Курка в соусі "Теріякі"

Соус Теріякі» добре подавати з стравами з м'яса і риби, також він використовується в якості маринаду для попередньої підготовки м'яса або риби до подальшої термічної обробки і додається при завершальному етапі приготування. В великих містах готовий соус Теріякі» можна придбати в спеціалізованих крамницях або у відповідних відділах великих супермаркетів. А можна приготувати соус Теріякі» самостійно - це не надто складно.
Як приготувати соус Теріякі»?
Інгредієнти:
Приготування:
Можна (це вже за бажанням), додати сирий або сухий мелений імбир і деякі інші сухі спеції. Всі інгредієнти змішуємо в робочій ємності і прогріваємо, безперервно помішуючи, на водяній бані до тих пір, поки цукор повністю розчиниться. Соус упарюємо вдвічі. Мед кладемо після упарювання, цукор - до. Консистенція готового соусу повинна бути як у густоватого сиропу або лікеру. Приготований соус можна відразу ж використовувати або перелити в скляний посуд, щільно закрити і зберігати в холодильнику.
Як готувати курку «Теріякі»?
Курку дрібно наріжемо (під їжу паличками), недовго прожарим на олії або на грилі, на сильному вогні, до утворення скоринки. Соус Теріякі» виливаємо на сковороду, доводимо до кипіння, покласти в сковороду шматочки обсмаженої курки, свинини або риби, ретельно обвалюємо, перемішуючи лопаткою і карамелізуем на середньому вогні. Шматочки основного продукту повинні бути покриті соусом як глазур'ю і мати характерний блиск.
Підготуємо м'ясо
Отже, курка в соусі «Теріякі», рецепт, близький до автентичного.
Інгредієнти:
Приготування:
Як приготувати курку «Теріякі»? Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками, так би язикати, на 1 укус, щоб воно добре прожаривалось і щоб було зручно брати шматочки за допомогою хасі (тобто паличками). Маринуємо м'ясо в невеликій кількості соусу «Теріякі» протягом години. Відкидаємо м'ясо на друшляк, промиваємо і даємо стекти воді. Можна обсушити серветкою - тоді не буде бризок при обсмажуванні.
Смажимо курочку
Розігріваємо в товстостінній (краще чавунної) сковороді олію на сильному вогні. Викладаємо шматочки курки на сковороду шкіркою вниз (щоб не прилипало) і обсмажуємо рівномірно з усіх боків, маніпулюючи лопаткою. Шматочки курочки повинні придбати гарний коричнево-золотистий відтінок. Смажимо швидко, не пересушиваем, всередині курка повинна залишитися соковитою. Коли шматочки м'яса добре обжарились, витягуємо його з сковороди, зливаємо майже все масло, знову ставимо сковороду на вогонь, вливаємо в неї соус Теріякі». Коли все закипить, зменшуємо вогонь. Далі можна діяти двома різними способами.
Доводимо до готовності
Спосіб перший. Складемо шматочки курки назад в сковороду з соусом і будемо гасити, перевертаючи шматочки лопаткою, щоб просочилися соусом як слід. Готуємо протягом декількох хвилин, поки соус не стане густим.
Спосіб другий. Загущаем соус Теріякі» на повільному вогні і поливаємо їм обсмажені шматочки курки. У другому варіанті зберігається хрустка шкурка.
Особливості подачі страви
Подається курка «Теріякі» з овочами на капустяних листках (використовують ніжну пекінську капусту, а листя звичайної капусти обдають

Рекомендуємо добрі рецепти

Соус барбекю - рецепт
Приготувати соус барбекю в домашніх умовах не так вже просто, як це здається на перший погляд. Зате освоївши вибраний рецепт, ви завжди можете бути

Рецепт соусу теріякі
Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам

Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися

Свинина з соусом - рецепти
Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її

Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде

Салат з вугром
Салат з вугром - відмінне японське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви любите незвичайні і незвичні страви, то воно порадує вас