Курка теріякі

Курка теріякі
Для того, щоб насолодитися оригінальним смаком курки теріякі, не обов'язково йти в японський ресторан. Досить скористатися нашими рецептами, відтворити атмосферу східної кухні і створити це блюдо самим.
Переваги домашнього приготування очевидні. Ви будете абсолютно впевнені в свіжості і якості використовуваних інгредієнтів, а також зможете регулювати гостроту і пікантність страви виходячи зі своїх смакових переваг.

Курка під соусом теріякі з овочами - рецепт


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • соус теріякі – 125 г;

  • цибуля порей – 1/2 стебла;

  • морква – 75 г;

  • цукіні – 550 г;

  • солодкий болгарський перець – 125 г;

  • соєвий соус (за бажанням) – за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, розрізаємо на шматочки розміром приблизно два-три сантиметри і замочуємо в соусі теріякі приблизно на тридцять-сорок хвилин.
    Поки м'ясо маринується, заготовимо овочі. Промиваємо їх у холодній воді, витираємо насухо і нарізаємо цукіні, моркву і очищений від насіннєвих коробок солодкий перець крупною соломкою, а цибулю-порей кільцями.
    Ідеальною посудом для приготування курки теріякі буде вок, але якщо його немає, не біда, - підійде і звичайна сковорода з товстим дном. Наливаємо в неї оливкова олія, прогріваємо його добряче і викладаємо курячі шматочки з маринадом. Смажимо на сильному вогні п'ять хвилин, закладаємо підготовлені овочі, перемішуємо і підсмажуємо ще п'ять-сім хвилин.
    В кінці приготування зменшуємо вогонь до мінімуму і потомим дві хвилинки, щоб овочі встигли приготуватися, але обов'язково залишилися цілими. При бажанні вливаємо також соєвий соус і обережно перемішуємо. Можна не додавати в блюдо, а подати окремо.

    Курка теріякі з рисом - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • соус теріякі – 125 г;

  • цибуля шалот – 75 г;

  • перець чилі – 1/2 шт.;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • рисова крупа – 290 г;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • олія оливкова – 75 мл;

  • базилік сушений – 2 щіпки;

  • шафран – щіпка;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Промите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, заливаємо соусом теріякі, додаємо дрібку сушеного базиліка, дрібно нарізаний часник і перець чилі, перемішуємо і даємо промаринуватися приблизно одну годину.
    Промиваємо рисову крупу до прозорої води, розстеляємо на паперовому рушнику і просушуємо. Шафран замочуємо в малій кількості води на сім-десять хвилин.
    У глибоку сковороду з товстим дном або сотейник наливаємо оливкову олію, прогріваємо його гарненько, закладаємо нарізану цибулю-шалот і витримуємо його, помішуючи, до м'якості. Кидаємо щіпка сушеного базиліка, всипаємо рисову крупу, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Додаємо шафран, перемішуємо і, прикривши посуд кришкою, готуємо страву протягом п'ятнадцяти хвилин, періодично помішуючи. По готовності поливаємо рис трохи соусом теріякі.
    У розігрітий вок або сковороду з невеликою кількістю оливкової олії викладаємо курку з маринаду, додаємо за смаком сіль і листя лавра і обсмажуємо на сильному вогні до готовності.
    Подаємо готовий рис і курку теріякі на одній тарілці.

    Локшина соба з куркою теріякі


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 550 г;

  • соус теріякі – 125 г;

  • локшина соба – 300 г;

  • болгарський перець – 350 г;

  • цибуля порей – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • імбир свіжий – 45 г;

  • кунжутне насіння – 50 г;

  • олія оливкова – 75 мл;

  • соєвий соус – 25 мл;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • лук зелений – 1 невеликий пучок;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    В прогрітій на сильному вогні сковороді або воке з оливковою олією обсмажуємо протягом однієї хвилини дрібно
    Курка теріякі
    нарізаний імбир і часник. Потім закладаємо дрібно нарізане філе курячої грудки, підсолюємо його і витримуємо до підрум'янення.
    Додаємо попередньо очищені та подрібнені соломкою перець, півкільця цибулі і кільця цибулі порею. Смажимо п'ять хвилин, помішуючи, додаємо соус теріякі і соєвий соус. Присипаємо попередньо обсмаженими насінням кунжуту і витримуємо страву на вогні ще кілька хвилин.
    Локшина соба відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці і з'єднуємо з вмістом сковороди або вока.
    При подачі присипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
    Додав: admin | 31-01-2016, 17:22
    Переглядів: 696