» » Як приготувати варення з пелюсток чайної троянди?

Як приготувати варення з пелюсток чайної троянди?

Як приготувати варення з пелюсток чайної троянди?
Дуже часто, роблячи різні заготовки на зиму, господині винаходять нові оригінальні рецепти, завдяки своїй кулінарної творчості та фантазії. Так, наприклад, з кожним роком набирає популярність варення з троянд. Давайте дізнаємося, як приготувати ароматне варення з пелюсток чайної троянди. Це ласощі називають часто рожевим медом і використовують по - різному: додають в чай, намазують на скибочку батона або застосовують при випічці пирогів.

Рецепт приготування варення з пелюсток чайної троянди


Інгредієнти:

  • вода – 205 мл;

  • пелюстки чайної троянди – 105 г;

  • сік лимона – 20 мл;

  • цукор – 305 р.


  • Приготування
    Отже, пелюстки чайної троянди спочатку просіваємо через сито, щоб позбутися від пилку. Далі промиваємо їх і обсушуємо за допомогою рушника. Перекладаємо в миску, засипаємо 100 грамами цукру і ретельно розтираємо до утворення однорідної кашки. Залишився цукровий пісок висипаємо в миску, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на повільний вогонь. Даємо солодкого сиропу кип'ятити 5-7 хвилин, а потім вводимо сік лимона і перемішуємо. У готову солодку суміш викладаємо підготовлену кашку з пелюсток троянди і акуратно змішуємо їх з сиропом. Кип'ятимо ласощі 15 хвилин, стежачи за тим, щоб варення сильно не загусло. Після акуратно знімаємо посуд з плити і даємо трохи охолонути. Розливаємо масу в стерильні банки і закатуємо. Ось і все, через кілька днів найкраще варення з пелюсток чайної троянди готове до дегустації.

    Варення з пелюсток чайної троянди без варіння


    Інгредієнти:

  • пелюстки троянди – 245 г;

  • лимонна кислота – на смак;

  • цукор – на смак.


  • Приготування
    Промиті і висушені пелюстки троянди пересипаємо з цукром, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і залишаємо постояти приблизно на добу. Після цього розминаємо все толкушкой до однорідності, розкладаємо масу по стерильним банкам і зверху засипаємо цукром. Закриваємо кришками і зверху прибираємо сире варення з пелюсток чайної троянди на зберігання в холодильник.

    Смачне варення з пелюсток чайної троянди з медом


    Інгредієнти:

  • мед – 105 мл;

  • окріп – 105 мл;

  • пелюстки чайної троянди – 85 р.


  • Приготування
    Пелюстки промиваємо кілька разів, обсушуємо і перекладаємо в невелику каструлю. Заливаємо крутим окропом і проварюємо 15 хвилин при слабкому кипінні. Далі знімаємо посуд з плити, охолодити і наполягаємо масу рівно добу. Тепер змішуємо рожеве ласощі з медом, відправляємо на маленький вогонь і уварюємо до однорідності. Гаряче варення розкладаємо в баночки і відразу ж закатуємо.

    Варення з пелюсток чайної троянди в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пелюстки чайної троянди – 255 г;

  • полуниця – 305 м;

  • цукор – 645 г;

  • ванілін;

  • вода – 105 мл;

  • лимонна кислота – щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як почати варити варення, пелюстки чайної троянди просіваємо гарненько від пилку, обполіскуємо і викладаємо на паперовий рушник обсихати. Далі готуємо ягоди полуниці: промиваємо їх, очищаємо від
    Як приготувати варення з пелюсток чайної троянди?
    листочків і викладаємо в глибоку миску. Потім посипаємо половиною порції цукру і залишаємо години на 3 щоб утворився сік. У чашу мультиварки кидаємо залишився цукор, ванілін, вливаємо теплу воду і перемішуємо. Далі відправляємо туди пелюстки разом з лимонною кислотою, включаємо програму «Варка» і даємо ласощів закипіти. Далі викладаємо ягоди полуниці з соком, перемішуємо і варимо варення на тому ж режимі, періодично знімаючи пінку. Після звукового сигналу, остуджуємо вміст, а потім кип'ятимо ще раз. Повторюємо процес варіння кілька разів, і розливаємо гаряче варення по банках.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:51
    Переглядів: 56