Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина в соусі теріякі

Свинина в соусі теріякі

31-01-2016, 17:20
482
Свинина в соусі теріякі
Свинина під соусом теріякі – сучасний класичний японський рецепт. Розповімо, як приготувати таку страву в домашніх умовах (це не так складно).

Свинина в соусі теріякі з овочами


Можна, звичайно ж, купити готовий соус теріякі в спеціалізованому відділі супермаркету або тематичної лавці ринку, але це, по-перше дорого, а по-друге, не скрізь є такі торгові точки.
Основна функція соусу теріякі не тільки і не стільки додання смаку, але, насамперед, карамелізація основного продукту.
Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 400 г;

  • олія кунжутна;

  • соєвий соус;

  • мірін або саке;

  • цукор;

  • насіння кунжуту – 2 ст. ложки;

  • солодкий перець – 2 шт. різних кольорів;

  • цибуля-порей – 1 шт. (світла частина стебла);

  • морква – 1 шт.;

  • зелень (кріп, кінза, черемша, петрушка).


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус з мирином або саке (ну, в крайньому випадку, з горілкою) у співвідношенні 1:1. Додаємо в соус трохи цукру і розчиняємо його. Для в'язкості можна додати зовсім трохи крохмалю. Свинину ріжемо смужками і маринуємо в соусі теріякі хоча б півгодини, потім хвилин на п'ять переміщаємо в друшляк або сито.
    Солодкий перець і моркву наріжемо соломкою, а цибулю-порей кружечками. Можна додати в цей набір і трохи стручкової квасолі.
    Розігріваємо в сковороді вок або глибокій сковороді кунжутне масло (масла не шкодуємо). Злегка обсмажуємо роздавлений зубчик часнику, коли він почне золотитися – викидаємо. Обсмажуємо м'ясо протягом 8 хвилин, вогонь сильний, сковороду енергійно струшуємо за ручку і перевертаємо м'ясо лопаткою. Знімаємо м'ясо зі сковороди і тепер смажимо нарізані овочі протягом 5 хвилин, потім вливаємо ще трохи соусу, в якому було м'ясо і ще хвилин 5-8 доводимо до повної готовності.
    Свинину і овочі під соусом теріякі добре подати з рисом або локшиною.
    В японській кухні використовує кілька традиційних видів локшини. Рисову локшину перед тим, як варити
    Свинина в соусі теріякі
    зазвичай обполіскують окропом, а потім проварюють протягом 3-5 хвилин.
    Локшину гречане і пшеничне варимо так само, як і будь-які інші вироби з пасти, тобто, протягом 8-12 хвилин, потім відкидаємо на друшляк (промивати не треба, якщо локшина якісна).
    На тарілку викладаємо порцію рису або локшини, поруч чи зверху м'ясо і овочі. Обов'язково рясно посипаємо все насінням кунжуту і рубаною зеленню. Можна збризнути соком лимона. Хліб до такої їжі не потрібен, можна подати сирий тертий дайкон, свіжі огірки, саке або мірін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка теріякі
    Курка теріякі
    Страви японської кухні міцно закріпилися в меню ресторанів і кафе швидкого харчування нашої країни. Однак більшість цих страв можна абсолютно без
    Як приготувати соус теріякі?
    Як приготувати соус теріякі?
    Японська кухня багатьох приваблює саме своїми пікантними соусами, завдяки яким будь найпростіше страва набуває неповторний смак. Розповімо, як
    Соус теріякі в домашніх умовах
    Соус теріякі в домашніх умовах
    Соус теріякі давно відомий всім своїм пікантним смаком. Найчастіше з них готують куряче м'ясо або яловичину. Звичайно сьогодні він доступний майже в
    Рецепт соусу теріякі
    Рецепт соусу теріякі
    Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
    Курка в соусі "Теріякі"
    Курка в соусі "Теріякі"
    Курка в соусі "Теріякі" - одне з найвідоміших страв японської кухні. Багато хто з нас їли її в ресторанах і суші-барах, а адже приготувати таку