Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в соусі "Теріякі"

Курка в соусі "Теріякі"

5-01-2015, 11:11
1 522
Курка в соусі "Теріякі"
В даний час японська кухня дуже популярна в різних країнах. Одне з найбільш яскравих японських страв - курка в соусі «Теріякі». «Теріякі» (або «Тэрияки») - традиційний японський соус. Готують його з соєвого соусу, в який додають певну кількість саке або солодкого рисового вина, різних сухих спецій, а також меду або цукру.
Соус Теріякі» добре подавати з стравами з м'яса і риби, також він використовується в якості маринаду для попередньої підготовки м'яса або риби до подальшої термічної обробки і додається при завершальному етапі приготування. В великих містах готовий соус Теріякі» можна придбати в спеціалізованих крамницях або у відповідних відділах великих супермаркетів. А можна приготувати соус Теріякі» самостійно - це не надто складно.

Як приготувати соус Теріякі»?


Інгредієнти:

  • 100 мл якісного соєвого соусу;

  • 100 мл саке;

  • 100 мл мирина (можна замінити міцним Хересом);

  • 1 столова ложка меду або неочищеного коричневого цукру.


  • Приготування:
    Можна (це вже за бажанням), додати сирий або сухий мелений імбир і деякі інші сухі спеції. Всі інгредієнти змішуємо в робочій ємності і прогріваємо, безперервно помішуючи, на водяній бані до тих пір, поки цукор повністю розчиниться. Соус упарюємо вдвічі. Мед кладемо після упарювання, цукор - до. Консистенція готового соусу повинна бути як у густоватого сиропу або лікеру. Приготований соус можна відразу ж використовувати або перелити в скляний посуд, щільно закрити і зберігати в холодильнику.

    Як готувати курку «Теріякі»?


    Курку дрібно наріжемо (під їжу паличками), недовго прожарим на олії або на грилі, на сильному вогні, до утворення скоринки. Соус Теріякі» виливаємо на сковороду, доводимо до кипіння, покласти в сковороду шматочки обсмаженої курки, свинини або риби, ретельно обвалюємо, перемішуючи лопаткою і карамелізуем на середньому вогні. Шматочки основного продукту повинні бути покриті соусом як глазур'ю і мати характерний блиск.
    Підготуємо м'ясо
    Отже, курка в соусі «Теріякі», рецепт, близький до автентичного.
    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо з грудки або 2-3 стегенця (без кісток, але краще зі шкіркою);

  • соус Теріякі»;

  • трохи рослинного масла (добре використовувати суміш соняшникової з кунжутним).


  • Приготування:
    Як приготувати курку «Теріякі»? Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками, так би язикати, на 1 укус, щоб воно добре прожаривалось і щоб було зручно брати шматочки за допомогою хасі (тобто паличками). Маринуємо м'ясо в невеликій кількості соусу «Теріякі» протягом години. Відкидаємо м'ясо на друшляк, промиваємо і даємо стекти воді. Можна обсушити серветкою - тоді не буде бризок при обсмажуванні.
    Смажимо курочку
    Розігріваємо в товстостінній (краще чавунної) сковороді олію на сильному вогні. Викладаємо шматочки курки на сковороду шкіркою вниз (щоб не прилипало) і обсмажуємо рівномірно з усіх боків, маніпулюючи лопаткою. Шматочки курочки повинні придбати гарний коричнево-золотистий відтінок. Смажимо швидко, не пересушиваем, всередині курка повинна залишитися соковитою. Коли шматочки м'яса добре обжарились, витягуємо його з сковороди, зливаємо майже все масло, знову ставимо сковороду на вогонь, вливаємо в неї соус Теріякі». Коли все закипить, зменшуємо вогонь. Далі можна діяти двома різними способами.
    Доводимо до готовності
    Спосіб перший. Складемо шматочки курки назад в сковороду з соусом і будемо гасити, перевертаючи шматочки лопаткою, щоб просочилися соусом як слід. Готуємо протягом декількох хвилин, поки соус не стане густим.
    Спосіб другий. Загущаем соус Теріякі» на повільному вогні і поливаємо їм обсмажені шматочки курки. У другому варіанті зберігається хрустка шкурка.
    Особливості подачі страви
    Подається курка «Теріякі» з овочами на капустяних листках (використовують ніжну пекінську капусту, а листя звичайної капусти обдають
    Курка в соусі "Теріякі"
    окропом) або на листі салату, окремо подається варений рис, приправлений підсушеними кунжутним насінням, можна подати і локшину, а також маринований імбир маринований цибулю і інші японські солодощі. Добре також подати чашечку-другу саке або сливового вина, щоб в повній мірі насолодитися цим вишуканим блюдом. Курка «Теріякі» в духовці - здорова альтернатива курки смаженої в маслі на сковороді. У цьому випадку запікаємо шматочки курки в духовій шафі (або запікаємо великими шматками, а потім нарізаємо шматочками) і поливаємо упаренним соусом Теріякі».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус барбекю - рецепт
    Соус барбекю - рецепт
    Приготувати соус барбекю в домашніх умовах не так вже просто, як це здається на перший погляд. Зате освоївши вибраний рецепт, ви завжди можете бути
    Рецепт соусу теріякі
    Рецепт соусу теріякі
    Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
    Маринад для стейка з свинини
    Маринад для стейка з свинини
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
    Салат з вугром
    Салат з вугром
    Салат з вугром - відмінне японське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви любите незвичайні і незвичні страви, то воно порадує вас