати сухе місце і помістити в нього диню в паперовому пакетику або в скляній банці.

Як роблять сушені дині в електросушарці?


При наявності електросушарки процес приготування ще більше полегшується. За рахунок можливості виставити невисоку температуру на тривалий час, дині можуть просушитись рівномірно, не пригорая і з мінімумом втручання з боку.
Очистивши диню, розділіть її навпіл, видаліть насіння і наріжте плід на тонкі скибочки. Викладіть кожен з скибочок на піддон сушарки, стежачи за тим, щоб вони не стикалися один з одним. Залиште лотки з динею сушитися при 60 градусах на 10-12 годин.

Сушені дині в домашніх умовах


Якщо ви заготовлює фрукти влітку, то можна скористатися сезонної спекою і приготувати сушені дині під сонцем. Очищені дині розділіть на часточки і викладіть на марлю. Накрийте шматочки марлевим зрізом зверху і залиште під палючим сонцем до його заходу. Вночі зберігайте шматочки в теплі і сухості, а з виходом сонця знову продовжуйте сушку. При досить сухий і сонячній погоді шматочки сушеної дині повинні бути готові приблизно через три доби.
Засушені дині можна заплести кіскою або покласти скибочки в паперові або пластикові пакети з замком просто так. Готові сухофрукти можна їсти самостійно або використовувати для заготівлі компотів і приготування солодощів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як заморозити диню на зиму?
Як заморозити диню на зиму?
Зберегти надовго чудовий смак і всі цінні речовини дині допоможе її заморожування. Однак щоб все зробити ідеально, потрібно дотримуватися певних
Варення з дині на зиму — рецепти
Варення з дині на зиму — рецепти
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити з нашим простим рецептами. Далі опишемо кілька способів виготовлення шалено ароматного, ніжного і
Морозиво з дині в домашніх умовах
Морозиво з дині в домашніх умовах
Найбільш смачним вийдуть морозиво, якщо зробити його з додаванням сезонних фруктів або ягід. Спробуйте пустити пару часточок ароматної дині на
Варення з дині
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
Коктейль з дині
Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
Цукати з дині
Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.