Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус теріякі в домашніх умовах

Соус теріякі в домашніх умовах

31-01-2016, 17:20
973
Соус теріякі в домашніх умовах
Популярний у всьому світі японський соус теріякі набирає обертів популярності і на наших теренах. Його можна придбати в будь-якому супермаркеті або зробити власноруч, що завжди важливіша.
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати соус теріякі в домашніх умовах і запропонуємо варіант використання такого соусу для приготування креветок.

Соус теріякі в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • соєвий соус – 250 мл;

  • цукор тростинний – 100 г;

  • часник -4 зубчики;

  • імбир свіжий – 2 ч. ложки;

  • мед рідкий – 70 г;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • мірін – 30 мл;

  • очищена вода – 250 мл;

  • крохмаль кукурудзяний – 60 р.


  • Приготування
    У невеликий кухлик або каструлю вливаємо очищену воду, розчиняємо в ній кукурудзяний крохмаль, вливаємо соєвий соус, оливкова олія і мірін, який при необхідності досить успішно можна замінити винним оцтом. Також додаємо рідкий мед і цукор. Часник чистимо від лушпиння, видавлюємо через прес і також закладаємо в ємність до інших компонентів. Корінь імбиру позбавляємо від шкірки, пропускаємо через дрібну тертку, і дві чайної ложки тертої імбирною маси додаємо в соус. Все гарненько перемішуємо.
    Визначаємо посуд з соусом на помірний вогонь, доводимо масу до кипіння, помішуючи, і проварюємо приблизно п'ять хвилин.
    Соус виходить досить рідкий, не лякайтеся, так і повинно бути, після остигання він трохи загусне і прийме потрібну консистенцію.
    По готовності охолоджений соус теріякі переливаємо на зберігання в зручну скляну ємність з кришкою.
    Страви, приготовлені з соусом теріякі дуже апетитні, ароматні і мають неповторний оригінальний смак. Давайте приготуємо!

    Креветки в соусі теріякі


    Інгредієнти:

  • креветки очищені – 420 г;

  • соус теріякі – 125 г;

  • оливкова олія – 25 мл;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Соус теріякі в домашніх умовах

    Очищені креветки, при необхідності розморожуємо і закладаємо в прогріте оливкове масло, налите в сковороду. Підрум'янюємо їх на сильному жарі з усіх боків, помішуючи, протягом однієї-двох хвилин і вливаємо соус теріякі. Витримуємо страву на вогні, не припиняючи помішувати, ще дві-три хвилини і подаємо до столу. Окремо можна подати відварний рис.
    Якщо ви використовуєте королівські креветки, то збільште час приготування приблизно в два рази.
    Аналогічним чином можна приготувати м'ясо курки , свинину чи яловичину, скорегувавши час приготування залежно від обраного продукту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка теріякі
    Курка теріякі
    Страви японської кухні міцно закріпилися в меню ресторанів і кафе швидкого харчування нашої країни. Однак більшість цих страв можна абсолютно без
    Як приготувати соус теріякі?
    Як приготувати соус теріякі?
    Японська кухня багатьох приваблює саме своїми пікантними соусами, завдяки яким будь найпростіше страва набуває неповторний смак. Розповімо, як
    Свинина в соусі теріякі
    Свинина в соусі теріякі
    Приготувати свинину за особливим рецептом досить просто. Слідуючи поданими далі рецептами, ви можете приготувати чудове страву в японському стилі.
    Рецепт соусу теріякі
    Рецепт соусу теріякі
    Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Курка в соусі "Теріякі"
    Курка в соусі "Теріякі"
    Курка в соусі "Теріякі" - одне з найвідоміших страв японської кухні. Багато хто з нас їли її в ресторанах і суші-барах, а адже приготувати таку