Вернуться назад Распечатать

Соус теріякі в домашніх умовах

Соус теріякі в домашніх умовах
Популярний у всьому світі японський соус теріякі набирає обертів популярності і на наших теренах. Його можна придбати в будь-якому супермаркеті або зробити власноруч, що завжди важливіша.
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати соус теріякі в домашніх умовах і запропонуємо варіант використання такого соусу для приготування креветок.

Соус теріякі в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • соєвий соус – 250 мл;

  • цукор тростинний – 100 г;

  • часник -4 зубчики;

  • імбир свіжий – 2 ч. ложки;

  • мед рідкий – 70 г;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • мірін – 30 мл;

  • очищена вода – 250 мл;

  • крохмаль кукурудзяний – 60 р.


  • Приготування
    У невеликий кухлик або каструлю вливаємо очищену воду, розчиняємо в ній кукурудзяний крохмаль, вливаємо соєвий соус, оливкова олія і мірін, який при необхідності досить успішно можна замінити винним оцтом. Також додаємо рідкий мед і цукор. Часник чистимо від лушпиння, видавлюємо через прес і також закладаємо в ємність до інших компонентів. Корінь імбиру позбавляємо від шкірки, пропускаємо через дрібну тертку, і дві чайної ложки тертої імбирною маси додаємо в соус. Все гарненько перемішуємо.
    Визначаємо посуд з соусом на помірний вогонь, доводимо масу до кипіння, помішуючи, і проварюємо приблизно п'ять хвилин.
    Соус виходить досить рідкий, не лякайтеся, так і повинно бути, після остигання він трохи загусне і прийме потрібну консистенцію.
    По готовності охолоджений соус теріякі переливаємо на зберігання в зручну скляну ємність з кришкою.
    Страви, приготовлені з соусом теріякі дуже апетитні, ароматні і мають неповторний оригінальний смак. Давайте приготуємо!

    Креветки в соусі теріякі


    Інгредієнти:

  • креветки очищені – 420 г;

  • соус теріякі – 125 г;

  • оливкова олія – 25 мл;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Соус теріякі в домашніх умовах

    Очищені креветки, при необхідності розморожуємо і закладаємо в прогріте оливкове масло, налите в сковороду. Підрум'янюємо їх на сильному жарі з усіх боків, помішуючи, протягом однієї-двох хвилин і вливаємо соус теріякі. Витримуємо страву на вогні, не припиняючи помішувати, ще дві-три хвилини і подаємо до столу. Окремо можна подати відварний рис.
    Якщо ви використовуєте королівські креветки, то збільште час приготування приблизно в два рази.
    Аналогічним чином можна приготувати м'ясо курки , свинину чи яловичину, скорегувавши час приготування залежно від обраного продукту.