» » Чорна смородина, протерта з цукром на зиму

Чорна смородина, протерта з цукром на зиму

Чорна смородина, протерта з цукром на зиму
Чорна смородина займає лідируючі позиції в рейтингу свіжих ягід за вмістом в ній вітаміну C, а також інших вітамінів, елементів, мінералів і корисних властивостей. Але в свіжому вигляді користуватися її благами можна зовсім недовго. Тому доцільно в період дозрівання чорної смородини зробити з неї якомога більше цінних заготовок і тим самим надовго забезпечити себе смачним вітамінним запасом. Максимум цінних властивостей можна зберегти при цьому, уникаючи рецептур, які передбачають термічну обробку ягід. Найбільш переважно просто перетерти смородину з цукровим піском, а як це правильно зробити ми розповімо нижче в нашому матеріалі.

Як приготувати чорну смородину, протерту з цукром на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • смородина чорна – 650 г;

  • цукровий пісок – 13 кг.


  • Приготування
    Для заготівлі на зиму перетертої чорної смородини з цукром необхідно використовувати тільки свіжі, бажано нещодавно зібрані ягоди. При необхідності їх перебираємо, позбавляє від плодоніжок і промиваємо під проточною водою. Після того як вся волога стече, розкладаємо смородину на сухому тканинному відрозі, рушник або папері і даємо повністю обсохнути.
    Далі найчастіше смородину просто перекручують на м'ясорубці, простерилізований останню попередньо в киплячій воді протягом п'ятнадцяти хвилин або перемелюють за допомогою блендера. Але фахівці стверджують, що при зіткненні ягідного соку з металевими частинами приладів значна частка вітаміну C просто руйнується. Яким же образом уникнути цього? Рекомендуємо помістити підготовлені ягоди в емальований або скляний посудину, всипати невелику порцію цукрового піску і ретельно розтерти ягоди за допомогою звичайного дерев'яного маточки. При цьому необхідно подбати про те, щоб була порушена цілісність кожної ягідки. По досягненні необхідного результату всипаємо інший цукор, перемішуємо ягідну масу грунтовно і залишаємо на добу при кімнатних умовах, час від часу перемішуючи вміст миски. Коли всі цукрові кристали розчиняться, розкладаємо заготовку за заздалегідь підготовленим стерильним сухим баночках, заповнюючи їх на плічка, висипаємо зверху під зав'язку цукровий пісок, прикриваємо ємності капроновими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.

    Як протерти з цукром чорну смородину та малину?


    Інгредієнти:

  • смородина чорна – 550 г;

  • малина – 950 г;

  • цукровий пісок – 13 кг.


  • Приготування
    Для приготування чорної смородини, протертою з цукром і малиною готуємо ягоди з урахуванням рекомендацій, описаних в попередньому рецепті. Малину також промиваємо і гарненько просушуємо. Далі нам знадобиться дві емальовані або скляні миски, в які ми складемо підготовлену малину і смородину. Розтираємо ягоди з цукром за допомогою дерев'яної товкачика або маточки, домагаючись максимально можливої пюреподібного текстури ягідної маси. З малиною зазвичай не виникає з цим проблем, так як ягоди
    Чорна смородина, протерта з цукром на зиму
    ніжні і м'які. Якщо смородина піддається розтирання з працею можна швидко заморозити її і дати відтанути. Таким чином ягідки стають м'якше і легше піддаються розтирання. Тепер з'єднуємо розтерту малину, смородину та інший цукор, розмішуємо і залишаємо при кімнатних умовах на добу або до розчинення цукру, періодично перемішуючи масу дерев'яною ложкою. Пропорції ягід можна варіювати на свій розсуд. Аналогічним чином можна заготовити протерту чорну смородину з цукром і з полуницею. Останню обов'язково ретельно миємо, обсушуємо і звільняємо від чашолистків.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:37
    Переглядів: 66