У зимову холоднечу, чашечку гарячого чаю ніщо не зможе доповнити краще, ніж незабутньо ароматне рожеве ласощі. І оскільки на дворі зараз саме та пора року, коли бутони троянд радують наше око, давайте зробимо з них пречудове варення, а ми розповімо вам, як правильно його варити.
Як варити варення з пелюсток чайної троянди – рецепт
Інгредієнти: пелюстки чайної троянди – 250 г; питна вода – 1 л; дрібний цукор – 1800 кг; лимонний сік – 1 ст. ложка. Приготування Пелюстки чайної троянди акуратно знімаємо з бутонів і складаємо їх у друшляк, а потім промиваємо під проточною водою. Перекладаємо їх у ємність з киплячою на плиті водою і даємо пелюсткам покипіти 4-6 хвилин. Після відкидаємо всі знову на друшляк.
У питній воді розчиняємо потрібну нам кількість цукру і варимо солодкий сироп де-6 хвилин. Тепер перекладаємо в нього пелюстки з друшляка, перемішуючи, з'єднуємо їх з сиропом, в який ми слідом вливаємо ложку свіжого соку з лимона. Отримане варення проварюємо не менше 15 хвилин і відставляємо в сторону на 7 годин, а потім знову проварюємо протягом такого ж часу.
Баночки по 05 або 07 літра спочатку добряче вимиваємо з харчовою содою, а після смажимо їх в духовій шафі. Розкладаємо по них шалено красивого кольору гаряче варення і закатуємо кожну баночку стерильною кришкою.
Як варити варення з пелюсток троянд шипшини – рецепт
Інгредієнти: пелюстки квітучої шипшини – 150 г; цукрова пудра – 150 г; цукровий пісок – 750 г; ванільний цукор – 1 пакет; питна вода – 300 мл Приготування Зі зрізаних бутонів квітучої шипшини, починаючи з зовнішнього боку, по колу відокремлюємо всі пелюстки, які промиваємо і трохи просушивши, переміщаємо в ступку з порцеляни. До них
висипаємо цукрову пудру і починаємо розтирати разом до отримання дрібної кашки.
За принципом першого рецепта варимо цукровий сироп. У готовий, але ще киплячий сироп висипаємо пакетик ванільного цукру і сюди ж переміщуємо кашку з розтертих пелюсток. Варимо варення з оксамитово-ванільним ароматом до півгодини і відразу ж розкладаємо його з вже підготовленим до цього часу стерильним, невеликим баночках. Закатуємо і відправляємо все в льох або в інше найпрохолоднішому у вас місце.
Тепер знаючи, як варити незрівнянного смаку варення з різних видів троянд, залишається тільки здивувати його смаком гостей!