Як варити варення з троянд?
У зимову холоднечу, чашечку гарячого чаю ніщо не зможе доповнити краще, ніж незабутньо ароматне рожеве ласощі. І оскільки на дворі зараз саме та пора року, коли бутони троянд радують наше око, давайте зробимо з них пречудове варення, а ми розповімо вам, як правильно його варити.
Інгредієнти:
пелюстки чайної троянди – 250 г;
питна вода – 1 л;
дрібний цукор – 1800 кг;
лимонний сік – 1 ст. ложка.
Приготування
Пелюстки чайної троянди акуратно знімаємо з бутонів і складаємо їх у друшляк, а потім промиваємо під проточною водою. Перекладаємо їх у ємність з киплячою на плиті водою і даємо пелюсткам покипіти 4-6 хвилин. Після відкидаємо всі знову на друшляк.
У питній воді розчиняємо потрібну нам кількість цукру і варимо солодкий сироп де-6 хвилин. Тепер перекладаємо в нього пелюстки з друшляка, перемішуючи, з'єднуємо їх з сиропом, в який ми слідом вливаємо ложку свіжого соку з лимона. Отримане варення проварюємо не менше 15 хвилин і відставляємо в сторону на 7 годин, а потім знову проварюємо протягом такого ж часу.
Баночки по 05 або 07 літра спочатку добряче вимиваємо з харчовою содою, а після смажимо їх в духовій шафі. Розкладаємо по них шалено красивого кольору гаряче варення і закатуємо кожну баночку стерильною кришкою.
Інгредієнти:
пелюстки квітучої шипшини – 150 г;
цукрова пудра – 150 г;
цукровий пісок – 750 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
питна вода – 300 мл
Приготування
Зі зрізаних бутонів квітучої шипшини, починаючи з зовнішнього боку, по колу відокремлюємо всі пелюстки, які промиваємо і трохи просушивши, переміщаємо в ступку з порцеляни. До них висипаємо цукрову пудру і починаємо розтирати разом до отримання дрібної кашки.
За принципом першого рецепта варимо цукровий сироп. У готовий, але ще киплячий сироп висипаємо пакетик ванільного цукру і сюди ж переміщуємо кашку з розтертих пелюсток. Варимо варення з оксамитово-ванільним ароматом до півгодини і відразу ж розкладаємо його з вже підготовленим до цього часу стерильним, невеликим баночках. Закатуємо і відправляємо все в льох або в інше найпрохолоднішому у вас місце.
Тепер знаючи, як варити незрівнянного смаку варення з різних видів троянд, залишається тільки здивувати його смаком гостей!
Як варити варення з пелюсток чайної троянди – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Пелюстки чайної троянди акуратно знімаємо з бутонів і складаємо їх у друшляк, а потім промиваємо під проточною водою. Перекладаємо їх у ємність з киплячою на плиті водою і даємо пелюсткам покипіти 4-6 хвилин. Після відкидаємо всі знову на друшляк.
У питній воді розчиняємо потрібну нам кількість цукру і варимо солодкий сироп де-6 хвилин. Тепер перекладаємо в нього пелюстки з друшляка, перемішуючи, з'єднуємо їх з сиропом, в який ми слідом вливаємо ложку свіжого соку з лимона. Отримане варення проварюємо не менше 15 хвилин і відставляємо в сторону на 7 годин, а потім знову проварюємо протягом такого ж часу.
Баночки по 05 або 07 літра спочатку добряче вимиваємо з харчовою содою, а після смажимо їх в духовій шафі. Розкладаємо по них шалено красивого кольору гаряче варення і закатуємо кожну баночку стерильною кришкою.
Як варити варення з пелюсток троянд шипшини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зі зрізаних бутонів квітучої шипшини, починаючи з зовнішнього боку, по колу відокремлюємо всі пелюстки, які промиваємо і трохи просушивши, переміщаємо в ступку з порцеляни. До них висипаємо цукрову пудру і починаємо розтирати разом до отримання дрібної кашки.
За принципом першого рецепта варимо цукровий сироп. У готовий, але ще киплячий сироп висипаємо пакетик ванільного цукру і сюди ж переміщуємо кашку з розтертих пелюсток. Варимо варення з оксамитово-ванільним ароматом до півгодини і відразу ж розкладаємо його з вже підготовленим до цього часу стерильним, невеликим баночках. Закатуємо і відправляємо все в льох або в інше найпрохолоднішому у вас місце.
Тепер знаючи, як варити незрівнянного смаку варення з різних видів троянд, залишається тільки здивувати його смаком гостей!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з пелюсток чайної троянди без варіння
Рекомендуємо поповнити запас корисних заготовок, використовуючи запропоновані у статті рецепти. Далі описаний прекрасний спосіб виготовлення
Як приготувати варення з пелюсток чайної троянди?
Дивовижно смачним виходить варення з чайної троянди. Його чудовий аромат і незаперечна користь перевершують інші, більш прості варіанти такої
Як варити варення з чайної троянди?
Дивовижно яскравий, надзвичайно смачну заготівлю настійно рекомендуємо завести у себе в коморі. По-справжньому корисне ласощі не важко зробити
Варення з пелюсток троянд
Це ласощі, з пізнаваним яскравим кольором і незрівнянним смаком підкорить будь-якого досвідченого ласуна. Рожеве варення готується просто, а
Як зварити варення з пелюсток троянди?
Яскрава, ароматна, дивно смачна заготівля у вас вийде, якщо скористаєтеся запропонованими далі докладними рекомендаціями. Розповімо, як зварити
Варення з троянд
Троянда - чудово гарний квітка, який до того ж володіє корисними властивостями. У кулінарії з неї можна зробити дуже незвичайне і смачне варення. Для